Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulina1309

Koniec macierzyńskiego i co dalej robić pomocy??

Polecane posty

Gość Paulina1309

Witam! Mam takie pytanie co moge zrobić jeśli skończył mi się macierzyński a urlop wychowawczy mi sie nie przysługuje ponieważ umowe o prace miałam do dnia porodu! Nie mam z kim zostawić dziecka gdzie mogę się zgłosić, czy cos wogóle mogę zrobić??czekam na Odpowiedź:POZDRAWIAM

Gość Miniek
mozesz isc na zwolnienie i przeciagnac je max 6 miesiecy albo siedziec z dzieckiem bez urlopu ale jezeli juz ci sie skonczyl macierzynski to teraz juz nic nie mozesz zrobic jedynie posiedziec z dzieckiem ja po macierzynskim jestem na wypoczynkowym 2 tyg, pozniej planuje isc na l4 zeby posiedziec z dziecmi ok 2-3 miesiace bo wtedy maly skonczy 3 lata i pojdzie do przedszkola a ja mala zostawie mamie

Gość Paulina1309
ok tylko ja nie mam gdzoie isc na zwolnienie umowe o prace miałam DO DNO PORODU, i aktualnie juz nigdzie nie pracuje, do 11 grudnia miałam macierzynski, i jakby nie patrzac to były ostatnie pieniadze jakie dostalam i teraz od stycznia jestem bez ubezpieczenia i dziecko takze,

Gość Miniek
ale moglas pojsc na l4 wtedy mialabys automatycznie przedluzenie w jednej ciaglosci musialoby wszystko byc tak mi sie przynajmniej grubo wydaje

Gość Paulina1309
zaszłam w ciąże w grudniu, pracowałam na umowe o okresie próbnym i gdy dowiedziałam sie o ciazy zaszły mi komplikacje, i musiałam isc na l4,gdy umowa na okres próbbny sie skonczyła szef tylko przedłuzył u mi umowe do dnia porodu, w tym przypadku w dzien porodu automatycznie umowa wygasła i od tego 8.08.2008 jestem bezrobotna, tylko mi przyznali zasiłek macierzyński a wychowawczy nie naelży mi sie

Gość Paulina1309
a czy jak sie zarejestruje w urzedzie pracy oni mi beda wypłacac jakies pieniadze? i czy beda mi proponowac prace czy wezma poduwage to ze mam małe dziecko i że nie mam go z kim zostawic. Teraz w UP zrobili tak ze jesli odmówisz im pracy to cie wyrzuca z tamtad?

Gość sansan
z up nie dostaniesz zadnych pieniedzy mozesz postarac sie jedynie o rodzinne w osrodku pomocy spolecznej od up mozesz dostac , ubezpiecznie i oferte pracy, ale mozesz wytlumaczyc jak ja dostaniesz ze masz malutkie dziecko ktore karmisz piersia i nie masz mozliwosci poslania do zlobka wtedy nie powinni cie "wyrzucic"

Gość Paulina1309
to jakby nie patrząc rodiznnego dostaje 48zł plus alimenty 320zł i to wszytsko mam na przeżycie na cały miesiąc hmm ciekawe jakim cudem?

Gość idz do roboty

Gość sansan
no to nic innego jak pojscie do pracy nie pozostaje dziecko do babci , czy tesciow i do pracy

Gość Paulina1309
no to niestety:/ bedzie trzeba coś zrobić, nie rozumiem tego jak tak mogą postępowac z ludzmi, bo nie ma umowy o prace to nie ma wychowawczego,,brak słów

Gość ale dlaczego niby
panstwo ma ci placic?? Idz do pracy i tyle :P

Gość Paulina1309
no pojde a 4 miesieczne dziecko samo w domu niech siedzi, rodziców nie mam, z teściami nie utrzymuje kontaktów!

Gość to niech sie tatus
nim zajmie - o ile go znasz :P

Gość Paulina1309
znam ale stwierdził ze on nie umie zajmowac sie dzieckiem

Gość potrzebujerrady
dziewczyny ktora orientuje sie w tym co mi przysluguje mam umowe o prace na czas nieokreslony zatrudniona zostalam w roku 2005, w kwietniu 2006 roku urodzilam dziecko (na zwolnieniu bylam tylko 7 dni), poszlam na macierzynski, pozniej wychowawczy, na wychowawczym zaszlam w ciaze, przerwalam go, pod koniec sierpnia urodzilam drugie dziecko, (tym razem cala ciaza byla zagrozona, bylam 2x w szpitalu) konczy mi sie obecnie macierzynski, slyszlalam ze mozna isc na urlop wypoczynkowy, ale czy taki urlop mi przysluguje? po 1 porodzie z niczego takiego nie korzystalam bo nie wiedzialam ze jest taka mozliwosc, a teraz czytam i tak sie zastanawiam czy ktoras z mam obeznana w temacie moglaby mi pomoc?

Gość i z tego powodu
ze sie puscilas z nieudacznikiem panstwo ma cie sponsorowac?? No sorry :O

Gość Paulina1309
z dniem porodu moga cie zwolnić chyba ze im rzucisz l4

Gość paulinka ty nie chrzan
glupot jak sie nie znasz :O

Gość Paulina1309
a ty juz idż zrobić sobie kolacje, bo niepotrzebna tu jestes

buahaha ty tepa niedojdo :D

Gość Paulina1309
może tak miałaś miec na imie...tylko zpaewne ksiądz przy chrzcie sie nie zgodził

buahaha ale mam niezly ubaw z ciebie :D

Gość Paulina1309
ciebie to się w d... jebie!!!

Gość ghjmkg
paulinko to do pracy trzeba i nianie wynajac, kolejna co chcialaby kilka lat siedziec na dupie i brac za nic forse

Gość czyli do
moglas najpozniej do dnia zakonczenia twojej umowy wziac L4 i wtedy najpierw zaklad a pozniej zus placiliby ci 80% wynagrodzenia i takie zwolnienie moglas ciagnac do pol roku po rozwiazaniu umowy z tym pracodawca a potem dopiero wziac macierzynski. Teraz juz nic nie zrobisz, radzilabym rowniez znalezc prace, bo na wychowczym nie dostaniesz nic( chyba, ze jeszcze nie wycofali 400zl zasilku) ale za to dziecka nie nakarmisz prawda?

Gość lolka ta od bolka
myslisz ze jak zaproponuja Ci z up oferte pracy to tylko Tobie zaproponuja? dostanie ja jeszcze iles tam osob, a Ty bierzesz idziesz do pracodawcy i jak nie chcesz pracy to starasz sie wypasc jak najgorzej w oczach pracodawcy. Proste to.