Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koniara

Jak przekonac rodziców, żeby .....

Polecane posty

Gość Koniara

Kupili mi kuca.... doradźcie, proszę jakie techniki psychologiczne zastosować.... jestem kompletnie bezsilna oni nie chca o tym słyszeć. Dodam ze mam 15 lat, jeżdżę od 7 lat

Gość jak masz 15 lat
to kuc jest beznadziejny.Koń owszem ale utrzymanie kosztuje w sumie dużo drożej niż opłata za jazdy.Wiem coś o tym bo moja córka też jeździła a ja robiłam kalkulację.Zaufaj rodzicom

Gość malolata_niska_lata
Zdziwiłabym się rodzicom jeśli by się zgodzili. Przecież to kupa kasy. Musiałabyś wynając dla niego miejsce w stadninie, opieka lekarska, jedzenie. To dużo pieniedzy kosztuje. Wiesz o tym?

Gość Koniara
wieeem.... nie chodzi mi oo kuca w stylu szetlandzki że ma 100 cm w kłębie tylko takiego 1,30 dlatego wyraziłam się ,,kuc" małolata w stadninie miejsca nie musiałabym wynajmować miałabym u znajomych, a oni wzięliby ode mnie tanio zdaję sobie sprawę nad opieką weterynaryjną i jedzeniem, ale stać mnie na to. (mam rentę 800 zł co miesiąc.... a uczę sie dobrze, więc nie wiedzę problemu)

Gość Koniara
tylko oni sie uparli wszyscy, że ja sie nie będę zajmować. A nie dawałam nikomu ku temu powodów.... miałam zwierzaki różne i wzorowo sie opiekowałam.