Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sensessss

czerwony nos zimą

Polecane posty

Gość sensessss

jak temu zapobiec? ledwo co wyjde a juz mam caly kino czerwony od mrozu :(

Gość sensessss
mam duzy i dlatego tak marznie hihi :)

nosić czapkę i szalik :P a jak masz odpowiednio szeroki szalik to możesz też go naciągnąć na nos tak że będzie zakrywał większą część twarzy

Gość sensessss
mam i szalik i kaptur na glowie rekawiczki i gruba kurtke, ale na nos nic nie mam :( a jak szalikiem sie owine to para wodna sie skrapla i jest jeszcze gorzej :P

Ahmm to nie wiem co mozesz zrobic to raczej normalne ze zima ma sie czerwony nos..

Gość znowu.
Ja też mam ten sam problem. Mam naczynka osadzone bardzo płytko. Przez to skóra jest bardzo delikatna. Czerwony nochal mam przeważnie jak wchodzę z zimnego do ciepłego pomeszczenia, albo zjem coś gorącego. Drugi problem to ,że wtedy naczynka są kruche i pękają. Sama miałam laserowe zamykanie naczynek. Zapobiegać można np.stosować odpowiednie kremy i połykać profilaktycznie rutinoscorbin. Ale pęknietych już naczynek nie poprawią. Tylko laser.

Gość dotty123
Mi pomaga gruba warstwa kremu ochronnego do skóry naczynkowej i puder. Poza tym odkąd regularnie stosuje kremy do cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, moja skóra w ogóle mniej się czerwieni (na mrozie również). Polecam też Cerutin.