Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość you want a peace of me

Wpisujcie najgorsze książki jakie zdarzyło Wam sie czytać

Polecane posty

i dlaczego sie Wam nie podobały.Ja nienawidzę ogólnie romansów,nie tylko harleguinów,są żenująco głupie i schematyczne,pisane chyba dla i przez gimnazjalistki zakochane w koledze z klasy :O Nie cierpię też "Małego księcia",wszystkiego co napisał Coelho,"Sklepów cynamonowych" i "Starego człowieka i morze"-wszystko to jest dla mnie kompletnym bezsensem,niby ma głębokie treści ale dla mnie bardzo naciągane :O

zapomniałam tytułu tej książki, którą mam na myśli -to był jakiś totalny chlew.. po za tym też nie mam pojęcia czemu lud tak się podnieca książkami Coelho:O Jeszcze do kitu jest \"Atlas zbuntowany\" długie i nudne jak diabli, za chiny nie mogę tego skończyć:O

też nie czytam Coelho...kiedyś próbowałam i to był błąd :o nie lubię takich rzeczy :P

Gość alealee
Alchemik , i za nic nie mogę zrozumieć co w tej książce ludzi fascynuje.

Gość qBartek
Za Coelho faktycznie nie przepadam, ale Schulza akurat uwielbiam. I nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym kompletnym bezzsensem. Schulz tak właśnie pisał, że wszystko wydaje się jakby wyjęte ze snu, nierzeczywiste i to mi się właśnie podoba.

Małego Księcia uwielbiam! za to Jądro Ciemności to okropieństwo! niby krotka (w dodatki szkolna lektura) ale ciężkostrawna ;P

A mi właśnie nie.Lubie wiedzieć o czym czytam a nie ciagle sie zastanawiać o co do licha chodzi.Z tego samego wzgledu nie podobała mi się "Kartoteka"Różewicza,chociaż tam akurat byłam w stanie zrozumieć jego psychiczną rozsypkę,która była podstawą książki.Ale nie lubie jak autor tak sie bawi z czytelnikiem :O

Gość
ponoc wybitnym tekstem jest Ulisess... ale dla mnie nie do przebrniecia:P poza tym... moje stulecie G. Grassa:p shit:P

Gość nie cierpie Pana Tadeusza
kicz, patos do wyrzygania, do tego nie lubie Żeromskiego, Coelho tez kiczownik do kwadratu.

Gość polejka
chyba wiekszosci lektur (za wyjatkiem okresu 2 wojny swiatowej) coelho (nie wiedzialam, ze az tyle na jest ;) ) whartona wszelkich romansow autorek pokroju Danielle Steel i harlequinow :O nawet juz nie pamietam jakie 'zle' ksiazki czytalam, w sumie niemal wszystko jakos przemecze wiem, ze byly chyba 2 ktore za nim nie moglam skonczyc ale musialam wyprzec je ze swiadomosci ;) :D

Gość kataryna witt a kiedy ty masz
czas na czytanie jak Ty ciagle w robocie? :o

Gość nieświeży nick
Dla mnie fenomen Paulo Coelho polega na tym, że ludzie są nieco zagubieni w obecnym świecie i na takie "mądre" książki, nafaszerowane do granic mądrości zdaniami, które można ustawic na opis gg, jest zapotrzebowanie. Alchemika czytałam, łatwo się czyta i podaje on świat w taki prosty sposób. Dla mnie wszystkie książki historyczne są nie do zniesienia. Krzyżacy :O Książka o asertywności :O nie mogłam przebrnąc:P

ostatni bastion barta dawesa Stephen King Mroczna połowa Stephen King uwielbiam tego pisarza,ale te 2 pozycje to porazka totalna

Gość BUUUUUUUU.u
Konrad Wallenrod krzyzacy potop wogole te wszytkie grbasne lektury :O nuuuuuuuda:P

Gość polejka
ksiazki Koontza sa przerysowane: idalny dobrzez zbudowany facet ktory ma mase kasy po rodzicach badz wygral w totka, ilealne szczuple kobiety z super hiper metabolizmem gdzie moga jesc slodycze tonami i zawsze beda miec figure modelki, swietne utalentowane nad wiek inteligentne dzieci i psy ktore sa prawie jak ludzie z IQ 140 tylko, ze na 4 lapach i gadac nie potrafia ;) a co do Kinga ... on ma zayebisty styl pisania i tylko to w nim uwielbiam, fabula jest denna co pokazuja zekranizowane ksiazki wlasnie :P

Gość nie podobały mi sie tez
ksiazki Marii Nurowskiej :o Jebane romansidła :o

Gość imagoim
Nie znosze Hobbita ani Doktora Dollitle :o

Zgadzam się co do "Ostatniego bastiona",beznadziejna była też książka "Kolorado Kid",właściwie o niczym."Wielki marsz" tez nie zachwyca,strasznie męcząco napisany :O Za to "Krzyżaków" uwielbiam,to moja najukochańsza książka :) Tym bardziej nie pojmuję jak jej autor mógł stworzyć taki nudny gniot jak "Rodzina Połanieckich" :O Przeczytalam to tylko z sympatii do niego.Nie podobały mi sie też "Emancypatki",rozwlekłe do niemożliwości,mnóstwo stron,a tresci mało

Gość tez nie lubiue Rodziny
Połanieckich, nie podobał mi sie tez "Ten obcy" a fuuuj :P

Gość qBartek
--> polejka --> według mnie denna jest nie fabuła książek Kinga, tylko umiejętności tych którzy biorą się za ekranizacje jego książek . . --> you want a peace of me --> no nie mogę, Wielki Marsz i Ostatni bastion Barta Dawesa to moje ulubione książki Kinga

Gość very merry christmas everyone
Mefisto i ja...fajnie sie zaczęła a potem wyszedl z tego harlequin

książki Coelho i Masłowskiej, to moje najgrosze... jakie zdarzyło mi się przeczytać.

Pamietam ze bardzo chciałam przeczytac alchemika i jak zaczełam go czytac pomyslałam co to w ogóle jest niby ma jakies przesłanie ale mi sie nie podoba.Spóżnieni kochankowie tez mi sie nie podobali:-O