Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz bedzie

JESTEM PRZERAZONA !!!!!!!!

Polecane posty

Gość i co teraz bedzie

wlasnie zrobilam sobie test i okazalo sie, że jestem w ciazy!!!!!!!!!!! ciesze sie pomimo, ze ciaza byla w ogole nie planowana, ale martwi mnie to,ze zdarzylo mi sie w tym miesiacu wypic kilka drinkow - okolo 5 i troszke wina - wiadomo swieta......no i teraz panika - jal to zaszkodzilo dziecku.....!!!!!!!! CHYBA UMRE ZE STRACHU, a do ginekologa moge sie umowic dopiero jutro i to nie wiem na kiedy uda mi sie zarezerwowac wizyte

Gość więcej szkody zrobisz
sobie denerwując się ,w tej chwili to nic nie pomoże :)

Gość bebebe
spokojnie, chyba do 3 miesiaca ciazy to co jesz i pijesz nie "dochodzi" do dziecka

Gość linnak
nie przejmuj sie, to nie zaszkodzi dziecku. Ważne, zebyś teraz już nie popijała:) Gratuluję i życzę powodzenia:)

Gość nie ty pierwsza
i nie ostatnia wypilas na poczatku ciazy bo ktora z kobiet wie, ze jest już w tym stanie?;)

Gość ooooooooooooooooobnn
moja kolezanka całą ciąże pila, poprostu chodzila do baru co kilka dni na piwko.....dziecko ma 3 latka i ma sie dobrze

Gość ale to akurat
nie jest wzór do nasladowania

Gość bebebe ty wsioku
bebebe ty wsioku wes jak nie wiesz to nie gadaj glupot dobra!!!! 3 pierwsze miesiące są najwazniejsze bo wtedy wszytko sie ksztaltuje i wtedy pijąc mozna zaszkodzic dziecku, pozniej to juz tak nie wplywa bardzo

Gość ooooooooooooooooooooo
ale ja wlasnienie mowie ze to wzor :(:O

ech nie panikuj. z dzieckiem bedzie wszystko ok. jak pisały dziewczyny nie ty pierwsza i nie ostatnia cos wypiłas na samym poczatku

Gość ale to akurat
no ale nie denerwujcie autorki.Rzeczywiście w piewrszych tygodniach ciązy -wtedy ,kiedy kobieta nie wie-wiele z nich robiło rzezcy szkodliwe :)Ale bez przesady

Gość a ktora kobieta
nie wypila choc troche na poczatku ciazy?przeciez przez pierwsze tyg. zazwyczaj nawet sie nie wie, ze sie jest w ciazy.

na pewno nic sie od tych kilku drinków nie stanie,ja też wypiłam pare piwek jak nie wiedzialam ze jestem w ciąży i nic sie nie stało.

Gość i co teraz bedzie
a nie jest tak, ze pierwsazy trymestr jest najwazniejszy??? fakt debilka - dlaczego mnie od razu obrazasz i wyzywasz od debilek, nie wiedzialam, ze jestem w ciazy, cykle zawsze mialam nieregularne, wiec sie nie przejmowalam, ze mi sie kilka dni okres spoznia, a na test bratowa mnie namowila a i tak nie pije duzo alkoholu, tylko jak jest okazja, a ze teraz taki miesiac, ze a to moj maz mial urodziny, tydzien pozniej moja mama - kolejne urodziny ( na ktorych wypilam po 2 drinki), a potem swieta - w sumie przez cale swita wypilam ze 4 lampki wina. w ogole malo pije, a w ciazy nie widziala, ze jestem, wiec prosze nie wyzywaj mnie od debilek zwyczajnie sie teraz boje - to chyba naturalne

Gość a ktorej sie nie zdarzylo
wypic czegos na poczatku ciąży?

Gość powiecie mi.p
np Mi sie nie zadarzylo wypic i co? i to nie przez przypadek ale starajac sioe o dziecko chyba normalne ze sie czlowiek pilnuje zw wszystkim,.

Gość no tak ale ile
kobiet planuje swiadomie dzieci a ile zalicza wpadkę?:p

Gość i co teraz bedzie
ale my sie nie staralismy o dziecko!!!!!!!!!

Gość powiecie mi.p
no wiem, zdecydowana wiekszosc zalicza wpadki ehhh, my naszczescie bedziemy rodzicami planowanego dziecka a nie takiego z przypadku :o

Gość powiecie mi.p
i co teraz bedzie nie pankuj dobrze bedzie mówie Ci. Tylko pamietaj zrob badanie krwii papa na downa okolo 12 tygodnia, zeby wykluczyc jakies tam defekty jak down i tym podobne

Gość axila
powiecie mi.p-wiesz,nie kazdy musi specjalnie sie meczyc i co noc ciagac bidnego meza do lozka zeby koniecznie miec dziecko;) niekotorzy nie planuja i maja niespodzianke

Gość powiecie mi.p
no prawde mowiac maz byl bardziej szczesliwy niz biedny ze sie ze mna kochal :) i do tego z takim skutkiem :P

Gość i co teraz bedzie
ja z tej niespodzianki bardzo sie ciesze -a bylam przekonana, ze nie bedzie latwo z zajsciem w ciaze, poniewaz od zawsze mialam problemy z jajnikami, dlugo bralam tabsy, a po odstawieniu caly czas mam pecherzyki na jajnikach w strone PCO, dlatego w ogole sie nie spodziewalam, wiec prosze nie oceniajcie mnie od razu, a wypicie kilku lampek wina w swieta i kilku drinkow na urodzinach to chyba nie jest nic zlego a teraz jestem tak zestresowana, ze szok

Gość axila
no na pewno tylko nie przesadzaj z mowieniem o innych dzieciach,ze sa z przypadku.myslisz ze sa gorsze czy co

Gość naprawde nie masz
sie co stresować.:)

Gość powiecie mi.p
skoro " wypicie kilku lampek wina w swieta i kilku drinkow na urodzinach to chyba nie jest nic zlego " to po co ten caly topik i po co sie nas pytasz czy dziecku nie zaszkodzilas skoro sama sobie odpowiadasz, ze kilkas drinkow to nic zlego???

Gość powiecie mi.p
Axila oczywiscie ze nie sa

Gość i co teraz bedzie
naucz sie czytac ze zrozumieniem - nie jest nic zlego jesli nie jest sie w ciazy, ale ja nie wiedzialam, ze jestem wiec pytam czy coa zlego stanie sie mojemu dziecku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dziecko tez sobie bedzie
lubilo driknac :D Wszystko.

Gość powiecie mi.p
tak stanie sie cos twojemu dziecku wiesz! skoro taka pyskata jestes to ci bog wynagrodzi