Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prolaktyna

zbyt wysoka prolaktyna po ciąży !!!!

Polecane posty

Gość prolaktyna

nigdy chyba nie miałam problemów ze zbyt wysoka prolaktyną...przynajmniej ja nic o tym nie wiedziałam. cykle były regularne, w ciąże zaszłam już w pierwszym miesiącu starań.Teraz moja córeczka ma już 12 miesiący a ja miałam tylko 2 okresy i to jeden po 2 miesiącach od porodu,i następny po miesiącu. Potem okres mi się zatrzymał, i tak jest do dziś. Byłam u ginekologa ,przepisał mi bromergon ,bo z testu po obciążeniu metoklopramidem okazało się ,że mam bardzo podwyższoną prolaktynę... po odstawieniu bromergonu miałam niby okres ,teraz znowu zanikł ... na dodatek mimo ,że jestem na diecie ,to kilogramy nie chcą spadać ,a wręcz zauważyłam ,że zaczynam się powiększać co mnie bardzo martwi:( co mam teraz robić bo sama jużnie wiem? :(

Gość kikikikikikikiki
hey Ja jestem weteranka jezeli chodzi o PRL-po pierwsze musisz cały czas stosowac bramergon (okolo pół roku) i co jakis czas kontrolowac hormon-warto tez sprawdzic TSH- ja przy prolaktynie potrafiłam przytyc okolo 7 kg w ciagu 2 miesiecy podczas podczas brania bromka-moge Ci jeszcze polecic nor prolac-jest droki(opakowanie plus opakowanie startowe to okolo 140 zł ) ale baardzo skuteczne napewno bardziej niz bromek(przynajmniej w moim przypadku) ja z powodu zawysokiej prolaktyny nie mialam 2 lata okresu-obecnie nie mam od maja a moja córa ma juz 4 lata-wiec zycze powodzenia i wytrwałosci-jezeli problem bedzie sie przeciagał polecam wizyte u endokrynologa-jezeli masz jakies pytania to pisz :) pozdrawiam