Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllllllllllll is nothing

NUTRAMIGEN - moje dziecko nie chce go pić czy każde bez białka tak smakuje????

Polecane posty

Toż to ohyda te mleko!!! Karmiłam piersią rok i po dołączeniu mleka Bebiko mała dostała dwie chropowate czerwonawe plamki. Lekarka zapisała Nutramigen ale na sam zapach mnie odrzuciło a ten smak... mała po łyku nie chce dotknąć butli z tym mlekiem. Czy jest inne mleko czy każde tak będzie smakowało??

kazde tak smakuje, moja pije bebilon pepti i lekarka od razu nas uczuliła ze pewnie bedzie pluc tym mlekiem:) Na szczescie zasmakowało jej:) Ale smierdzi i smakuje paskudnie:) Do dzisiaj pije i nie chce zadnego innego a ma juz prawie 2 latka:)

A mleka sklepowe które są "AH" byłyby dobre, czym sie róznią??

hej! a jak podajesz te mleko?? bo je należy wprowadzać stopniowo..pierwszy dzien z butelki odlac 20 ml-30ml i dodac tego nutramigenu. nastepny odpowiednio wiecej..ja tak robiłam i nie mam problemu

moj maly tez ma skaze bialkowa i zapeqwniam cie ze kazde mleko ha jest okropne w smaku. jesli chodzi o mleko bez recepty np bebiko ha lub nan ha one zapobiegaja alergi ale jesli juz dziecko jest chore nie zawsze pomaga. mojego malego i to i to uczula. teraz probojemy z bebiko sojowe - gorszego w smaku nie widzialam- nie wiem jak z nim bedzie bo narazie uczulenie nie schodzi. zobaczymy za jakis czas.

Smak zalezy od budowy cząsteczek białka..im bardziej uproszczona budowa białka, tym gorszy smak. Dlatego nutramigen jest gorszy niz bebilon pepti, a i tak nic nie przebije hydrolizatów rozłożonych na \"części pierwsze\", gdzie cząsteczki białka sa rozbite na pojedyncze atomy-to jest podobno masakra:O Tak, jak już napisała poprzedniczka-ważny jest odpowiedni, stopniowy proces wprowadzania hydrolizatu do diety.

Podałan nowe od razu czyli kupić jeszcze bebiko i dodawac do nutramigenu tak? Jak długo i w jakich proporcjach?

wiesz tak rozłóż sobie te proporcje na kilka dni.. ja z tego co pamiętam to robiłam za poradą lekarza=dał mi jakąs ulotke. dwa-trzy pierwsze dni dodawałam 20 ml potem dwa po 40 ml, dwa po 60ml jeden po 80 ml i potem juz 100ml a tyle wtedy wypijała..wiec wyszedł tydzien! poprostu to okropienstwo jest jak piszesz paskudne wiec musisz dziecko przyzwyczaic!! moja dostawała Bebilon Pepti ale tez jej szkodzilo to mleko.. owszem była poprawa ale tak na miesiac!! potem od nowa zaczeła miec rozwolnienia śmierdzące.. a Nutramigen pije juz kilka mies i jest wszystko super:) powodzenia