Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzkaa0

Alkoholizm?

Polecane posty

Gość Zuzkaa0

Witam. Mam pytanie, nie wiem komu mogłabym je zadać, więc postanowiłam zapytać tutaj... Mój ojciec pije i to w dodatku codziennie [ piwa, wódka etc. ] zazwyczaj tak, żeby moja mama się nie zorientowała... Ale często przychodzi do domu w nietrzeżwym stanie. Pije w domu, a raczej po piwnicach. Codziennie. Nie zaniedbuje pracy, pracuje, zarabia. I pije. Czy można to nazwać alkoholizmem? ...

Gość w tej sytuacji
twoj tata to alkoholik

Gość może tylo pijaństwo
zróbcie coś z mamą z tym, bo będzie coraz gorzej ,aż w końcu się uzależni na dobre.

Gość można bo przeciez
alkoholik to nie tylko żul spod monopolowego ale też i czlowiek, ktory zachowuje pozory, ze niby wszystko jest ok itp. a nie moze obyc sie bez alkoholu.

Gość Zuzkaa0
Niestety on uważa, że nie ma takiego problemu. Zawsze to kończy się awanturami i w domu nastają "ciche dni"... Pytam, bo nie wiem... Nie pomogę mu, jest za bardzo uparty... Czyli alkoholikiem może być człowiek "dobrze" ustawiony w życiu? ...

Gość oczywiscie że tak
a poza tym, ktory alkoholik przyzna ci sie ze ma problemy z alkoholem? pierwszy krok w walce z nalogiem to wlasnie przyznanie sie do tego, ze jest sie uzależnionym.🖐️

Gość Zuzkaa0
Niestety mój ojciec to bardzo "upary" człowiek, który wie wszystko lepiej. Dlatego mówię, że nie ma szans na to, żeby mu pomóc... :(

Gość zmień se nicka
www.alkoholizm.com.pl wejdz tam na czat ogólny