Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Różyczka na rozstaju dróg

Pytanie do samotnych matek...

Polecane posty

Gość Różyczka na rozstaju dróg

Jestem mamą 3,5 letniego dziecka i od czterech lat żoną. W tym roku postanowiłam się rozwieść. Mąż jest złym człowiekiem i przez te 4 lata znęcał się psychicznie i fizycznie nade mną. Postanowiłam powiedzieć "nie". Więc pytam Was, matki i zony... Czy jakiekolwiek świadczenia jako samotnej matce będą mi przysługiwały? Tj prócz mojej niskiej pensji i alimentów? Czy mam szansę na jakiś zasiłek by móc rozpocząć nowe życie?

Gość z pewnoscia
jesli masz niskie dochody to zasilek rodzinny na dziecko,mozesz ubiegac sie o tzw mieszkaniówke,czyli doplaty z mops do mieszaknia,dodatki na opal itp-wszystko zalezy do Twojej sytaucji materialnej.pozdrawiam

Gość z pewnoscia
aaa i jeszcze jesli dziecko chodzi do przedszkola,bo ty pracujesz to doplate do przedszkola równiez dostaniesz.wejdz sobie na strone jakąs w google o swiadczeniach czy tez kryteriach przyzanwania takich zasiłków,albo idz do mops u siebie i dowiedz sie dokładnie.Z pewnoscia musisz byc samOtna matka wg prawa wiec rozwod musi byc lub separacja NA PIERWSZYM MIEJSCU.

Gość bedfgg
5 lata zoną, 4 lata się znęcał i 3,5 letnie dziecko, takze ślub bo buła ciąża. Tak to jest jak się dorwie faceta aby byl i to na ciążę.

Gość bejkaaaaa
najgorsze to, że cierpią niewinne dzieci