Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania30..

Menu sylwestrowe

Polecane posty

Gość Ania30..

dziewczyny, co szykujecie? Proszę o podpowiedzi bo nie mam żdnych konkretnych pomysłów:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agatannnnnnnnnn
koreczki, tartinki, dipy do surowych warzyw, może fondue.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krejzi
My robimy domówkę u szwagra. Każda ma coś tam przygotować, mi przypadła zapiekanka z brokułami (to akurat moja specjalność ;) ) i jakas ałatka do wyboru, właśnie szukam na nią natchnienia. Wiem że będzie jeszcze bigos, rybka po grecku, sałatki z selerem i ananasem, wielowarzywna... Dosyć tradycyjnie, ale moiże coś ci wpadnie w oko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ania30..
A co to za zapiekanka z brokulami?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krejzi
Aniu ja robię zapiekankę z brokułami tak: Kładę warstwami: 1. Ugotowany al dente makaron falbanki albo świderki. Zawsze gotuję paczkę 400 g, na tą warstwę zużywam połowę. 2. Pół kg mięsa mielonego zesmażonego (sól, pieprz, daję dużo ziół prowansalskich, troszkę czosnku) 3. Żółty ser 4. Delikatnie podlewam sosem. Sos: kubek jogurtu nat. (pół litra) duuuużo ziół wg smaku, duuuuużo wyciśniętego czosnku, troszkę śmietany, to wszystko mieszam, aha sól i pieprz. Musi byc ostre i wyraźne w smaku. Zużywam tak 1/4 tego sosu 5. Uduszone pieczarki pokrojone w plasterki, osolone. Z reguły daję pół kg chyba że mi wyszły to daję ile mam ;) 6. Brokuł ugotowany na pół twardo i podzielony w różyczki. Albo świeży, albo paczka mrożonego. 7. Znowu sosik, - połowa tego co zostało 8. Reszta makaronu 9. Żółty ser 10. Reszta sosu. U mnie goście zawsze są nią zachwyceni :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a co przygotowac do przekaszenia jesli wybieram sie na sylwestra w miejsce gdzie nie bedzie mozna nic odgrzac...nie wezme przeciez zimnego bigosu czy flakow...pomozcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na szczęście nie muszę
gotować :-) cały dzień i noc będę się uczyć jutro :-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrób koreczki :) najprostsze: żółty ser, kabanos i winogron :) mniammm :) Ja robię sernik na zimno (obiecałam że przyniosę), koreczki, i sałatkę gyros :) bo też prosta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krejzi
No to wszystko co się podaje na zimno ;) sałatki, koreczki, półmisek wędlin, śledzie... A daleko idziesz na tego sylwestra? Bo jeśli nie, to przeciez możesz zrobic jakąś potrawę i owinąć ją folią aluminiową, dłużej potrzyma ciepło i wtedy pierwsze danie może być ciepłe. Masło maślane, ale wiecie o co chodzi :) JA ostatnio dotesciowej na wigilię miałam zrobić karpia, zapiekałam go przed samym wyjściem w naczyniu żaroodpornym, potem jechaliśmy jeszcze 30 minut samochodem, a i tak był ciepły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tylko jest jeden problem...na tym sylwestrza beda ze 3-4 dziewczyny...oprocz mnie...dwie beda takie ktore chyba nawet sobie wody na herbate nie potrafia ugotowac...wielkie paniusie...Nowe zdobycze naszch kolegow... no i zostaje ja i moja kumpela...powiedzmy KANAPKI chlopaki na pewno kanapek nie zrobia a kazdy bedzie chcial jesc wiec ile ja tych kanapek mialabym zrobic?100? 200?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość arahia
na zimno mozesz też zrobic kawałki kurczaka ala kfc z różnymi sosami mmmm a i jest tak ogromny wybór prostych sałatek, że nie powinnaś mieć problemu. ja robię koreczki- powbijane w główkę kapusty- super to wygląda, founde owocowe, ze dwie sałatki ;] powodzenia!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ania30..
Dzięki Krejzi....zrobie na pewno. Smaka złapałam, teraz podwójnego, gdyż barrrdzo głodna jestem :) A do 16 to jeszcze dluuuga droga!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosita
ja robię sałatkę z tuńczykiem bo mój mąż uwielbia i muszę pomyśleć nad jakimś mięskiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×