Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia.P

W KTÓRYM TYGODNIU CIĄŻY OD ZAPŁODNIENIA WIDAĆ BIJĄCE SERDUSZKO? PISZCIE!!!!

Polecane posty

ja jestem w 5 tygodniu ciąży(w 3 zapłodnieniowym) kiedy bede widziec swoja kruszynke i jej bijace serduszko???

Poraz pierwszy zobaczyłam bijące serduszko w 7 tygodniu. Gratulacje:)

Gość Taka jedna dziewzyna
Podobno serduszko zaczyna bić już 26 dni od zapłodnienia. U mnie widać było dość późno, a wszystko było dobrze (nie wiem, może wina sprzętu?? Ja zobaczyłam bardzo wyraźnie serduszko 53 dni od daty ostatniej @ (cykle mam długie ok 33-dniowe), 10 dni wcześniej jeszcze serduszka bijącego nie było widać. Pozdrawiam

Gość zyrafa-dluga
u większości kobiet da się zauważyć bijące serduszko dziecka najwcześniej w 6 tygodniu www.polozna.wordpress.com

Gość addddaaaaaaa
U mnie nie bylo widac dlugo serca bylam zalamana ale serduszko jest po prostu jesli wszyscy liczyli ze od miesiaczki bylam w 8 tyg wiec serce powino byc u mnie go nie bylo mialam isc na lyzeczkowanie zaczekalam jeszzcze tydzien i serce bylo a od zaplodnienia byl to dopiero 5 tydzien

Gość fiziak150
Serce dziecka zaczyna bić w 21 dniu. Echo serca mojego synka widoczne było 25 dni po owulacji, bo wtedy akurat miałam pierwsze usg:)

Gość kjhgfd
u mnie serduszko zaczelo bic w 44 dniu cyklu (25 dniu po zaplodnieniu). 2 dni wczesniej jeszcze nie bilo i tez mi juz chceli usuwac ciaze

Gość ffffffffdsa
ja bylam w 6 tyg i nie bilo a w 3 dni pozniej bilo jak szalone wiec nie warto isc za szybko zeby sie nie stresowac

Gość iujkijk
jeżeli lekarz mówi wam:8 tydzień ciąży,to co myślicie?8tydz od zapłodnienia,czy miesiączki?Cykle w granicach 23-27dni.

Gość fiziak150
Lekarz zawsze liczy ciążę od dnia ostatniej @:)

Gość aaaaa....
u was sie to zgadzało,bo mnie nie pytał o datę ostatniej miesiączki,tylko powiedział,że to 8 tc i na wydruku od niego mam 8w0d.

Gość 6tydzien
UF.. strasznie się ucieszyłam widzac wasze odpowiedzi.. Bylam dziś na usg i lekarz powiedział ze nie widzi serduszka.. z moich obliczen jest to 6 tydzień.Za tydzień ide ponownie i już się miałam martwic.. nawet nie wiecie jak mnie to uspokoilo :) dziekuj***ardzo :*:) Pozdrawiam Wszyskie obecne i przyszle Mamy :)

Gość lemosia0999
Najpierw byliśmy w 5 tc - był malutki pęcherzyk. Kolejna wizyta w 10 tc- już widać małego człowieczka i serce :)

Gość lemosia0999
Mam dla Was radę, którą dała mi moja ginekolog- nie idźcie za wcześnie na usg, bo tylko się możecie wystraszyć. Często kobiety idą w 6-7 tc i nie widać jeszcze serduszka- wtedy kolejne dni są koszmarem pełnym nerwów. Lepiej przeczekać do 9-10 tc i wtedy mamy czarno na białym :)

Gość gość
właśnie teraz to przechodzę... Z tym czekaniem z USG to nie do końca super pomysł, ja poszłam trochę za wcześnie, ale przynajmniej wiem, że ciąża nie jest pozamaciczna, nie ma bijącego serduszka, ale jest duża szansa, że miałam późną owulację. Czytam, że to wcale nie takie rzadkie znowu przypadki (moje pierwsze dziecko jest z 30 dnia cyklu), a widać, że lekarz już gotowy do łyżeczkowania