Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta z problemem

brac czy nie brac

Polecane posty

Gość kobieta z problemem

Witam Mam 3 dychy na karku,niewielu ex-partnerow na koncie,w tym jednego,ktory okazal sie calkowita pomylka.Bardzo inteligentny,dowcipny,oczytany facet,ktory,choc niezbyt atrakcyjny z wygladu, woja oglada towarzyska robil wielkie wrazenie na plci przeciwnej.Niestety,w dalszym pozyciu okazalo sie,ze zycie z nim bylo ciezkie. Wlasciwie jego zalety ograniczaly sie do umiejetnosci gotowania,ogromnego oczytania i dowcipu,czyli tzw.gadanego i "robienia wrazenia".Jakiego wrazenia?Dobrego,opiekunczego faceta. Jednak to byly tylko slowa.Nie myslal perspektywicznie (nigdy nie odkladal pieniedzy na nieprzewidziane wypadki),nie zalezalo mu na ludziach i na relacjach z nimi (dziwna nieczulosc w stosunku do tzw.przyjaciol),kiedy szlismy w odwiedziny do znajomych (moich czy jego),nigdy nie myslal,zeby im cos przyniesc, odzwdzieczyc sie za zaproszenie,etc. Z czasem (bylismy razem 5 lat) zapominal o kupnie mi prezentow z okazji imienin,urodzin,Wigilli,robil,co mogl,zeby nie sprzatac w domu,byl zaniedbany (bielizne zmienial raz na 3,4 dni,wracal do domu spocony i tak kladl sie do lozka,nie czyscil paznokci,nie golil sie,myl zeby raz dziennie - kiedy zwracalam mu na to uwage - wsciekal sie,potrafil jechac do znajomych na 4 dni i chodzic i spac w tych samych ciuchach),tracil ochote na sex (a moze nigdy jej nie mial - na poczatku nasz zwiazek byl zwiazkiem na odleglosc). Klocilismy sie o to.Ja pracowalam 12 h dziennie,on 8 - ale to on byl wiecznie zmeczony.Sex najchetniej uprawialby raz na 2 miesiace,w weekend,wylacznie w lozku,wieczorem - polegajacy na tym,ze ja zaspokoilabym go ustami,a on odwrocilby sie i poszedl spac.Wiele nocy przeplakalam,nie mogac zasnac,marzac o jego dotyku,ale nasze zblizenia czesto konczyly sie wlasnie tak.Kiedy probowalam o tym z nim pogadac,obrazal sie. Wreszcie odkrylam,ze od wielu miesiecy wolne godziny w jego zyciu zajmuje czarowanie kobiet.Klientek w pracy,sprzedawczyn w sklepie i,przede wszystkim,licznych kolezanek na NK,osob z portali Fotka czy Ilove.Mial wiele znajomosci interentowych,za kazdym razem pisal,ze mieszka sam.Kiedy ja pracowalam,a on mial wolne,umawial sie z tymi dziewczetami na spcery,przejazdzki,rozmowy,kawe etc. Rozstalismy sie. Jakis czas temu poznalam faceta,znajomego kolegi.Mial podobne zainteresowania,wymienilismy sie kilka razy materialami,od czasu do czasu pisalismy cos na GG - po kolezensku.Zaprosil mnie do siebie - a napisal wczesniej,ze ma dziewczyne - zapytalam, czy ona o tym wie.Odpowiedzial,ze tak i nie ma nic przeciwko temu.Nie pojechalam,nie lubie takich sytuacji.Po kilku miesiacach napisal,ze kobieta wprowadzila sie do niego,po nastepnym - ze zerwali.Wtedy dowiedzialam sie,ze byla mezatka :o Coz,pisalismy dalej,jak zawsze glownie o ksiazkach.Po czym dowiedzialam sie,ze podobalam mu sie,od kiedy mnie poznal,ze chcial zakonczyc tamten zwiazek,ale nie wiedzial jak :o Pochlebilo mi to,pewnie dlatego,ze po poprzednim mezczyznie czulam sie niedowartosciowana.Jednak nie myslalam nigdy o zwiazku z nim...daleko mu do wiedzy i dowcipu poprzedniego mego partnera,w dodatku robi mnostwo bledow ortograficznych,nie zna znaczen niektorych trudniejszych i rzadziej spotykanych slow :o Zreszta...jak mozna wplatc sie w zwiazek z mezatka?! Dalam mu kosza.Zapytal,czy mozemy zostac znajomymi...moze to byl blad :( wysyla mi 10 smsow dziennie,dzwoni,chce ciagle rozmawiac ze mna na GG...a ja pozwalam na to :( egoistycznie cieszac sie z jakiejkolwiek formy meskiego zainteresowania,choc,gdy wspomina o uczuciach, stopuje go.Nie powiedzialam mu z jakiego powodu,on zas ciagle stara sie mnie od nowa przekonac :( Tyle o negatywach,pozytywy... wydaje sie,ze facet ma cholernie dobre serce,rzeczywiscie troszczy sie o rodzine,znajomych,o mnie...stara sie przewidziec konsekwencje wlasnych dzialan (tylko dlaczego zwiazal sie z mezatka?! - to zagadka,ktora nie pasuje do obrazu sytuacji,a ja nie pytalam), mozliwe nawet,ze na swoj sposob gra fair (kiedy byl zwiazany z mezatka,nie probowal ze mna flirtowac,fakt... ale,z 2ej strony,zaprosil mnie wtedy do siebie,nie wiadomo,czy cos kombinowal i nie wiadomo,czy to prawda,ze ona o tym wiedziala), jest czysciochem,gotuje,sprzata,na dodatek jest diabelnie atrakcyjny z wygladu... :( Mam juz serdecznie dosyc cnotliwego zachowania,ktorego nikt nie docenia,mam serdecznie dosc pustego,samotnego lozka i wiecznego braku sexu.Na moje nieszczescie jestem kobieta obdarzona duzym temperamentem,ktorej rok celibatu i lata sporadycznego sexu dobrze nie sluza :( Najchetniej bym wziela go na kochanka. Ale nic wiecej dac mu nie moge :( nie potrafie :( nie chce :( A moj spaczony charakter podpowiada: "a jesli go skrzywdzisz?zranisz?bedzie liczyl na wiecej? (Juz liczy :() Moze powinnas dac mu kosza,zeby zamiast tracic na ciebie czas,poszukal sobie jakiejs panny"... Co byście zrobili...? :(

Gość kobieta z problemem
Wiem :( ale wszystko wydaje mi sie wazne. Dlatego podzielilam na czesci. Dziekuje za podbicie tematu :)

Gość nic tu po mnie
mam męża typowego nieudacznika i robię dobrą minę do złej gry parę dobrych lat małżeństwa. I będę tak robić. bo wiem , co to jest przysięga małżeńska. Taki typowy koserwatyzm katolicki. Moja rada jest taka: nie zmuszaj się do niczego, jeżeli ten partner Ci nie odpowiada, pod jakimkolwiek pretekstem zerwij tę znajomość całkowicie. Zmuszanie się do czegokolwiek w związku - to męka przeżywana na codzień. Masz mój przykład. Są święta, a ja siedzę na GG, bo mój mąż ma towarzystwo koleżeńskie. Wychodząc nawet nie zapytał, co będę robić. Jemu jest dobrze, a we mnie krew się burzy. Lepiej być samą niż zgorzkniałą. Ale to tylko moje zdanie.

Gość kobieta z problemem
nic tu po mnie Ale on nie jest moim partnerem... ani nawet kochankiem :) Nie chce sie wplatywac z nim w zwiazek,zastanawiam sie tylko miedzy innymi,czy mam moralne prawo przespac sie z nim,jesli on jest we mnie zakochany :o a czy jest...nie wiem...

Gość Dobra rada nie jest zla
Jest sporo facetow atrakcyjnych, inteligentnych, bezblednych, dobrze gotujacych, zadbanych ... nie czuj sie jak w pulapce ;)

Gość kobieta z problemem
Ach,wlasnie...z ta inteligencja to u niego tak...dziwnie:( Z jednej strony te (naprawde okropne) bledy,nieznajomosc slow...z drugiej-duza swiadomosc polityczna,wiedza o swiecie,nie zna dobrze jezyka,a ma zaciecie,by ze slownikiem tlumaczyc ksiazki i artykuly,ktore go interesuja...bo zainteresowania ma!I to,do cholery,takie jak ja - a dla mnie jest to cholernie wazne :(

Gość kobieta z problemem
Nie jestem DDA :)

Gość kobieta z problemem
Moja historia jest powyzej,chyba,ze pytasz o cos innego.Owszem,tez boje sie,ze potem moga byc problemy...ale juz sa,nieprawdaz? On twierdzi,ze rozumie,etc.-ale ciagle wraca do tematu. Gdybys Ty znajdowal sie w jego sytuacji,wolalbys zebym jak postapila...?

Niestety nie moge postawic sie w sytuacji tego osobnika, bo nie wiem jak on funkcjonuje ... zatem jakies przemyslenia na ten temat bylyby nie na miescu. Interesujace jest natomiast to dlaczego zakladasz, ze nie chcesz sie z nim wiazac? To przez te bledy ortograficzne? ;)

Gość kobieta z problemem
Bledy sa ortograficzne i stylistyczne,do tego dochodzi nieznajomosc "bardziej wyrafinowanych slow"-na dodatek nie rozumiem,nie do pojecia jest dla mnie,jak mozna zwiazac sie z mezatka/zonatym :(

Wypalona mezatka / maz niczym nie roznia sie od osoby samotnej - w kwestii podatnosci na nawiazywanie nowych znajomosci. Nie wiem co tutaj mozna by mu zarzucic? Ze niby rozbil jakis zwiazek? Nie wiemy w ogole jakie relacje tam zachodzily. A to, ze osobnik ten nie mial okazji zaznajomic sie z jezykiem wyrazow obcych, powinno byc kwestia drugorzedna :) Moze najlepiej spisz liste cech i atrybutow, ktore powinien posiadac osobnik godny Twojego zainteresowania i przedstawiaj im ja na poczatku :)

Gość kobieta z problemem
Widzisz...ja zanim podejme jakies dzialanie,zastanawiam sie,czy czasem kogos tym nie skrzywdze.Nie,nie jestem DDA,ani nawet z rodziny dysfunkcyjnej :D nie wplatuje sie w niezakonczone zwiazki.Moze to dziwne,ale tak jest. A co do tego faceta...przeciez ja na poczatku nie mialam pojecia,ze mu sie podobam :( Nie ma tez listy cech potencjalnych kandydatow,marze tylko o tym,zeby byc z czlowiekiem o dobrym sercu,myslacym o innych i postepujacym fair i inteligentnym (bo ja niestety wiekszosc facetow potrafie przegadac,mam tez spory zasob wiedzy z roznych dziedzin)... Tak na marginesie,jestem podwojnym mgr,do tego mam dodatkowego licencjata,on skonczyl technikum - ale nie o to chodzi,tylko o faktyczne bledy,ktore robi,w jednym zdaniu potrafi ich popelnic kilka :o

Gość kobieta z problemem
Jako mezczyzne...jesli bylbys faktycznie (przypuscmy) zakochany - bardziej zranilby Cie kosz... czy jesli kobieta zgodzilaby sie zostac Twa kochanka...ale nie umiala Cie pokochac...?

Gość Geronimo 57
Kobieto z problemem,bierz życie jakie jest,no tak masz problem,nie zostań kochanką bo kogoś zranisz,a z reszytąco mnie to obchodzi.

Gość toffiiii
czy bledy ortograficzne i nieznajomosc niektorych slow sa az tak wazne ?? to wolisz takiego ktore bezblednie pisze i mowi, a jest totalnym dupkiem ?? nie rozumiem twojego myslenia, wiekszosc ludzi ma problemy ortograficzne i inne, nawet w szkole na ortografie nikt nie zwraca uwagi, a ty sie czepiasz, tak samo z tym zwiazkiem z mezatka, jesli sie w niej zakochal itd a moze ona nie byla szczesliwa z mezem i tez szukala milosci, jestes troche niesprawiedliwa i pochopnie oceniasz

Gość kobieta z problemem
toffiiii Jezeli sie w niej zakochal, to za szybko zrezygnowal... A jesli ona nie byla szczesliwa z mezem, powinna od niego odejsc...

Gość kobieta z problemem
to sa slowa typu indoktrynacja, kontusz... dla mnie niezbyt egzotyczne :o

Gość toffiiii
byc moze nie mogla odejsc, moze miala dzieci, moze jej rodzina jest taka a nie inna i wywierala na nia presje, a moze to maz nie pozwalal odejsc jest milion mozliwosci, byc moze on ja kochal, ale cos mu w niej nie pasowalo, albo ona wrocila do meza, albo mial podobne dylematy jak ty masz i nie chcial rozbijac malzenstwa, bo np istniala szansa na jego ratowanie, przeciez sa czasami takie sytuacje, ktore tylko na pozor sa proste i oczywiste a jak sie w nie ktos zaglebi to juz takie oczywiste nie sa

Gość leoo
Kontusz to nie jest słowo powszechnie używane

Gość toffiiii
wlasnie, szczerze pojecia nie mam co to takiego :O

Gość kobieta z problemem
Nie,szczerze mowiac,wole takiego,co inteligentnie gada i nie jest dupkiem.Za to moze byc niezbyt piekny z urody i zarabiac minimum krajowe... On nie znal rowniez znaczenia slowa "empatia" :o

Gość leoo
Kup mu słownik

Gość toffiiii
w takim razie szukaj na uniwerkach, wsrod doktorow, profesorow itd na ogol nie sa przystojni, zarabiaja nie az tak duzo, ale za to inteligentni :O mnie dziwi takie podejscie, zwlaszcza ze sama mowilas ze ma zainteresowania, wiec nie jest zwyklym prostakiem, czy kims glupim

Gość kobieta z problemem
Nie.Nie jest kims glupim,ale na pewno mniej inteligentnym,niz ja :( Wolniej kojarzy,mniej abstrakcyjnie mysli,wolniej znajduje rozwiazania.

Gość upupupupupupupupupup