Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ishtar87

Mała wpadka

Polecane posty

Cześć, mam problem, brałam antybiotyk Duomox przy pigułkach Microgynon21 i pękła nam gumka -.- To brzmi idiotycznie ale niestety tak było. Wiem, że antybiotyki osłabiają działanie tabletek więc zastosowałam metodę Yuzpe i nie przerwałam brania pigułek ( jestem teraz przy trzecim opakowaniu). Nie miałam żadnych objawów przy których mogłoby nie zadziałać... No ale wiadomo jest strach ;/ Jutro będzie 8 dni od tej paskudnej wpadki i chyba zrobię test bo mam nerwy, 9.01 idę do ginekologa po recepty więc akurat porozmawiam z nią o tym, do tego czasu zrobię z dwa testy dla pewności. Jak sądzicie mam duże szanse na negatywny wynik? ^^\'\' Z góry dziękuję za informacje.

Gość anetka78
Nie jednokrotnie brałam antybiotyk i brałam tabletki anty, i u mnie nigdy nie było żadnych komplikacji ani niechcianych wpadek.Trzymam kciuki.

moim zdaniem nie jesteś w ciąży. Antybiotyk może jedynie osłabić działanie pigułek, z tego co przeczytałam na ulotce antybiotyku. Ale moim zdaniem mała szansa na ciążę

podziwiam Cię za odpowiedzialność :) w przeciwienstwie do tych co pisza ......kochałam sie ze sowim chłopakiem bez zabezpieczenia, w 12 dniu cyklu, nie zabezpieczyliśmy sie, czy moge byc w ciąży>???????????????????? hahahah ;)

Dziękuję, tylko na co mi przyjdzie ta odpowiedzialność jeśli mam takiego pecha. No ale liczę, że będzie wszystko w porządku. Wiesz, uważam, że 21 lat to za mało aby mieć dziecko :)

Dobrze będzie!! ;) znaczy .... nic nie bedzie! :D Nie bój żaby ;) Nawet jakiś czas po odstawiemiu tabl. trzeba poczekac az płodnośc wróci do normy. a ty nie przerwałas tylko brałas regularnie, poza tym nie wiadomo czy antybiotyk jest w stanie zadziać az tak \'antytabletkowo\' ;)

No to się cieszę ^.^ Nie zrobiłam jeszcze testu bo to za krótki okres, poczekam tak do dwóch tygodni i zobaczymy. Przypuszczam, że od takiej ilości hormonów (metoda Yuzpe) mogę mieć rozregulowaną miesiączkę i podczas 7 dniowej przerwy jej nie dostanę. Także powtórzę test dla pewności (jeśli nie pojawi się krwawienie ok. 10.01) ;)

Gość denimowa spinka
ja kiedys tez podczas pigułek brałam antybiotyk ale FORCID i wszystko było oki bedzie dobrze !

wbrew temu co mowicie dziewczyny, zdarzaja sie ciaze z takich wlasnie sytuacji. moja klezanka ma pieknego syna dzieki niewiedzy/ignorancji lekarza, ktory przepisal jej antybiotyk bedac poinformowanym o przyjmowaniu doustnej antykoncepcji. uwazajcie na siebie i pytajcie po 3 razy. pozdrawiam!

Czytałam ostatnio dużo o tej metodzie Yuzpe i nawet sprawdzałam ile ma hormonów Microgynon21 i obliczałam czy wystarczyło... masakra, będę siała panikę do poniedziałku, dopóki nie zrobię testu ;p

Jeszcze czekam, wpadka była 21.12, a chcę aby wynik był pewny, myślę, że jak zrobię go w poniedziałek rano tj. 5.01 to będzie dobrze.

ach, rzeczywiscie, ciagle mi sie wydaje, ze dzis poniedzialek! no coz, powodzenia zycze:)

Mam jeszcze pytanie, jak sądzicie mogę zrobić wcześniej przerwę w braniu pigułek? Tak o jedna lub dwie mniej? Przez tą metodą Yuzpe i nie robienie przerwy trochę się źle czuję i w ogóle marzy mnie się ta przerwa ;p

Wiedziałam, że się rozreguluję -.- nie przerwałam brania pigułek, a dziś zaczęłam lekko krwawić. Wygląda to na delikatny początek okresu, kupiłam już test ciążowy na jutro i oczywiście go zrobię. Tylko kurcze, przerwę od pigułek powinnam mieć za 4 dni...

No i test wyszedł negatywny, okres też jest ;d Jeszcze dziś wezmę pigułkę, a od jutra jako, że będzie trzeci tydzień to zrobię wcześniejszą przerwę [tak jak przy pominiętej pigułce]. ^^

Witam, mam pytanie. W nocy z piatku na sobote uprawialismy przerywany sex z partnerem, nic TEORETYCZNIE nie powinno się stac, ale, że jestem nader ostrozna (sama nie wiem jak moglam poddac sie chwili slabosci;/) zastosowalam dzis metode Yuzupe. Moje pytanie jest nastepujace: Czy jesli chce wrocic do brania tabletek (chyba tylko wtedy bede chociaz troche spokojna, a bralam ostatnie jakies 9miesiecy temu) mogę brac je nieprzerwanie od teraz az do konca opakowania - tabletki z Yuzupe? Czy lepiej po tej metodzie poczekac na "normalna" miesiaczke i wtedy zacząc brac. Z gory dziekuje dziewczyny!:)

Gość czesc i czolemmmm
mam pytanie otoz ost miesiaczke mialam 26 maja, 11czerwca wspolzylam z facetem bez zabezpieczenia, jednak do wytrysku w srodku nie doszlo, bylam kilka dni temu u gin i mnie badala no i przepisala tabletki anty bo chcialam i moje pytanie brzmi , czy skoro mi przepisala te tabletki to na 100% nie jestem w ciazy?? wezcie rozwiejcie moje watpliwosci:)