Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kddddddddddddddddgffff

czy któraś z was miała może w ciązy temp. 37,6 ?

Polecane posty

Jestem w 24dc, staram się o dzidzię, dziś mój 7dzień fazy lutealnej, i od 22dc mam temperature 37,6C. Nie wiem czy powinnam się cieszyć. Bardzo chcę dziecka :) Skok był z 37,3 do 37,6 i tak się utrzymuje od 3 dni.

up

Gość cghzdgfhjef
to tak jak bys zapytała czy ochota na bułke ma związek z tym ze jestes w ciazy.

Gość a jak wyglada
twoje mierzenie temperatury???

zaraz podam link do wykresu z tempką

Gość minnieeeeeeeee
Przeciez podwyzszona tem to standard u kobiet ciezarnych . Ok 37-37,5 jest ok.

Gość a jak wyglada
jesli na 28 dni to nie pomoge bo nie mam tam konta. Ale moze tak: 1. pomiar musi byc zawsze wykonywany o tej samej porze 2. pprzed wstaniem z lozka 3.zawsze tym samym termometrem 4. zawsze w tym samym miejscu (pochwa, odbyt lub usta) Jesli te warunki spelnione to lecimy dalej: Prawidlowa faza lutealna u kobiety wynosi 12-16 dni w zaleznosci od dlugosci cyklu. Temperatura utrzymajaca sie na wysokim poziomie 18 dni moze i najczesciej sugeruje ciaze. Co do twojej tempki to faktycznie jest wysoka, ale nie swaidczy to jeszcze o ciazy (za wczesnie) mi bedac w ciazy tempka skakala miedzy 36,8 a 37,1 wiec jak widzisz nie liczy sie jej wielkosc tylko skok. jesli masz wyrazna faze lutealna to bardzo dobrze, ale na wynik staranek trzeba jeszcze poczekac, bo czesto zdarza sie tak ze temperatra spada gwaltownie i nawet tego samego dnia mozna dostac okres.

kochana w kazdym cyklu masz skok temperatury az do miesiaczki nie wiem czy wiesz.. temperatura podwyzszona musiałaby ci sie utrzymac przez ok 18 dni zebys mogla mowic o ciazy

Wiem, że w drugiej fazie cyklu temp. skacze, i wtedy u mnie zawsze jeżeli skok jest o 2,3 stopnie to tak się utrzymuje do okresu. W tym miesiącu był skok po owulacji, przed owulacją: 37,15 po owulacji :37,4 i zamiast temp utrzymywać się mniej więcej na tym poziomie do okresu to tempka znowu skoczyła o 0,2 stopnia, także teraz wykres wygląda jakby był trójfazowy.

moja tempka w kazdym cyklu tak wzrasta, w pierwszej fazie wynosi 36,3-36.4 w drugiej od 36,7 do 37,0 :)

Gość a jak wyglada
to nie jest zaden trojfazowy. Wazne zeby byly 2 wyrazne fazy, skoro sa to polowa sukcesu, teraz trzeba tylko czekac :)