Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziumdziulaczek

kiedy wasze dzieci

Polecane posty

Gość dziumdziulaczek

podnosily glowke przy podciaganiu za raczki w pozycji lezacej? i kiedy przewracaly sie na boczek, moj syn ma skonczone 4 miesiace i tego nie robi, nie wiem czy sie martwic czy nie

Gość karoolek.........
martwic , ale jeszcze z tydzien bym poczekał no moze dwa

Gość dziumdziulaczek
podnosze

Gość ja radzę się nie martwić
tylko kontrolować wszystko z rozsądnym i doświadczonym pediatrą. Dzieci są bardzo różne, mają swój rytm. Mój synek trzymał główkę przy podciąganiu za rączki mając 4 miesiące, ale pediatra w ogóle powiedziała mi, że to podciąganie to głupota, bo rozleniwia dziecko do samodzielnej aktywności. Przewracać też się długo nie chciał, dopiero mając 6 miesięcy przewrócił się jednego dnia i z brzucha na plecy i z plecków na brzuszek, a później wszystko poszło jak burza i rozwija się w szybkim tempie. Pediatra powiedziała mi, że często tak jest z dziećmi, które rosną bardzo szybko i faktycznie synek rośnie bardzo szybko, a i rozwija się bardzo dobrze. Będzie dobrze, pozdrawiam.

Gość dziumdziulaczek
to dzieki troche mnie uspokoilas

Gość dziumdziulaczek
podnosze, moze dzis mi ktos odpowie..

a co lekarz na to? sprawdzał napięcie mięśni? nie martw się na zapas ! układaj w dzień duzo dziecko na brzuszku to najlepszy trening dla mięśni :)

Gość mój synek od 3 miesiąca zycia
był bardzo duży jak na swój wiek, i przez to później opanowywał różne umiejętności. np. z plecow na brzuch y=umał przerócić isę baaardzo późno, dopiero jak siedizał i pełzał. siedział sam jak miał 7,5 mies, chodizł przy meblach jak miał 11, samodzielnie jak miał 15. jesli masz duże dziecko,to się nie martw za bardzo. mój (20 mies) ma wymiary przeciętnego 2,5 roczniaka :) pozdrawiam

Gość i juz problem z głowy
ja np martwilam sie innymi rzeczami otoz moj syn w wieku 7 mc potrafil wspinac sie w lozeczku i stac tak albo podskakiwac natomiast nie siedzial wcale. W wieku 9 mc juz chodzil trzymając sie mebli i innych przedmiotow w ogole nie raczkowal a nauczyl sie siedziec jak mial 10 mc dopiero. i tez sie martwilam ale teraz wiem ze rozwoj kazdego dziecka to jego indywidualna sprawa i nie da sie od tak po prostu książkowo pewnych rzeczy ich nauczyc. Poczekaj chwile nie martw sie a jak np za dwa tyg nie bedzie poprawy to wtedy udaj sie z malym do lekarza. Mozesz tez z nim cwiczyc jakies podnoszenia itd poszukaj w googlach instrukcji.