Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rrothka

ruchy dziecka odczuwane w nadbrzuszu ?

Polecane posty

mam coś dziwnego pewnie nikt tego nie miał ale co tam, zaryzykuję więc dzidziuś jako płód ma już 26 tygodni, więc ruchy czuję od dawna ale... od pewnego czasu wraz z ruchem który czuję w tym miejscu gdzie trzeba (w podbrzuszu) czuję takie dziwne pulsowanie w okolicy żeber po prawej stronie :/ wiem że to za wysoko, żeby było tam dziecko więc niepokoi mnie co to może być.. żadnej wątroby ani trzustki tam się nie spodziewam.. .chociaż wszystko się przesuwa więc... ?? dodam że niepokoi mnie to, nie mam \"pod ręką\" ginekolog prowadzącej, nawet telefonu do niej :/ no a są święta i następna oficjalna wizyta na połowę stycznie :|

Gość natttt
moze czujesz bo jak dziecko sie rusza to wody plodowe faluja. ja tez czulam takie jakby ruchy duzo wyzej. a z drugiej strony to moga byc ruchy. moze jest inaczej ulozone? pozdro nata 38tc

hmm.. no zawsze w tym samym miejscu.. tak jakby coś zasysało/pulsowało momentami

Gość natttt
takie pulsowanie to moze byc czkawka? jestes pewna ze dziecko jest uzlozone glowka w dol? bo ja czulam pulsowanie jak mialam ulozenie posladkowe. to bylo cos takiego jakby puls ale tak dziwnie brzuch skakal

hmm.. no właśnie nie zdarza się często... ale już kilka razy to czułam póki co zdaje się, że główką do góry.. tj tą główkę musiałaby mieć u góry po prawej :-? ;)

Gość natttt
mozliwe. moje mialo glowke do gory do 28tc

Gość zyrafa-dluga
być może to ruchy dziecka z odbicia w wodach płodowych, a być może przewód pokarmowy, im późniejsza ciąża, tym jelita znajdują się w dziwniejszych miejscach w jamie brzusznej ;) nie przejmuj się, to na pewno nic poważnego www.polozna.wordpress.com

Gość zyrafa-dluga
a dziecko ustawia się główką w dół w okolicach 32-34 tygodnia ciąży, teraz ma ułożenie dowolne, może mieć główkę wszędzie ;) www.polozna.wordpress.com

Ja jestem w 22 tyg. ciąży i wczoraj i przedwczoraj miałam to samo uczucie. Miałam wrażenie jak by mnie dziecko kopało w żebra czy pod żebrami po prawej stronie. Najpierw poczyłam to jak leżałam na prawym boku i pomyslałam, ze macica sie tak rozłozyła, ale chyba nie ma mozliwosci, zeby była tak wysoko, chociaz ogolnie to jest dosc wysoko. Dziwne wrazenie, bo nie jest to czkawka, tylko tak jak by kaftycznie łapkami lub nozkami tam dotykało. O i teraz to czuje. MOze cos mi sie tam przesunęło. Ale jakos mnie to nie niepokoi, bo dosc delikatne jest.

Acha, tylko u mnie to nie jest pulsowanie i raczej nie wraz z ruchem to czuje.