Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość medycynanaturalnaaaa

refleksologia-masaz stop

Polecane posty

czy komus pomogl na jakies dolegliwosci???

Gość jak to jesttt
też jestem ciekawa - ostatnio zaczęłam szukać inf na ten temat, czy może wypowiedzieć ktoś kto się na tym zna? Jak dokładnie trzeba masaż stóp przeprowadzić?? To co wyczytałam że: zaczyna się od lewej stopy od punktu nerek, masuje ok. 2 min, potem przewód moczowy i pęcherz, a później głowa, jelita itp, czyli jak jestem \"na środku\" stopy, później moge np. punkty pochwy( tu przy kostce)? - nietstey mam problemy ze stanami zapalnymi tych narządów:( i chciałam sobie jakoś pomóc dodatkowo - rzeczywiście jak naciskam ten odpowiadający fragment to przy uciskaniu czuć np. bardziej od innych rejonów....i czy później np od razu na czubki palców, wracamy się przez środek, pięta, i punkty limfatyczne te na wierzchu stopy już? i generalnie wierzch stopy??? A czy np. czasem nie chcąc masować całej stopy tylko te dane punkty gdzie jest pochwa to moge od razu, czy trzeba zacząć też od nerek najpierw??? Z góry dzięki za pomoc......

ja masuje tak ze najpierw nerki na lewej nodze potem na prawej, potem moczowod nal potem na prawej, potem pecherz moczowy tez od lewej do prawej i na koncu te receptory tych narzadow ktore choruja np mi chodzi o oczy wiec masuje punkty glowy na lewej i prawej stopie a potem oczy na lewej i prawej . ylko ze ta glowe i oczy to masuje dluzej bo w przypadku nereki, moczowodo i pecherza to tak po 2-3 minuty kazdy punkt

Gość dotty123
Ja chciałabym pójśc do refleksologa, ale w Warszawie jeden zabieg kosztuje średnio 100 zł, a trzeba wykonac całą serię (ok. 10-12 zabiegów). Moim problemem jest trądzik :( Kontaktowałam się z kilkoma refleksologami i stwierdzili, że w zasadzie refleksologia mogłaby mi pomóc, no ale nie mam kasy :( A sama boję się masować, bo jeszcze coś źle zrobię i sobie zaszkodzę. Może Wy macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?

ja masuje sobie sama. mysle ze nie zaszkodzi. czekam tylko na efekty

Gość ola_olaa
odświeżam:) mi refleksologia pomogła. I jestem bardzo zaaadowolona:) jestem wrecz w jakims amoku:D Wybralam ten zabieg ze wzgledu na przypadlosci nerwicowe...ktore powodowaly bole glowy, niemoznosci oddychania, leki, dretwienia, obnizenia nastrojów- kto sie spotkal z nerwica,ten wie o czym mówie.. Farmakologia pomagała na chwilę, doraźnie...Dzis moge powiedziec,ze ten 3letni okres swojego zycia mam za soba. Wszystkie nekajace mnie objawy zniknely. Na jak dlugo nie wiem- wciaz chodzę do mojej terapeutki,ale juz nie tak czesto jak kiedys, bo tylko 1x w miesiacu. Jednak czuję się po prostu dobrze, nioe boje sie juz o swoje zdrowie. To tak jakbym zrzuciala z siebie ogromny ciezar:) Teraz zabieg ten polecam wszystkim:):)

Gość ....finka
Gabinet Masazu I Refleksoterapii (kujawsko -pomorskie ).Leczenie ....porady ,skuteczne receptury z medycyny naturalnej (ziołolecznictwo).Wizyty od 50 zł

Gość ....finka
Refleksoterapia ---zastosowanie w leczeniu ok 200 chorob i dolegliwosci .Tel 695 577 791

Gość gość
Zabieg warty uwagi. A przynajmniej w moim odczuciu. Zainteresowanym i poszukującym salonów z dobrą opinią polecam Denique na Mokotowie.

Gość robotek214
powiem tak: nie wiem czy rzeczywiście pomaga, bo jestem dopiero po pierwszym razie, ale nawet jeśli nie to zabieg na maxa przyjemny. jestem zadowolona nie tylko z zabiegu, ale też z usług denique. myślę, że warto.

Gość tefeza
Dobry salon, który zajmuje się refleksologią stóp jest też w Łodzi. Mają tam wgl fajne zabiegi do wyboru. Możecie sobie tutaj o nich poczytać www.bio-salon.pl Mi mąż w prezencie urodzinowym zafundował serię takich zabiegów. Miał super pomysł. O wiele lepsze to do perfum czy bielizny.

Gość Mila 12
do "ola_olaa wpis z 2013.07.15" Cierpię na lekką depresję, dlatego chodzę na refleksologię ( byłam juz na 12 zabiegach). Po ilu zabiegach pomogło tobie? Czytałam, że masaż stóp jest w stanie pomóc przy depresji, jednak pomału tracę i cierpliwość i nadzieję, gdyz nie widzę żadnej poprawy (natomiast jest jakby coraz gorzej)

Gość ffinka
Depresja -skutecznie pomoże przyjmowanie dziurawca .Wygodnie zmielić dziurawiec sypki w młynku do kawy i popijać zwykłą herbatą .2-3 opakowania .Przyjmować ok 4 łyżeczek dziennie.Poczytaj o dziurawcu ......Refleksoterapia ....jeśli nie pomogła na depresje to zapewne przyniosła wiele korzyści dla organizmu .....Najlepiej wspomagać ją ziołolecznictwem .

Gość Mila12
Dziękuję za odpowiedź. Odkąd zaczęłam refleksologię piję różne zioła kilka razy dziennie (czyli od 2m i 3 tyg.). Moja refleksolog poleciła mi na początek: - macierzankę + rozmaryn (na rozjaśnienie umysłu i ja to piję zamiast kawy i to jest super !!!) -macierzankę + kozieradkę - piłam przez 3 tyg. koper włoski (podobna oczyszcza organizm z toksyn) - piję też 1 lub 2x dziennie mieszankę ziół wzmacniającą nerwy (zamiast kawy): dziurawiec, rumianek, melisa, serdecznik, nawłoć -i teraz zamiast kopru piję pokrzywę (podobno mozna ją pić cały czas) Sama nie wiem, czy picie tak dużej ilości ziół mi nie zaszkodzi. Jednak teraz, gdy jest zimno, nie mam ochoty na picie mineralnej. Staram sie też w miarę zdrowo odzywiać. Jednak w lecie było to łatwe, bo można było kupić dużo róznych warzyw i owoców (wtedy przez 4 m-ce w ogóle nie jadłam glutenu). Teraz musialam wrocic do chleba. Ale dalej jem dużo kasz: jaglanej i gryczanej niepalonej i ryżu brązowego. I to wszystko NIE POMAGA ;(

Gość lepionka8
Kochana refleksologia sama z siebie nie uwolni Cię z nerwicy oraz depresji. Jest to metoda wspomagająca. Powiem Ci jednak,że warto jest spróbować. Sama obecnie uczęszczam na to do gabinetu medycyny naturalnej ( konkretnie do tego miejsca we Wrocławiu: http://terapianaturalna.com/oferta/refleksologia/ ). Na stronie znajduje się artykuł o tym co może dać.Sama interesuję się tematem już od jakiegoś czasu. Wciągnął mnie mój narzeczony. Zabiegi są bardzo relaksujące, sprawiają,że możesz uwolnić się z negatywnej energii, zrelaksować. Sama czuję się po nich zdecydowanie lepiej.

Gość Mila12
Chciałam wypróbować refleksologię do walki z depresją, bo czytałam, że u wielu pacjentów przynosiło to b.dobre efekty. Nie zrezygnowałam z zabiegów. Byłam już na 24, jednak u mnie samopoczucie jest w kratkę a dzić znów wróciło bardzo złe samopoczucie i ciekawe ile znowu potrwa. Od dwóch miesięcy pije też miksturę oczyszczającą na czczo i mam zamiar robic lewatywy (podobno jeżeli toksyny zalegające w jelicie grubym dostana sie do krwioobiegu mogą powodowac zmęczenie, brak energii, depresję). A kiedys byłam taką optymistką...

Gość bakula
Tego mi właśnie było trzeba! Byłam na masażu stóp u http://massaya.pl wspaniała sprawa, idealny relaks! Polecam

Gość gość
Na zabiegi refleksologii stóp chodzę do warszawskiego centrum www.trea.pl Pozbyłam się uciążliwych migren, wyluzowałam, czuje się pełna życia i energii. Wcześniej leczyłam się na depresję, dziś nie mam już takiej potrzeby. Wszystko to zawdzięczam refleksologii.

Gość Refleksolog
Usługi refleksoterapeuty polecam wszystkim cierpiącym na dolegliwości mięśniowo-kostno-stawowe. Przyspieszają dojście do siebie po kontuzjach i redukują bóle narządów wewnętrznych. Pamiętajcie jednak, żeby wynierać tylko tych certyfikowanych refleksologów, najlepiej z dużym doświadczeniem. Jak raz spróbujecie, będziecie już naszymi stałymi gośćmi :) http://uluana.pl/refleksologia.html

Gość gość
Czy ktoś próbował chińskiego masażu stóp w Klinice Essence? Jest skuteczny?

Gość gość
Teraz chodzę do Kliniki Essence częściej, bo masaż w wykonaniu pana Mateusza to prawdziwa przyjemność. Bardzo rozluźnia więc polecam!

Gość gość
Trea w Warszawie na ul.Wilczej. Nigdzie indziej nie spotkałam się z takim profesjonalizmem, a dodam, że z dobrodziejstw medycyny naturalnej korzystam od niespełna 30 lat.

Gość gość
Masaż stóp jest jednym z moich ulubionych zabiegów, niesamowita dawka relaksu, świetny sposób na uporanie się z całodniowym przemęczeniem po pracy. Ja regularnie chodzę na masaże do Samui Spa w Konstancinie - świetna cena i bardzo przyjemny, orientalny klimat pozwalają na oderwanie się od rzeczywistości :)

Gość wandii
Refleksologia to super sprawa, bardzo polecam, nie tylko relaksuję, ale też wspaniale oddziałuję na organizm. Polecam, Samui Spa w Novetelu, zarówno ceny, jak miejsce to strzał w 10!

Gość gość
Cantrum TREA w Warszawie na ul.Wilczej. www.trea.pl Przyjmują tam najlepsi specjaliści medycyny naturalnej i alternatywnej, w tym m.in. specjalista zajmujący się tudzież wykonujący masaż stóp (refleksologię).