Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość you want a peace of me

Powiedzcie mi proszę jak zrobic taki makijaż oczu?

Polecane posty

http://www.pudelek.pl/artykul/14293/moda_na_kapelusze/ Chodzi mi głównie o to,jak maluje sie dolna powiekę.Czy trzeba rozetrzeć kreske czy też nałożyć ciemny cień?I jak w ogóle to zrobić zeby było tak idealnie równo?Przyznam że niezbyt mam wprawę w malowaniu oczu,zwłaszcza kresek :O

Gość aguna
najpierw kredke a na to cien, wtedy wszytsko bedzie sie dluzej trzymalo na dolej powiece no i tusz

A kreske na dole mam zrobić tylko tuż przy oku czy niżej,na linii rzęs też?

Gość aguna
zrob zaczynajac tak "w oku" chyba wiesz o co mi chodzi i jak bardziej przekrzywisz kredke to wyjdziesz za ta linie czyli sie pogrubi, mam nadzieje ze zrozumiesz i ci wyjdzie ;p i na to cien i delikatnie rozmazac albo zostawic tak jak jest ,zalezy jak to bedzie wygladalo

Aha,rozumiem.A czy najlepiej nałożyć cień?Bo zwykły aplikator jest chyba za szeroki

na górną powiekę nałóż puder sypki , (wtedy kreska ci sie nie bedzie odbijała na powiece) kredka dobrze zastrugana, żeby była bardzo cieniutka, pomaluj sobie do \"połowy oka\" tzn od zewnetrznego kacika do wewnetrznego tylko ze za polowa oka zatrzymaj sie (tak zorb na dolej jak i na gornej powiece ) a na koncu cieniem sie zabaw:) tzn obmaluj kredke ktora wczesniej namalowałaś i dalsza czesc oka zrob cieniem linie kreski na pozostalej czesci ja nie obalowuje calego oka kredka bo wtedy kreska za bardzo sie wyroznia wazne jest zeby cien dobrze rozprowadzić jesli zorbisz to sama kredka nie ebdzie juz tego efektu :) polecam cien nie czarny a ciemny grafit:) przepraszam ze tak bardzo chaotycznie to napisałam:)