Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

głupia_małolata

15- letnia córka- pozwolić ?

Polecane posty

Witam . Moja córka chce w wakacje wyjechać ze znajomym nad jezioro ok.15 km od naszego domu. Ma dopiero 15 lat i nie wiem czy powinnam jej na to pozwolić... Znajomych niby znam, jednak nie mam pewności, że innych osób tam nie będzie. Będę spać w domkach letniskowych lub pod namiotami. Raczej w domkach .... Czy powinnam jej pozwolić ?

Gość to starsznie smutne
ze nie znasz swojej corki

Gość to nic takiego nie martw sie
troche malo jak na samodzielny wyjazd.... ale moze jeslibardzo chce jechac to narazie np na jedna noc?

Ja nie pozwoliłbym w tym wieku. Znajomych może znasz..jako miłych ,mówiących Ci zawsze Dzień dobry chłopców,ale co oni tam będą robić to Ci się w głowie nie mieści:P

Gość a ja na pewno
NA PEWNO NIE SAMA MIALAM 15 lat i powiedzialam ze jadeze znajomymi z klasy, a bylo nas tam duzo wiecewj i rozne rzeczy sie dzialy swojej nie puszcze

Gość mamućka
ja bym nie puścila

Gość karoolek.....
nie - nie pozwolic

Bedzie większość dziewczyn. Znam swoją córkę i wiem że nie będzie robiła \'takich rzeczy\' ;) A chłopcy również będę jednak mieszkamy na tym samym osiedlu, dzieciaki znają się od małego...

Gość pozwolenie
to twoje dziecko, ty bierzesz za nie pełną odpowiedzialność i podpowiedzi innych nie powinny mieć tu jakiegokolwiek znaczenia. Bycie rodzicami nie jest łatwe...

"to starsznie smutne ze nie znasz swojej corki" Nikt nikogo nie zna na wylot:o chyba, że twoja córka chodzi obwieszona podsłuchami a w pokoju ma monitoring :o

Gość ja bym pozwoliła
zakazami mie unikniesz nieuniknionego. Jak tam to gdzie indziej ..

Gość a ja na pewno
to po co pytasz wszyscy pisza nie puszczaj bo kazda z nas byla taka malolata chlopcy z osiedla, znani od dziecka, a poped plciowy i narkotyki znane im od niedawna i fascynujace jz swojej na pwno nie puszcze w tym wieku, a Ty jak wiesz ze puscisz to po co pytasz????? wiesz jak sie grzeczne dzieci zmieniaja po paru piwach lub skrecie lub amfie lub piugulach nie wiesz???? ja wiem

ja bedziesz ją na łańcuchu trzymała to jak ma cos złego zrobic to w domu zrobi, nie musi wcale jechac nad jezioro w tym celu. Okaż jej zaufanie a to ci zaprocentuje.

Gość karoolek.....
nie unikniesz , ale odwleczesz w czasie poza tym przeczytajcie kodeks cywilny i prawo rodzinne w kwesti pozostawienia osoby maloletniej bez opieki .

Gość vedfff
owszem zakazami nie uniknie, a ale 15 lat to za wcześnie. A pozwalanie też nie popłaca, bo zazwyczaj jak się "da palec" to później zechce "całą rękę".

nie koniecznie. A skor tak sprawe przedstawiacie to autorka jej nie pozwoli, a ona na złość matce sie da przeleciec w sypialni rodziców:)

Dziękuje wszystkim za rady ;) Do "A ja na pewno" Pytam bo zastanawiam się czy puścić czy nie . A jeżeli coś Ci się nie podoba to nie odpowiadaj na temat ;) Pozdrawiam

no jak dorosły nie pokaze ze ufa dziecku to ono tez nie bedzie ufało rodzicowi, bo jak ma sie nauczyc zaufania??

Gość karoolek.....
normalnie , rodzic mówi ze nie i dziecko mu ufa ze to dla niego dobre !

Wg. mnie 15 lat to za wcześnie na samodzielne wypady ze znajomymi.... Pod opieką dorosłych jak się było gówniarzem to różne rzeczy się działy( wycieczki, biwaki) a co mówić gdy będą tam sami ... troszkę kontroli w tym wieku nie zaszkodzi

no ale to dziecko ma zaledwie 15 lat! mozesz znac corke na wylot, ale w sprzyjajacych warunkach rozne rzeczy sie dzieja. a ona jest jeszcze za mloda. ja mojej nie puscilabym, ale ty zrobisz jak zechcesz.

Gość Matkaaaaaaa
Popieram Madooonne i Lusesita de Milagros Dolores w 100 % . Kochasz swoje dziecko więc mu zaufaj !!!!! Okaż mu że jest dla Ciebie najważniejszym człowiekiem na całym świecie !!!!!!!!! A Na pewno nie zrobi czegoś głupiego !!!!

Gość tralalalalalalaaa17
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3948978 zajżyj prose na mój topic... odpowiedz.. i bedziesz wiedziala dlaczego nie puszczac córci . Moze Ty jej ufasz ale pytanie czy córka ufa sobie samej.

Gość griszka
nie pozwoliłabym

Gość a ja to
jestem pewna, że to pytania zadała zainteresowana córcia 15-to latka :) a nie mamusia .córcia szykuje sie do rozmowy i potrzebuje gotowych odpowiedzi np"jak mi nie zaufacie to jak ja wam mam zaufac"..:)cóż...... jeżeli tak jest....to spójrz córcia, ile masz wypowiedzi za a ile przeciw:)\ ja też jestem przeciw moja córka w tym roku konczy 17 lat.....na obóz - proszę bardzo ale tak jak Ty to proponujesz jeszce nie!!

Gość Assiks
Według mnie powinna pani ją puścic ;) . Ja sama chciałabym jechac za rok sama na wakacje . będę miała wtedy 14 lat ;D . Niestety mama mi się chyba nie zgodzi . ale bardzo bym chciała ;) ,tak jak i pani córka .Może niech pani ja puści . w końcu 15 km to nie tak daleko . jakby się coś działo to córka zadzwoni .a pani po nią pojedzie ;) .Niech zobaczy jak to jest ;). Nie ma pani racji , sądząc że zna pani znajomych córki , nikt nie zna nikogo do końca ;] . Pozdrawiam ;)