Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghalaaa

Pomocy- dziwne objawy, zmieniony smak i... palec

Polecane posty

Gość ghalaaa

Kurcze, moze ktos mial podobnie. :( Czuje sie jak psychiczna i boje sie, ze lekarz mnie tak potraktuje. Od wczoraj, mniej wiecej w tym samym czasie odkrylam dwie dziwne rzeczy. Mianowicie wszystko co zjem, wypije ma ostry gorzki smak. Woda jest gorzka, chleb gorzki, cukierek gorzki- wsio. Na dodatek na kciuku, gdzie od lat nosze pierscionek, zrobila mi sie wlasnie pod pierscionkiem dziwna rana. Tak jakby skora tam sie luszczyla, jest cale czerwone, palec spuchniety. Pierscionek mam od ponad 18 lat, nigdy nic takiego sie nie robilo. I co gorsze, w pierscionku od wewnetrznej strony byla taka dziwna czarna substancja. Musiala wytworzyc sie w ciagu dnia, bo przy myciu zawsze sprawdzam stan skory pod pierscionkiem i sam pierscionek. Sama nie wiem co robic? Do lekarza z tym, czy jak?

Gość 977*
jestes na cos chora..bizuteria czesto wtedy brudzi wlasnie :) mi sie zmienia smak np przed grypą idz do lekarza bez paniki :)

Gość ghalaaa
dzieki 997, ze mnie powaznie potraktowalas. Chyba przejde sie do rodzinnego w piatek. Moj maz jak mu powiedzialam o objawach to sie malo nie zesikal ze smiechu, ze niby od palca smak mi sie zmienil. :( No, ale co zrobie, skoro wystapilo to jednoczesnie, to bede musiala lekarzowi o obu objawach powiedziec. Moze dla medyka to ma jakis sens. Dla mnie zadnego na razie. Dzieki raz jeszcze.

Gość House M.D.
It's a lupus ;) A na serio: gorzki smak w ustach może być związany z problemami wątrobowo-żółciowymi (próby wątrobowe wskazane). Problemy z pierścionkiem też by na to wskazywały - zmiany metaboliczne związane z wątrobą mogły np. spowodować wzrost kwaśności potu i zaszla jakaś reakcja.

Gość dfdffddf
nie sądzę by te rzeczy były powiązane ze sobą Palisz?

Gość ghalaaa
Tak. Pale.

Gość ghalaaa
O zesz.... Wlasnie przeczytalam wczesniejsza wypowiedz. Matko prosze, zeby to nie byla watroba. W ciagu pol roku zmarly dwie mlode osoby na watrobe w mojej rodzinie... Na haslo watroba wszyscy dostajemy paniki. :( Ide w piatek do lekarza. I niech robi co chce, ale nawet jak mi bedzie mowil, ze mam zgage a rany na paluchu to wplyw kryzysu ekonomicznego,bede domagac sie badan watroby... Kurde mol no! Ale dzieki za podpowiedz.

to cos z watroba.matka mojego chlopaka miala wlasnie cos takiego pod pierscionkami i okazalo sie , ze to jakis problem z watroba.idz do lekarza szybko.

Gość Mahbub
a czy ktos wie czy silnie podkrążone oczy w mlodym wieku, a mam to od dawna , to tez cos nie tak z watroba??

Gość pani_ania
Ponoć tak. :(

Tak jak pisał House, raczej i napewno problemy związane z wątrobą ew. coś z trawiennym. Nie bagatelizuj tego,lepiej zawsze na zimne chuchać.;)

to ma wiele osob.ja tez i to od zawsze praktycznie.to taka sklonnosc organizmu.chyba nic za bardzo nie mozna z tym zrobic.a worki pod oczami czy same podkrazone oczy?

musisz napewno jak najszybciej zgłosic sie do lekarza.. A te wypadki z watroba u Ciebie w rodzinie to genetycznie czy przypadek?

Gość Mahbub
dokladniej mowiac since pod oczami, ale z miesiaca na miesiac sa coraz silniejsze...do tego mam problemy z nadwaga i zaparciami

no to lepiej sie wybierz do lekarza.to moze byc w takiej sytuacji cos powazniejszego.na wszelki wypadek sie zbadaj.

Gość ghalaaa
No wlasnie z tego co sie dowiedzialam, jednym z czynnikow byl genetyczny. Ale jak tlumaczyl lekarz zlozylo sie kilka innych. No coz, zmusze lekarza do badan watroby. Nigdy takich nie mialam. Nie wiem jak wyczekam do piatku. :( Pewnie jutro i tak nic bym nie zalatwila. Zeby to tylko byla jakas glupota... Tak mam sklonnosci do opuchlizny pod oczami. Ale chyba bardziej zwiazane jest to z tym, ze mam problemy ze spaniem. Wciaz mi sie przekreca noc z dniem. A do tego niskie cisnienie. I wory jak siatki od zakupow. Kurde, byle do piatku.

Gość ghalaaa
Dzieki wielkie. :) Postaram sie nie panikowac. :)

Niezrozumiałe jest to, że ludzie zamiast iść do lakarza to próbują uzyskać poradę na forum :) Co za lekkomyslność ;)

Gość ghalaaa
Dzieki sliczne. :) Tez sie poloze. I tak nic nie wydumam do piatku. :)

Gość ghalaaa
Mam brzuch jak baba w 9 miesiacu ciazy... Wywalilo mi dzisiaj tak. I ciagle wszystko jest gorzkie. :( Jak mam sie pozytywnie nastawic przed polnoca, no jak? :(