Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zetkatoja

Jak rozzcesywac włosy po umyciu ?

Polecane posty

Gość zetkatoja

mam bardzo poplatane włosy po umyciu, mam cienkie wypadajace włosy i uzywam szamponów aptecznych i nie wiem czy po tych szamponach, czy moze dlatego ze mam cienkie włosy , to po umyciu sa poplatane i mimo ze uzywam odzywki to ciezko mi je po umyciu rozzcesac, wtedy tym bardzij duzo mi wypada.a robie tak: myje włosy, potem na chwile zakładam recznik na głowe, potem nakładam odzyke , chwileja trzymam , zmywam odzywke, wycieram włosy recznikiem albo chwilke trzymam recznik na glowie i potem rozzcesuje.....ale ciezko mi je rozczesac...ale juz nawet nie o to chodzi , tylko o to ze wtedy jeszcze wiecej mi ich wypada..moze ktos podpowie jak robic?

Gość mama dobra rada
moze poczekaj az podeschną i wtedy rozczesuj albo zmien odżywke :o

Gość zetkatoja
Juz rózne odzywki stosowałam, i nic to nie daje...ale mam pozcekac az podeschna a potem odżywka, czy jak? i lepiej czesac podeschniete włosy tzn. wilgotne?

Gość Kamelinali
Idz do sklepu fryzjerskiego, albo do salonu fryzjerskiego i popros o odzywke wlasnie na splatane wlosy. Sa tez specjalne spraye ulatwiajace rozczesywanie. Ja polecam Gliss Kur odzywka w sprayu bez splukowania Oil Nutrive. Zawsze przed czesaniem (nie tylko po myciu) spryskuje moje dlugie kudly i czesze. I koniecznie kup w sklepie fryzjerskim dobry grzebien, to podstawa. Mokre wlosy zaczynamy rozczesywac grzebeniem o rzadkich zabkach. Dopiero pozniej bierzemy cos bardziej gestego. Polecam tez profesjonalne szczotki do wlosow. Np. ja mam do wlosow dlugich, kreconych. Nic nie ciagnie i wlosy slicznie wygladaja. Na prawde oplaca sie zainwestowac w profesjonalny sprzet. :)

Gość zetkatoja
ale tak wogóle to jak je lepiej rozzcesywac jak sa mokre, czyli zaraz tuz po myciu czy jak podeschną? a jesli chodzi o salon fryzjerski to juz chcialam kupic i mi nie spzredali, nie wiem czemu, i jesli chodzi o te odzywke Gliss Kur w sprayu to nie moge jej uzywac, bo mi lekarz zalecił uzywac odzywki ktore sie spłukuje

Gość zetkatoja
a wogóle takie sklpey fryzjerkie istnieją?? nie spotkałam jeszcze takich

Gość nie powinno sie rozczesywac
wlosów gdy sa mokre bo są podatne na uszkodzenia. najlepiej wtedy gdy podeschną.

Gość Kamelinali
A dlaczego nie sprzedali??? Wyszukaj hurtownie fryzjerska w okolicy to nawet taniej kupisz. Albo w necie poszperaj. Ja mam wlosy wlasnie z tendencja do platania sie a do tego dlugie. Ja robie tak, ze po odzywce (nie tej gliss kura, innej do splukiwania) wyciskam lekko wlosy z wody (nie wykrecam!) i zawijam w turban. Czekam az sobie troche podeschna, wtedy lece z ta odzywka w sprayu i delikatnie rozczesuje. Kazde pasmo chwytam przy skorze i jade z koksem. Jak wszystko rozczesane jest rzadkim, wtedy siegam po gesty grzebien. Pozniej za moja magiczna szotke i na szczotce susze suszarka. Wlosy jak z salonu fryzjerskiego. :) Aaaaa pamietaj, zeby splukujac wlosy na koniec polac je chlodniejsza woda, to zamyka luski wlosa.

Gość zetkatoja
ale odżywke tą do spłukiwania nakładasz na mokre włosy zaraz tuz po myciu? i potem jak ja spłuczesz to zcekasz az Ci włosy podeschna...ale trzymasz na głowie recznik, czy podsychaja juz bez recznika?

Gość zetkatoja
a wogole dlazcego włosy sie tak plączą, co moze byc tego powodem? i druga sprawa, a oprocz tej odzywki glisss bez spłukiwania, moze znacie jakaś dobra odzywke ktora ułatwia rozczesywanie?

Gość Kamelinali
1. Myje szamponem. 2. Splukuje 3. Nakladam odzywke i czekam pare, parenascie minut. 3. Splukuje odtywke. 4. Lekko odciskam wode z wlosow. 5. Nakladam recznikowy turban. 6. Jak podeschna zaczynam rytual z czesaniem. Tak to wyglada. :) Raz na jakis czas nakladam maske na wlosy. Wyglada to u mnie tak: 1. Myje szamponem. 2. splukuje 3. Nakladam odzywke i czekam pare minutek. (niestety bez tego wlosow wcale nie rozczesze) 4. splukuje odzywke. 5. odciskam wlosy. 6. Nakladam recznikowy turban i odczekuje az wlosy nieco odeschna. Ale tylko troche, zeby byly jeszcze mokre ale nie kapiace. 7. Rozczesuje wlosy i gestym grzebieniem nakladam maske. Wlosy zakrywam czepkiem kapielowym/woreczkiem foliowym itp. Na to nakladam recznik i robie turban. Tak szwendam sie nawet i pare godzin, jak mam czas. 8. Splukuje maske najpierw ciepla, pozniej chlodna woda. 9. Zaczynam rytual rozczesywania. :) Uffff... :) To tyle. Aaa i wazne, ze jak rozczesujesz wlosy i gdzies w polowie, na dole pasma koltunia sie i zatrzymuja grzebien, to nie ciagnij tylko najpierw chwyc nieco powyzej splatania palcami i dopiero czesz, tak zeby rozczesac splatanie a nie wyrwac wlosow. Tyle. :)

Gość zetkatoja do Kamelinali
Kamelinali -> Bardzo dziekuję Ci za porady:) dostosuje sie do nich, i dziekuję Ci za cierpliwość;) bo zadałam tyle pytan- Pozdrawiam serdecznie!

Gość cytryna wawa
Ja rozczesuję na mokro z odżywką :-( inaczej się nie da. Mam cienkie, kręcone i łatwo plączące się włosy. Lubię odżywki gliss kur.

Gość rozczesuje się zawsze
w kierunku, w którym się myło - czyli jak z głową pochyloną do przodu - to tak też czesać.

Gość Wiesiu_Kotulka
czas sie tania qrwo kotletem schabowym

Gość gniotek
1) Przed myciem dobrze rozczesz wlosy 2) Podczas mycia nie czochraj wlosow, nakladaj szampon nad czolem i przecieraj rekoma przez caly łeb, glaskaj je tak sobie pare razy ;p bardzo ale to bardzo delikatnie umyj wlosy przy skorze, by sie nie splataly 3) Spłucz szampon z wlosow i juz wtedy staraj sie palcami delikatnie oddzielac kosmyki wlosow 4) Glowa w dół, wlosy owin recznikiem i lekko wycisnij 5) Nie wycieraj wlosow recznikiem!!!! Lepiej lekko wycisnij i zawin recznik w turban! Podczas mechanicznego wycierania recznikiem wlosy placza sie masakrycznie!! 6) Sciagnij turban i pozwol wlosom troche podeschnac. Potem delikatnie rozczesz duzym grzebieniem 7) Tada! ;) http://img70.imageshack.us/my.php?image=gienekxq4.jpg

Gość SLh
a ja rozczesuję włosy jak mam na nich odżywkę palcami a potem dopiero jak wyschną . i pomaga

Gość ale ja nie moge rozczesywac
włosów dopiero jak wyschna dlatego ze ja susze i modeluje suszrka, dlatego musze byc jeszcze wilgotne do modelowania, a nie suche juz

Gość cukierek kopiko
a ja mam najlepszy sposób na splatane włosy. Po umyciu zawijam na chwilę w ręcznik, żeby woda z grubsza odeszła. potem nakładam DUŻO odżywki takiej najzwyklejszej do splukiwania i wlosy rozczesuję, gdy ta odzywka jest na nich. Nie ma wtedy problemu, bo wszystko ślizga i rozczesywanie idzie gładko. gdy rozczeszę, to spłukuję dokladnie odzywkę i podczas spłukiwania włosy się już w ogole nie plączą, potem można bez problemu tylko przejechac po nich grzeieniem i gotowe.