agus070786 0 Napisano Grudzień 28, 2008 Witam kochalam sie z moim partnerem jak to zawsze bywa w gumce.lecz pech chcial -gumka nie pekla lecz sperma wydostal sie gora,i znjadowla sie na mojej pochwiei wargach szybko pobieglam do lazienki umyc sie,teraz sie boje,ostatni okres dostal 14 a kochalismy sie 26...partner twierdzi ze wszystko bedzie dobrze,gdyz sprema powinna znalesc sie w srodku,tyle to ja sam wiem,ale czy nic sie nie dostalo??Jak oceniacie te sytuacjie??Pomozcie!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
onk3 0 Napisano Grudzień 28, 2008 tak jestes 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnattalli 0 Napisano Grudzień 28, 2008 nie wiem ale to na pół prawdopodobne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnattalli 0 Napisano Grudzień 28, 2008 nie nie jesteś:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agus070786 0 Napisano Grudzień 28, 2008 dlaczego tak sadzisz?? ja mysle ze nie dostala sie sperma do srodka?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agus070786 0 Napisano Grudzień 28, 2008 onk3 to do ciebie czemu twierdzsz ze 100% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 ehh, jak ja uwielbiam takie tematy;]. Task więc droga autorko. Pisząc całkiem poważnie spróbuję Ci pomóc. Jeli były to najbardziej płodne dni, możliwe jest zapłodnienie,gdyż śluz znajdujący się u wejścia pochwy, na wargach mógł "pomóc" plemnikom dostac się głębiej. Mógł ale nie musiał. To po pierwsze. Po drugie jeśli były to dni niepłodne nie powinnas się martwic,bo do zapłodnienia potrzeba jednak trochę więcej spermy. Powinnaś zrobic test,bo nikt tu ci nie wywróży. Napisz chociaż,jak długie masz cykle i czy są regularne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agus070786 0 Napisano Grudzień 28, 2008 zazwyczaj 28 dni nie zawsze ale przewaznie..ostatni okres 14 a kochlismy sie 26 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 no to kochaliście się idealnie w dni płodne.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 bo jeśli masz cykl 28 dniowy i cykle regularne to owulacja powinna byc u Ciebie w połowie cyklu.. a połowa cyklu to 27.... więc 26 też niebezpieczny dzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agus070786 0 Napisano Grudzień 28, 2008 ale jak to bylo z 25 na 26 wiadomo ze wieczorem ,,?? a jeli jest nie regularny?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 http://www.poradopedia.pl/oblicz/dni-nieplodne.html?data=2008-12-14&cykl=28 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 ten link to kalkulator dni płodnych. Sprawdź sobie. To były dni płodne. Ale tylko jeśli masz regularne i owulacja nie została przesunięta wskutek oddziaływania jakichś czynników. Idź po test. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agus070786 0 Napisano Grudzień 28, 2008 ale to chyba jescze za krotki czas... dopiero okres mam gdzies dostac 11 stycznia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 widzisz, tam też jest zaznaczone,ze 28 prawdopodobnie była owulacja. Jednak to tylko kallulator, a organizm kobiety jest rózny. Mogła owulacja się przesunąc, poza tym to nie był pełen stosunek,tylko sperma na wargach.. prawdopodobieństwo jest,ale nie aż takie duże. Jednak wszędzie mówią,że w dni płodne wystarczy kilka kropel i śluz płodny idealnie potrafi pomóc plemnikom dotrze tam gdzie trzeba. A ciąża byłaby dla ciebie tragedią? proponuję test. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 hmm, testy najwcześniej wykrywają chyba 7 dni po zapłodnieniu,nie wiem,sprawdź,bo pewna nie jestem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 kurde,pomyłka. miało by że tam też jest napisane,że 27 owulacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agus070786 0 Napisano Grudzień 28, 2008 to skoro owulacja jest 27...to przed tymi dniami nie jest mozliwa ciaza?? tylo i wylacznie w ten dzien?? tragedia nie bylaby ale chyba nie jestem jeszce gotowa;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 ehhh. jeśli owulacja przypada na jakiś tam dzień to kilka dni przed nią jak i po niej sa dni niebezpieczne i płodne,gdyz trzeba bra pod uwagę żywotnośc plemników. Nawet w tym kalkulatorze pokazało Ci,że dni płodne masz od 23 do 3.01. naprawdę myślisz,że tylko w dzień owulacji może dojśc do ciązy? w takim razie odwołuję cię do ksiązek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 jeśli chcesz miec pewnośc,zrób test z krwi, tzw. beta hCG. To najwcześniej i najdokładniej wykryje ciąże. Piszą,że musi minąc tydzien,a nawet 10 dni,ale podobno zwiększony wynikj pokaze to badanie nawet po 3 dniach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 a skoro nie byłaby to tragedia,ta ciąża to proponuję nie panikowac i czekac na okres, a jak jego nie będzie to w dniu spodziewanej miesiączki zrobic test lub odwiedzic ginekologa lub zrobic test z krwi. Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agus070786 0 Napisano Grudzień 28, 2008 nie..wcale tak nie mysle..ale w tedy jest najbardziej prawdopdobne...bo te tabletki po stsunku to juz jest zaponzo?? jak dzis mamy 28 a kochlismy sie z 25 na 26 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anik... Napisano Grudzień 28, 2008 zeby doszło do zapłodnienia to nie trzeba sie kochac idealnie w dzien owulacji tylko odpowiednio wczesniej bo plemniki potrzebuja kilku do kilkunastu godzin zeby dotrzec do komórki jajowej która zdolna jest do zapłodnienia przez około 12 godzin. Trzeba pamietac ze plemniki w sprzyjajacych warunkach moga przezyc w ciele kobiety nawet do 5-7 dni dlatego kochajac sie np 4 dni przed owilacją tez mozna zajsc w ciąze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krasnoludek454 Napisano Grudzień 28, 2008 anik-dokładnie. autorko- tabletki "PO" mozna zastosowac do 72 h od stosunku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach