Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boliboli

skurcze mięśni - co zażyć?

Polecane posty

Gość boliboli

dziewczyny co jest dobre na skurcze miesni?

Gość Akurat co innego
Magnez. Tabletki z magnezem i wit. B6 Np. Maglek :)

Gość nosolak
tak jak wcześniej MAGNEZ!!!! :)

zależy jakie te skurcze jak Ci dragają mieśnie to magnez jak na okreś to cos przeciwbólowego, ale broń boże nospa ani nic rozkurczowego.

Gość duell
Aspargin mi lekarz kazał brać na skurcze łydek...to jest magnez i potas w jednym..

Gość jlkusv 35
pół kilo sexu

magnez, i pic mniej kawy bo kawa wypłukuje magnez. a jesli juz musisz pic kawe to po każdej szkalneczke wody niegazowanej-uzupełnia niedobory magnezu

jak najbardziej magnez, a najlepiej w postaci gorącej, pyszniutkiej czekolady :)

Gość nic nie pomaga....
mam podobnie od lat jakichs 10ciu. nic nie pomaga , a wszystkie tablety (aspargin i inne suplementy), lekarze i inne porady o kant dupy rozbic. to jest naturalna reakcja mojego organizmu na stres. moze podobnie jest i w twoim przypadku. W momencie poadrenalinowego spadku moj organizm momentalnie wyplukuje chyba kompletny zapas elektrolitow i skorcze gwarantowane. Jezeli uwazasz ze mozesz miec podobnie to moja rada jest taka: mniej stresu, mniej kawy, coli i tym podobnych (zauwazylam ze wypicie kawy czesto nasila objawy dodatkowo), no i duzo ruchu w momencie gdy czujesz ze skorcz sie zbliza, zeby rozluznic i "rozmasowac" miesnie. U mnie to dotyczy przede wszystkim dolnych partii nog, wiec jak czuje, ze skorcz sie zbliza, zaczynam poprostu chodzic i wtedy zwykle mija. Powodzenia ;)

Gość MagdulaUla
Ja polecam brać Chela Mag B6. Sama osobiście nie wiem jak działają, ale tato miał silne skurcze i kiedy zaczął to brać to przestało go boleć. Nawet rwy kulszowej aż tak nie odczuwa bo choć już dawno ją "niby" wyleczył to czasami się odzywała a tu proszę... nic nie boli, super się śpi i co najważniejsze= nie marudzi nam nad głowami hehe :)

Natomiast ja z własnego doświadczenia mogę polecić Doppelherz aktiv Na skurcze. To suplement diety zawierający wysoką dawkę magnezu i potasu. Preparat polecany jest do stosowania w przypadku: utraty elektrolitów spowodowanych intensywnym wysiłkiem fizycznym, przy nieprawidłowej diecie, piciu dużej ilości kawy, a także przy osłabieniu organizmu. Może kojarzycie ten preparat? :)

Gość Aneta Z
Ja też brałam Chela-mag b6 od 22 tygodnia ciąży bo mnie skurcze łydki w nocy łapały. No i bardzo ładnie na mnie działa, bo do teraz nie mam już tego problemu :)

Gość gość
Zapomnieliście o..potasie:)

Gość gość
magnez chelatowany

Gość Krzysztoff1
Skurcze mięśni nie będą dla Ciebie problemem, jeśli zaczniesz regularnie przyjmować magnez. Najlepiej spytaj się farmaceutki o najlepiej przyswajalną formę magnezu. Ja stosowałem Chela-Mag B6 Skurcz- właśnie przez skład i to, że zawiera chelat magnezu łatwo dostępny dla organizmu.

Gość Malwina Kos
Krzysztofie, ja stosowałam wiele preparatów na skurcze mięśni i również mogę się z Tobą zgodzić, że Chela-Mag B6 skurcz jest najlepszym preparatem na rynku. Cieszy się ogromną popularnością i sama również nie zamierzam już eksperymentować z innymi preparatami.

Gość gość
jaki debil da sie nabrac na tak plytka reklame, jesctescie polglowkami?