Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mila łaciata

czy ustępujecie miejsca ciężarnym?

Polecane posty

Gość milka łaciata
fo łaciata-a co jest nie kulturalnego w moich wypowiedziach?czy ja kogoś obrazam w odróżnieniu od Ciebie?:

Gość milka łaciata
do łaciata miało być. Lodzio możesz bez tych wyzwisk??każdy ma prawo do swojego zdania,trochę tolerancji:O

Gość łaciata-------------
O przepraszam! Wybacz! Kulturalna kobietko! :D

Gość milka łaciata
do łaciata-wybaczam:p

Gość gośćJa23
lovely55 A jak kobieta w ciąży też ma bilet i nie usiadzie bo autobus pelen takich samolubnych bucow ? A jak kierowca zachamuje i kobieta sie wywruci,poroni i dzieko umrze? Mam nadzieje ze kiedys takich ludzi jak ty beda pociagac do odpowiedzialnosci za poronienia z takich powodow w autobusach

Gość gośćJa23
i tak jeszcze ode mnie.... Ustępuje kiedy tylko jestem w stanie. Zazwyczaj w autobusie stoje(chyba ze juz zupelnie nie mogę) bo uwazam ze ktos tego miejsca moze potrzebowac bardziej niz ja. Postepuje tak bo uwazam ze tego wymaga kultura. Jestem młodą osobą i mogę sobie postac. Ostatnio jednak spotkala mnie na tyle nieprzyjemna sytuacja że zaczynam uważać że to dorośli zapomnieli czym jest kultura. Powiem tylko jedną rzecz. Jestem osobą niepełnosprawną i w autobusie czy tramwaju mam prawo usiasc na wyznaczonym miejscu jesli tego potrzebuję. W opisywanej sytuacji takie miejsca byly juz zjete prze uprawnione do tego osoby,starsze ode mnie dlatego tez nie uwazalam by akurat te miejce bylo bardziej potrzebne mi. W zwyczajnej sytuacji nie potrzebowala bym miejsca siedzacego ale tego akurat dnia bylo bardzo goraco i czulam sie na tyle zle ze miejsce siedzace uratowalo by mnie przed utrata przytomnosci. Zaznaczam ze moja niepelnosprawnosc widac golym okiem. Podeszlam wiec do pani w (na oko lat 30..pare wypachniona wymalowana widac ze nic jej nie dolega . siedzi i plotkuje) Grzecznie pytam Przepraszam, czy mogła bym usiasc? Bardzo zle sie czuje a jazdy jest prawie 40 min.... nie zdolalam dokonczyc zdania bo pani z oburzeniem wykrzyknęła jaka to jestem niewychowana bo młoda i kto to widzial zeby młody siedzial kiedy starszy stoi... Zainterweniowal dopiero kierowca do ktorego podeszlam z prosba o to by zatrzymal autobus przed koncowym przystankiem nieco blizej mojego domu bo inaczej nie zdolam trafic. Kiedy zapytal co mi jest i uslyszal odpowiedz powiedzial zebym usiadla i uslyszal ze nie ma miejsc a pani ktora prosilam nie chciala ustapic zatrzymal autobus na kolejnym przystanku i wytlumaczyl pani nieco dobitniej dlaczego to ja powinnam usiasc a nie ona... z kolei jakis czas przed tym zdarzeniem mialam inna sytuacje w ktorej rowniez kierowca wykazal sie brakiem empatii wyrzucajac mnie zwyczajnie z autobusu skoro mi si nie podoba to ze musze stac. Kto mi powie co jest z tymi ludzmi nie tak?