Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede szczupla 23

Wystrzegajcie się obżarstwa!!! Przytyłam 10 kg

Polecane posty

Gość POCOCITO
Dr.Szpec-szkoda Twoich starań,widzisz sam,że jajogłowe wszystko wiedza!!!1 Słyszycie tylko to,co same chcecie usłyszeć.Prawda Was nie interesuje,to po co ten temat?.Wzajemne adorowanie sobie załóżcie

Gość lostka
A ja sie zgadzam, z dr szpecem. Gdyby dalo sie utrzymac wage po zastosowaniu niskokalorycznej diety, to to forum powinno byc puste, a tak nie jest. Schemat u wszystkich odchudzajacych sie jest ten sam: na poczatku wielki zapal, obiecanie sobie, ze to naprawde ostatnia dieta w zyciu i teraz na pewno nie rzuce sie na jedzenie po schudnieciu, potem trzymanie rezimu przez miesiac, dwa, trzy, schudniecie, a potem wpadniecie w amok zarcia dopoki sie nie utyje z powortem tego co sie schudlo plus dodatkowe 5kg wiecej:D

Gość WOlska wolaa
własnie ze wielu ludzi utrzymuje wage po schudnięciu jesli zmienili nawyki żywieniowe na zdrowe

Wiadomo że diety cud, jednoskładnikowe, kiludniowe są do niczego. trzeba sie po prostu zmienic NA ZAWSZE

Gość bede szczupla 23
tak zrobię ;)

Gość derwiszówna 55
Popróbujcie tak - mnie to bardzo odpowiada: http://dieta-surowa.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php jest smacznie!!!! Moja siostra woli tak: http://dieta-fizjologiczna.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php twierdzi,że to bardziej naturalnie i równie smacznie a efekty są widoczne po 3 tygodniach!! Niedawno przysłała mi też ciąg dalszy: http://dieta-reznera.zlotemysli.pl/edwardstanislaw.php pozdrawiam - smacznego i powodzenia !!

a ja mam pytanie do Dr Szpeca dlaczego zakladasz ze wszystkie dziewczyny potrzebuja 2200 lub 2500?

Gość WOlska wolaa
dobre pytanie :D

Gość WOlska wolaa
szpetny doktor uciekl :p

krewetka25 ... kompletne minimum to ok. 1800kcal (zdrowa osoba). Napisalem 2000 badz 2500. Zapotrzebowanie to kwestia indywidualna (poza minimum), dlatego zawsze podaje link do kalkulatora, gdzie mozna je wyliczyc: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3224040 P.S. nie klikam z pomaranczowymi. Obrazanie innych to domena osob, ktora maja problemy ze soba i w ten sposob staraja sie dac upust negatywnym emocjom. Niestety metoda ta jest kompletnie chybiona, bo pozniej taki osobnik doluje sie tym, ze jest "zlym" osobnikiem :o

Dziekuje za odpowiedz. Zapytalam sie poniewaz sama odchudzam sie pod opieka dietetyka. Posilkujac sie \"wiedza internetowa\" 7 miesiecy temu myslalam ze jedzac 2000 kcal dziennie schudne. Okazalo sie jednak ze moje zapotrzebowanie to 1800 dziennie. Przez rozpoczeciem diety odchudzajacej nie cwiczylam w ogole a jedyny moj ruch byl 5 min na przystanek i 5 min zpowrotem. Dlatego zapytalam i w ramach wyjasnienia nie mozna mowic 2000 to zapotrzebowanie kazdej kobiety w wieku od 25 do 30 lat. Pozwole sobie zacytowac Helene Ciborowska i Anne Rudnicka(\"Dietetyka Zywienie zdrowego i chorego czlowieka\" ): Normy na energie/dobe dla kobiety w wieku 26-60 lat: Energia mala: 1700-2000 kcal/dobe Energia umiarkowana: 2150- 2450 kcal/dobe Energia duza: 2450 - 2900 kcal/dobe Oczywiscie to zalezy od tego ile kto sie rusza. W moim przypadku 1800 wystarczy.Jesli bede uprawiac jakis sport bedac na 1800 to zapytam moja lekarke ile powinnam jesc.Wiec spalajac na silowni 600 kcal wiadomo ze bede musiala spozyc 2400 kcal. Wybacz Dr. Szpec ale link kt podajesz nie jest jakims wyzacznikiem. autorka ksiazki podaje link: http://www.thedietdiary.com/diet/nutrition/RestingEnergy.html IMHO tylko Dietetyk jest w stanie powiedziec jakie jest indywidualne zapotrzebowanie.

skorzystalam z linka kt podalam i wyszlo mi tyle kcal ile powinno, czyli tyle ile lekarka mi powiedziala ze ma byc - polecam:)

krewetka25 ... to Ty wybacz moja droga, ale link, ktory Ty podajesz jest kompletnie nietrafiony :) W \"moim\" kalkulatorze wyliczasz konkretnie ile godzin przeznaczasz na dane zajecie i sumujesz wyniki, dzieki czemu mozesz bardzo dokladnie okreslic zapotrzebowanie. W \"Twoim\" kalkulatorze dzienna aktywnosc fizyczna okresla 1 wspolczynnik (akty. bardzo niska, niska, srednia itp). W \"moim\" tych wspolczynnikow jest wiecej, bo kazda godzina z inna aktywnoscia to inny wspolczynnik, zatem ten kalkulator jest bardziej dokladny. No i kwestia najwazniejsza ... zaden kalkulator, ani zadna lekarka nie powie Tobie ile wynosi Twoje dzienne zapotrzebowanie - bo to nie wrozki!!! Kalkulator poda przykladowa wartosc i mozesz jesc tyle kcal ... a nastepnie dzieki obserwacji organizmu widzisz czy tyjesz, chudniesz, czy waga pozostaje ta sama. I tak, metoda roznych dawek kcal, najlepiej mozna okreslic swoje zapotrzebowanie!!! P.S. jesli Twoja dietetyczka poleca link, ktory podalas to najlepiej przemyslec sprawe, czy jest ona osoba kompetentna, czy idzie na latwizne!!! To chyba troche nielogiczne, ze dietetyczka podaje kalkulator, w ktorym aktywnosc fizyczna okresla sie JEDNYM wspolczynnikiem!!!! Zycie jest troche bardziej skomplikowane.

I cos malo kcal wcinasz ... przy zapotrzebowaniu 1800 wcinasz 1100 tzn. ze ucielas dawke kcal o 40%!!! A 40% to naprawde duzo. Czym predzej zwieksz do 1500. A cwiczenia silowe wykonujesz? W jaki sposob zapobiegasz spalaniu miesni?

Dr. Szpec widze ze nie czytasz ze zrozumieniem - napisalam ze podaje link z ksiazki wymienionej powyzej Ja sie sama nie odchudzam tylko pod fachowa opieka lekarza. Jesli kierowalabym sie radami ludzi z kafeterii to uwierz ze doszlabym nigdzie. Tak czy inaczej mi wyliczono ile kalorii za pomoca aparatu - w gabinecie w centrum odchudzania. Nie twierdze ze moj link jest lepszy od Twojego - mowie ze ja skorzystalam dla zabawy i akurat sie zgadza - jesli ktos ma ochote sie odchudzac na wlasna reke to jego sprawa - ja korzystam z pomocy lekarza - rowniez interesuje sie zywieniem od momentu kiedy zaczelam swoja diete 1100 no i osobiscie nikomu rad zadnych nie udzielam bo kwestia odchudzania jest zbyt indywidualna. Pozdrawiam.

Gość quekllla
pocałuj mnie w dupe szpec. gowno wiesz o odchudzaniu :/

Gość avwww
ja sobie obliczylam zapotrzebowanoe kaloryczne dzienne i mi wyszlo 1455. noi faktycznie jem ponizej 1400kcal faktycznie i nie jestem ani gruba ani chuda