Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie...................

Ból przy porodzie....

Polecane posty

Witam! Mam pytanie. Otóż jestem w 2 miesiącu ciąży, ciąża nie była planowana. Bardzo boję się bólu przy porodzie. Jak było u Was? Bardzo bolało, czy nacięcie też boli? Czy bóle przed porodem są podobne jak bóle przed okresem? Proszę o odpowiedź. Tylko nie piszcie że jak dziecko będzie już na świecie to o bólu się zapomina, bo to na pewno :-) Pozdrawiam

Gość olacork
To normalne ze sie boisz chyba kazda dziewczyna tak ma przed porodem. Nie bede Ci mowic ze nie boli bo boli i to bardzo ale naprawde jest do przezycia. Boli inaczej niz na okres. Tzn podobnie ale duuuuzo mocniej. Chwile Cie poboli strasznie jak zlapie skurcz a po chwili bol odchodzi. I za jakis czas znowu to samo:) Idzie przezyc. Naciecia nie mialam wiec tego to juz nie wiem ale od kolezanek wiem ze nawet go nie poczuly. Bez stresu masz jeszcze 7 miesiecy:)

Gość fiołeczek1984
Jak dla mnie ból porodowy przypomina ból okresowy tylko milion razy mocniejszy,nacięcie krocza nie boli.Ja nic nie czułam-no moze pieczenie ale tylko tyle. Przy całym pozostałym bólu naciecia nie czujesz. Da się przezyc.

Gość adrianadmo
wez znieczulenie zewnatrzoponowe, nie bedziesz czula od pasa w dól. Dla mnie bomba :D nobla dla wynalazcy bym dala :D

Dziękuję Ci za odpowiedź :-) A możesz mi powiedzieć czy oprócz tych skurczy odczuwałaś jeszcze inny ból? Wiem że to głupie ale panikara ze mnie :-p

Gość ania3098
niestety znieczulenie zzo nie jest takie ogolnodostepne bo czesto nie ma lekarza zeby je wykonal

Nawet nie słyszałam o takim znieczuleniu :-( Dziękuję, poczytam o nim.

Gość paulinka808Ja
ja jestem w 7 tygodniu i tez sie panicznie boje

Gość adrianadmo
radze wiec wybrac szpital, gdzie znieczulenie bedzie podane bez przeszkody. Czasami trzeba dopłacic kilkaset złotych, ale uwierzcie mi- warto!!

jeszcze chciałabym zapytać, bo nacięcie później jest zszywanie, czy to boli? ? I jak czułyście się tuż po porodzie?

Ja mieszkam w małym miasteczku i wątpię że takie znieczulenie będą mogli podać, chociaż zastanawiam się nad szpitalem w większym mieście bo o tym w pobliżu dużo złego słyszałam...

Gość blebleble1
Powiem Ci szczerze spodziewałam sie bólu wielkiego bólu ale nigdy przenigdy aż tak wielkiego poprostu koszmar!!!Ale wiem że kobiety to róznie odczuwają najgorzej jest gdy podaje sie oxytocyne ale ale tak jw da sie przeżyć Ja jestem w 2 giej ciąży i wiem że niezdecydowałabym sie na znieczulenie wole sie pomęczyć znam dziewczyny które miały znieczulenie a skutki tego odczuwają do dziś :bóle pleców,migreny itd choć wcale nie znaczy oczywiście że i tobie po znieczuleniu coś bedzie dolegać ale co natura to natura

Gość paulinka808
ja mieszkam w takim miescie gdzie jest tylko jeden szpital i to nie cieszacy sie dobrym zdaniem i juz mojemu powiedzialam, ze jak tylko sie cos zacznie to wiezie mnie do pobliskiego miasta gdzie szpital jest pierwsza klasa i personel bardzo mily.

blebleble1 też czytałam o skutkach ubocznych znieczulenia ale z drugiej strony bardzo boję się bólu. Wiem że kobiety różnie przeżywają poród, jednych prawie nie bolało innych mocno, jedne rodziły krótko, drugie cały dzień. 7 miesięcy mi jeszcze zostało a ja się boję że będzie ból nie do zniesienia albo coś pójdzie nie tak i coś stanie się złego maleństwu :-( :-( :-(

paulinka mój też nie chce żebym rodziła u nas bo on już był w tym szpitalu, leżał tam tydzień i mimo tego że nie do końca wyzdrowiał to się wypisał bo nie mógł wytrzymać, położyli go na korytarzu z jakimś starszym Panem któremu coś poważnego się działo a pielęgniarki przywiązały go do łóżka i zmarł :-( Dużo złego słyszałam o położnych dlatego nie chcę tam rodzić.

hm... czy boli a miaam koszmarny poród meczyął sie 10 godzin w strasznych bólach i na koniec cesarka ale nie nastwiaj sie pesymistycznie

Gość blebleble1
Najważniejsze to nie martwić sie na zapas ja w pierwszej ciąży też sie mocno stresowałam z nerwów nawet wpadlam w bezsennoścTeraz jestem w 2 giej i pomimo że wiem co mnie czeka jakoś sie nie martwie jestem spokojna(a zostało mi malutko czasu ) trzeba być dobrej myśli przecież tyle kobiet rodzi dzieci i żyją decydują sie na 2gie,3ie dzieckoJak sie ma co złego stać to i tak sie stanie a narazie to gl;owa do góry i więcej optymizmu!To wszystko da sie przeżyć

Gość paulinka808
no ja tez slyszalam o tym szpitalu u mnie wiele zlego. Np. moja kolezanka mowi , ze pojechala rodzic tam na dole nieogolona i pielegniarka do niej z pretensjami czemu mąż tego nie zrobił;/;/ Kazala jej sie rozebrac i zaczela ja golic i w tym casie moja kolezanka juz miala skurcze , a tu jeszcze do tej pielegniarki przyszła druga pialegniarka i ta zamiast ja golic staneła z ta swoja kolezanka i mowila co jej kupic nag gola c**ą mojej kolezanki

Dziękuję Dziewczyny :-) Spróbuję się nie martwić, chociaż trudne to będzie.

paulinka nigdy nie wiadomo kto się trafi, taka nasza służba zdrowia :-(

Gość paulinka808
boje sie , a ile masz lat ?

za 2 miesiące 20 :-)

Gość paulinka808
ja mam 20:)

To witam prawie rówieśniczkę :-D 🌼

Gość paulinka808
równiez witam:):) ja zaliczylam wpadke, nawet nie bylam przygotowana na ciaze dlatego moj strach jest tak wielki :(

Moja ciąża też nie była planowana, aczkolwiek nie mówię że się nie cieszę :-) Chciałam mieć dziecko ale jeszcze nie teraz. Nie dość że boję się bólu to jeszcze tego że nie będę umiała zająć się maleństwem, zawsze bałam się wziąć na ręce dziecko koleżanki bo nie chciałam mu przypadkiem zrobić krzywdy. Teraz tylko siedzę i czytam na internecie o wychowaniu dzieci :-)

Gość zalamanaaa00
Ja mamten plus ze mam siostre młodsza która sie w wolnym czasie ciagle zajmowalam, i kuzynki mlodsze :) Wiec o zajecie sie dzidzia nie boje , bardziej martwie sie o sam poród, a mój to mnie niby wspiera ale chyba sie bardziej boi niz ja :P

Mój też, ciągle mnie wyręcza, dla niego nie mogę nic robić tylko leżeć w łóżku :-p Ja tak nie mogę, zawsze muszę się czymś zająć, chociaż fajnie tak poleniuchować ale tylko jeden dzień a nie 9 miesięcy :-D

wiecie dziewczyny moim zdaniem nie patrzy sie na szpital tylko na tych ktorzy w nim pracuja. jedna polozna moze byc do d... ale druga calkiem inna. ja swoj porod wspominam bardzo milo. nawet nie wiem ile wam powiedziec ze rodzilam. skurcze dostalam o 14. w piatek. o 5 dostalam te skurcze ktore sa bolesne,15 minut parlam i 6.45 niuniek juz byl. porod nawet mnie nie wymeczyl. po wszystkim wstalam z lozka i poszlam z malym na sale ogolna. osobiscie nie chcialam znieczulenia. porod jest tak fantastycznym przezyciem ze nie moglabym go ominac. tak naprawde nie ma sie czego bac. boje sie i paulina-gdzie mieszkacie ze wasze szpitale maja taka kiepska reputacje?

Gość pytasz czy boli
..........ja nigdy wiecej nie zdecyduje sie na kolejne dziecko porod wspominam koszmarnie, boli to malo powiedziane myslalam, ze umre...TEN bol nie ma nic wspolnego z bolem podczas miesiaczki (ten drugi w ogole nie boli) 🖐️