Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noemi18

maturzysci 2009

Polecane posty

ja takze boje sie angielskiego ustnego najbardziej i polskiego,wiem ze bede sie bardzo denerwowac i przez to nei bede mogla sie skupic

widze ze same intelektualistki na forum;) u mnie matura nie poszla tak dobrze jak wam;) na angielskim zadania zamkniete robilismy wspolnie nauczycielka nie pilnowala ;) list i kartke zrobilam sama prawie hihi mialam 62% chyba z polskiego ledwo zdalam 41% tez wspolpracowalismy;) biole napisalam na 64% sama;) a gere rozszerzona w domu tez sama na 51%

74 % z niemieckiego, ale muszę wyciągnąć na więcej :P Polski poszedł nawet dobrze, ale 5 osób nie zdało U mnie w klasie to najwięcej osób pisze z biologii, 12 osób i z tych 12 osób zdały tą z operonu tylko 2 :O

na wiesz co chcesz robic w zyciu;) ja od zawsze wiedzialam ze cos z medycyna ale ze jestem malo inteligentna;) wybralam inny kierunek ale z medycyna zwiazany. moze ladnie rysujesz? masz dobre pioro? lubisz jezyki obce, podroze,historie,literature,ludzi,lubisz pomagac innym?

I ja się dołączam :) Polski, angielski, historia - rozszerzenia WOS - podstawa ;) a co do ustnego polaka, to analizuję teksty różnych piosenek: od heavy metalu do disco polo. :D

🖐️ wyników z Operonu jeszcze nie mam, bo jaśnie nauczyciele nam jeszcze nie sprawdzili :O (może i lepiej, że oddadzą po świętach). Na próbnej z OKE mnie nie będzie, bo mam egzamin na prawko, a wcześniej jazdy doszkalające. Uczyć się miałam już we wakacje, bo porwałam się na biologię rozszerzoną i chemię na podstawie. W efekcie tydzień temu zmieniłam deklarację na biologię na podstawie. Temat na prezentację maturalną: `Samotność bohatera romanczynego i człowieka współczesnego`. Nikt z mojej szkoły go nie wybrał, nie wiem czemu, ale dla mnie to lepiej. Chodziło mi o to, aby był jak najprostszy. A teraz żegnam Was drodzy maturzyści 2009 i nie tylko, bo muszę się iść szykować na imprezę, na którą w ogóle nie mam ochoty:O Ale iść muszę, bo to 18-nastka kuzynki. Pozdrawiam

Ja już to mam za sobą. Do matury nie uczyłem się nic a nic! Jeśli macie się nauczyć to te 3 lata LO Wam w zupełności wystarczą... Ja zdawałem polak/niemiec/geografie/biologie/ Jeśli chodzi o ustne - to jest największy stres ale nie ma się czego obawiać komisja jest przychylnie nastawiona (ja na niemcu pamiętam jak leżałem przed nimi na ławce i sie śmiałem bo nie umiałem odpowiedzieć na większość pytan... oni zaczeli mnie naprowadzać, pomagać w sumie nie przygotowywałem sie do niego.. i zaliczyłem na 60 % w zupełnosci wystaczyło.. zreszta nie wiem po co robią te ustne.. a jeśli chodzi o polak miałem motyw wędrówki.. prace pisałem chyba tydzien przed maturą ustną.. uczyłem jej się rano jak wychodziłem na ustny polak jakies 2-3 godziny przed, połowy zapomniałem - śmiałem się, dużo mówiłem od rzeczy.. i zdałem na 60 %)

Gość nowa matura t...
nowa matura to pic na wode.... wiem bo zdawalam...nie ma sie czym martwic

Gość nowa matura t...
bo są głupi?:/ u nas nie zdali ci co myslelismy wlasnie ze nie zdaja... takie półmózgi

Gość nowa matura t...
no widzisz to sama sobie odpowiedzialas jak juz nawet nauczyciele im odradzaja.... normalny czlowiek w miare inteligentny zda mature bez problemu a z języka obcego to juz w ogole jest banał

wolałabym się nie ujawniać tak całkiem, ale raczej wschód wielkopolskiego. :) a studiować zamierzam psychologię, ale jest bardzo dużo chętnych (19 os na miejsce :O), więc alternatywnie socjologia.

Gość noemi18
jest moze ktos?uczycie sie juz pomalu?masakra ja mam takiego lenia.ze nie moge sie wziasc w garsc..