Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aszdew

pomocy jak depilowac nogi depilatorem elektrycznym zeby tak bardzo nie bolało???

Polecane posty

Gość aszdew

dostałam depilator elektryczny i właśnie chciałam sobie ogolic nogi ale to tak strasznie boli ze mi sie odechciało macie jakies sposoby na mniej bolesna depilacje??

Gość Agu21
przyzwyczaisz sie..:)

Gość hehe hehehehe
napij się ;)

Gość aszdef
ale to tak boli że na samom myśl mi się odechciewa to jak i kiedy sie przyzwyczaję może jwst jakiś żel chłodzący przed depilacja albo coś pomóżcie bo się załamie.

pierwszy raz przepłaczesz - kolejne są duuuzo mniej bolesne. mnie tam juz depilator nie rusza ;) ale można chlodzić skórę - trochę pomaga

Gość aszdef
ale czym chłodzić? zimna wodą czy jest coś?

ja mam depilator z nasadką chłodzącą i na poczatku zawsze jej używałam teraz przywykłam i jest OK:)

Gość fsjf
A jaki masz depilator? Ja dostalam od mojego chlopaka teraz na swieta, jeszcze go nie wyprobowalam, bo mam ogolone nogi:P Poczekam az wloski troszke odrosna i wtedy go wyprobuje:D Ja mam Braun Silk.epil Soft Perfection z jakimis rolkami masujacymi;)

Gość zacisnąć zęby
:P

Gość ksadjksfah
ja tez mam Browna :) Najlepiej to wziac cieply prysznic, najlepiej jeszcz zrobic sobie peeling nog by rozmiekczyc wloski a pozniej uzyc depilator O wiele mniej boli, pozniej sie przyzwyczaisz :)

ja z depilatorem miałam taki woreczek z żelem chłodzącym do trzymania w lodówce. użyłam za pierwszym razem - potem stwierdzilam, ze szybciej bedzie bez. jak nie masz tego, mozesz spróbowac z lodem w woreczku przez szmatkę czy cos

fsjf mam taki sam :D trzeba naciągnąć skórę na nodze, pierwsze pociągnięcia będą masakryczne, ale potem skóra się przyzwyczai i jest ok :D i spokój na 3 tygodnie :)

Gość Joasica
ja mam rowene i boli jak skurwysyn

Gość fsjf
Angelek - jestes z niego zadowolona? Skora jest naprawde zupelnie gladla przez 4 czy 3 tygodnie? Czy sa wyczuwalne wloski jak po tym gdy sie nie ogoli maszynka przez np 1 czy 2 dni:>

Gość csdsw
1. przyzwyczaisz sie, za kolejnymi razami boli o wiele mniej. NAPRAWDE. i moja zelazna zasada- nie rozczulac sie nad bolem :) 2. naciagaj mocno skore w meijscy ktore depilujesz. tonie ejst jak na reklami, ze ejdzie sobie po nodze i sie usmiecha :) 3. depiluj regularnie.. jak ci troszke odrosnie to neiczekaj az bedzie weicej tylko depiluj te co masz oto rady starej wyjadaczki depilacyjnej

fsjf -> jestem zdania że jak się golisz żyletką to ta cała stara, odchodząca skóra też schodzi, więc gole się depilatorem - nie ma włosków ale nie jest tak gładkie jak po żyletce, więc przejadę raz żyletką i jest idealnie przez te 3 tygodnie :D

Gość aszdef
ja dostałam od męża philipsa ale nie ma żadnych nakładek ani żelu chłodzącego chyba się upije jak je będę golić ha ha masakra boli jak skurwysyn gdybym wiedziała to nigdy bym nie chciała depilatora no ale cóż teraz szkoda mogłam wcześniej się poradzić i dowiedzieć czy to boli.

Gość aszdef
jakoś sobie poradze gożej z moją mamą ha ha bo ona też dostała depilator tylko brauna ma dodatkowo nakładke do golenia np w miejscach intymnych,a tam to juz wcale nie wyobrazam sobie depilacji. eh ile my musimy wycierpieć od porodu po urode.🌼 🌼

zaaawsze jest czerwona. Litości, kobieto, jak mam nogi zrobić to już mi gorzej, muszę do tego dojrzeć ;D ale w planach jest, owszem, bo to jest taaaakie wygodne.

Gość fsjf
Golilam dzis nogi maszynka, czyli pewnie depilatora bede mogla uzyc tak dopiero za tydzien:> Bo zanim wloski odrosna na odpowiednia dlugosc....

noo. To jest najgorsze, że jak już zaczną odrastać, to trzeba poczekać aż odrosną na odpowiednią długość, a jak w międzyczasie wypadnie impreza, wf, cokolwiek innego to i tak trzeba sobie żyletką zrobić :P

depilacja okolic bikini-na zgieciach ud, na 'gorze' wzgorka lonowego(dalej od cipki:P) bolało mnie mniej niż na nogach :P

Gość eM.
Popularne te depilatory pod choinkę. Też dostałam i boję się go użyć - bo będzie bolało. Co prawda ma ten cholerny żel chłodzący, ale to mnie wcale nie pociesza...

Gość kunekunda0192
a czy osobno mozna kupić taki żel chłodzący do depilacji tez dostałam depilator i boję się ogolic jak piszecie że to tak boli.

pewnie już sobie poradziłaś, ale jak któraś z was będzie miała jeszcze podobny problem, że się będzie bać użyć depilatora, to powiem, że w zasadzie nie ma czego. Owszem boli, jak się depilujesz za pierwszym razem, to jest masakra, ale później już jest spoko, można się przyzwyczaić, ale powiem wam, że mnie to najbardziej nie ból denerwuje tylko to, że nogi nie są takie gładkie, jakbym tego oczekiwała. No i jeszcze te wrastające włosy.

jest w aptece bez recepty znieczulająca maść EMLA kosztuje koło 20 pln . Używają jej w szpitalach dla dzieci aby nie bolało jak wenflony zakładają .Posmaruj przed depilacją a nic nie będziesz czuła :-) .Ja od tak dawna używam depilatora że nic nie czuje podczas depilacji ale początki były ciężkie ;-)