Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obiektywistycznie

Zycie w Polsce-Porazka!

Polecane posty

Gość Obiektywistycznie

Zycie w Polsce jest beznadziejne. Ludzie sa smutni i ciagle tylko narzekają. NA ulicach dzień w dzień widzi sie pijanych żuli albo bezdomnych zbierajacych puszki. Jest zimno. Zarobki sa marne, o dobra prace ciężko. Polityka i strategie państwa sa posmiewiskiem dla całego świata. Ludzie sa zamkniecie w sobie, poznac kogos na ulicy mozna raz na miesiac , wszyscy sa zapracowani, zmeczeni albo smutni..PORAZKA.

Gość 010101100100101010010101011
masz racje:O jak bys zyla w Kongu to mogla bys byc wreszcie dumna a kokosy same lecialyby ci na glowy z tego dobrobytu🖐️

Sama marudzisz, nie zauważyłaś? Zmień coś albo wyprowadź się do innego kraju.

Gość Obiektywistycznie
Chyba nie byliscie nigdy poza Polska, bo nie macie pojecia jak zycie potrafi wygladać. Ale czlowiek juz tak jest skonstrułowany ,że jak czegoś nigdy nie doznał to nie żałuje ,że tego nie ma.

Wiadomo jak jest. Tylko mówisz, że ludzie narzekają, a sama to robisz... Wyjedź z kraju jak ci się nie podoba. Przecież to proste.

Gość 010101100100101010010101011
latwo widziec tam gdzie jest lepiej:o 01010101010100100101 byl na Ukrainie, na Bialorusi, w Rosji, w Kazachstanie wiec nie opowiadaj bajdow ze u nas jest zle bo w jakims GB jest lepiej🖐️

No tak, niewątpliwie w Banladeszu i Górnej Wolcie jest duuużo lepiej. A może Afganistan? Chodziłabyś w czarczafie spod którego nie byłoby widać twoje skwaszonej gębusi (bo kwasem jedzie od ciebie na kilometr). Jesteś doskonałym przykładem kogoś, kto sam jest nudny, smutny i skwaśniały, a innych o to oskarża. Jesteś \"polska\" aż do bólu i niczego nie zmieni fakt,żeś się wyrwała gdzieś na zmywak albo podcieranie tyłków w domu starców.

Gość Drupa
A gdzie mieszkasz?

Gość niktamozektos
Coz...niestety to wszystko jest prawda.

Ja też mieszkam od paru lat poza Polską i jak przylatuję na wakacje to pierwsze co mnie uderza to właśnie zero uśmiechu i skwaszone miny Polaków. Jak Ci doskwiera polska rzeczywistość to wyjedź, chociaż na jakiś czas, podróże poszerzają horyzonty i nie jest to slogan , bo wyjeżdżając musisz sobie poradzić w różnych sytuacjach, ale to akurat wzmacnia człowieka. Ja akurat mieszkam w cieplutkim kraju i bezpiecznym gdzie nie zamyka się samochodów, ani balkonów na parterze -wychodząc z domu, gdzie możesz zostawić portfel i telefon na stoliku w kawiarni i iść do toalety i nikt Ci tego nie zwinie. Standardem tutaj są mieszkania lub domki od razu z basenem. Standard życia jest nieporównywalny z polskim. Ja mieszkam 400 m od plaży nie jest to iczym szczególnym. Jest tylko jeden minus. Mieszkam w obcym kraju, gdzie nigdy nie będę tubylcem, gdzie jestem mniejszością narodową. I zapewniam Cię, że kasa to nie wszystko. Ale uważam, że jak masz ochotę to powinieneś spróbować innego chleba.

Gość holemss
najjaśniejsza pani portugalia, hiszpania ?