Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiaca tydzień po porodzie

co mozna jeść przy karmieniu piersią/

Polecane posty

Gość karmiaca tydzień po porodzie

czy mozna jesc jablka, banany? jakie owoce? i ogólnie co mozna bo co nie mozna to chyba fasolke brukselke kapuste

Gość Anna monika
mi połozna mowiła tak że jabłka mozna banana to jednego w tygodniu truskawki ale tylko sezonowe i tyle zadnych cytrusow !!! Ogorkow nie pomidora tylko spazonego i bez skorki,kalofior nie ,kapusta nie, fasole tez nie ,czekolada nie słodyczy ogolnie tylko odrobine ,nic smazonego !!! zwariowac mozna , mało zostaje do wyboru:(

A mnie polożna mówila, że byla na szkoleniu prowadzonym przez jakiegoś znanego prof pediatrii i nowe informacje na temat karmienia piersią są takie, że to co jemy nie ma aż tak wielkiego wplywu na dziecko niż kiedyś sądzono. Można jeść wszystko ale na zasadzie \"szczepionki\" czyli - wprowadzamy coś nowego do swojej diety np. paprykę - zjadamy maly kawalek, czekamy parę dni i jeśli nie ma reakcji dziecka to zjadamy więcej, itd. To że wprowadzimy minimalną ilość czegoś nowego daje sygnal żolądkowi dziecka że trzeba wyprodukować nowe enzymy trawienne. Mój synek ma teraz 4,5 m-ca i ja jem wszystko - kapustę, fasolę, groch, cytrusy, czekolade i nie ma żadnych problemów - trzeba tylko wprowadzać wszystko powoli i w malych ilościach - pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Witam, Jestem mamą wegetarianką... i swoja pierszą ćóreczkę karmiłam piersią ok. roku. Nie stosowałam żadnej diety, nic nie wyrzuciłam z jadłospisu- słowem jadłam normalnie to co przed ciążą i w ciąży. Dzieciak nie miał kolek, żadnych problemów itp. Jedyne co zrobiłam to w pierwszym tygodniu po prodzie nie piłam rano kawy... i przez pierwszy miesiąc piłam Bobo Fruit:))))) tak... to było takie \"odstępstwo\" od codzienności:)