Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modellll

CHÓD MODELEK

Polecane posty

Gość modellll

mój temat jest nieco głupi, ale co tam... chciałam zapytać czy jest tu jakaś modelka, która mogłaby mi udzielić wskazówek jak poruszać się tak, jak modelki po wybiegu. Uważam, że mój chód jest nieco niezgrabny i chciałabym się poruszać bardziej kobieco, z większą gracja ale i pewnością. bardzo proszę o wskazówki

Gość modellll
cóż józio nie pomogłeś mi poważnie pytam, prosze o pomoc

Gość plastic fantastic
musisz chodzić po jednej linii, sciągnąć łopatki, podnieść podbrudek nieco wyżej i nie wypinać tyłka;p

Gość modellll
to już coś:) tnz. mam iść nóżka, przed nóżkę, tak?;)

Gość najpierw biodro
dopiero potem noga :-) i w jednej linii. Ale to wcale nie jest ładny chód! Przede wszystkim - żeby ładnie chodzić - trzeba pewnie stawiać stopy na ziemi, nie jak żołnierz na defiladzie - ale czuć, że "stoję pewnie", że ziemia daje mi oparcie. W domu można to poćwiczyć nawet przesadnie. I przede wszystkim - PROSTA SYLWETKA! Sciągnięte ramiona! Metoda z chodzeniem z książką na głowi - jest naprawdę bardzo dobra, do wyrobienia ładnego chodu, choć męcząca - przyznaję.

Tego się nie da wytłumaczyć na Kafeterii. Musisz się zapisać na kurs. Powinnaś chodzić wyprostowana, szczęka delikatnie uniesiona, z gracją, nogi luźno wyrzucane do przodu w kolanach. Głowa na jednym poziomie. Ale musisz się ciałem (kręgosłupem) wyciagać w górę. Stopę musisz stawiać przed stopą w jednej lini, ale nie przesadnie. Wyobraź sobie, że z gracją, swobodnie spacerujesz po parapecie (szerokość). Pomogłem Ci? Raczej nie. To trzeba widzieć, dlatego zapisz się na kurs. Ewentualnie oglądaj Fashion TV i naśladuj modelki przed lustrem - ale to mało efektywne.

Gość modellll
kurcze, to faktycznie jest trudne! teraz popróbowałam to wyglądam jak pajac:O a co zrobić z rękami??? mają luźno zwisać czy co? po z nimi jest problem

Swobodnie luźno i delikatnie do przodu prawa ręka z lewa nogą i na odwrót. Musisz być wyciągnieta, ale rozluźniona. powinnaś się poruszać powoli z gracją. Nie tak jak byś się spieszyła na autobus.

Gość modellll
dziękuję Wam:) będę ćwiczyć, może cokolwiek z tego wyjdzie po czasie i jakoś nabiorę troszkę gracji:) dziękii!