Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość długaczynie

Długa czy krótka?

Polecane posty

Gość długaczynie

Nie mam bladego pojęcia, jaką sukienkę kupić na te cholerną studniówkę. Długą czy krótką? Wiem, że w zeszłym roku jeszcze dziwnie się spoglądało na dziewczyny w krótkich i stanowiły one 0,1% dziewczyn bawiących się na tej imprezie. A teraz na jaki portal kobiecy nie spojrzę to wszystko o krótkich trąbi.. Nie wiem co zrobić. Jaką Wy zakładacie w tym roku?

Gość długaczynie
up

Gość ollinka135
co za bzdura z tym 0,1%?? miałam studniówkę rok temu i dziewczyny z krótkimi sukienkami stanowiły ok. 1/3.... Ja miałam wstedydługą sukienke, ale, że źle mi się w niej tańczyło (a była naprawdę prosta, bez żadnych udrapowań itp. :O ), obcasy zahaczały o dół sukni, nie tylko moje :O Wszystkie moje znajome z długimi sukienkami miały dół sukni pobrudzony od obcasów itp. Także w tym roku, jako osoba towarzysząca, wybrałam sukienkę lekko za kolano :). Najwygodniejsza :).

Gość długaczynie
Ja właśnie też idę jako osoba towarzysząca...

Gość ollinka135
osobie towarzyszącej tym bardziej pasuje krótka a nie długa

Gość moja kolezanka
sobie zrobila dziure w sukience dlugiej obcasem hehe tez mialam dluga i polecam krotka bardziej praktyczna a pozatym mlode jestesmy wiec w dlugcij jeszcze sie nachodzimy a teraz pokzaujmy nozki:)

zgadzam się, ze osobie towarzyszacej bardziej pasuje krotka. a z tego co wiem, w tym roku w moim roczniku ponad polowa bedzie w krotkuich. to praktyczne i ladne wiec - lec w krotkiej. albo wlasciwie - idz w takiej w jakiej dobrze sie czujesz:)

Gość długaczynie
Nie wiem, nie mam pojęcia co zrobić. Jeszcze problem jest taki, że nie będę tam nikogo znała (prócz partnera) i będę się głupio czuć, a co dopiero, jak będę się strasznie wyróżniać z tłumu..

Gość ollinka135
w krótkiej (mam na myśli w okolicy kolana :P ) na pewno nie będziesz sie wyróżniać. nie zapominaj, że to nie twoja studniówka i stroić się w długie suknie bedziesz na swoją (no, chyba, że już to robiłaś ;) ) Jedną osobe znasz, z innymi ona (partner) cię zapozna. Bedzie dobze :D

Gość długaczynie
Jeszcze na swojej nie byłam:P Dzięki za dobre rady:*

Gość jkdsbhjdsfkmfgh
ja ide w sukience do kolan

Gość bambucza__bam
zdecydowanie dluga :) Czesto jest to pierwsza okazja na taki powazny bal, i okazja zeby zalozyc piekną długą suknię :) Ale ja jestem starej daty ;);)

ja tam bym założyła jakąś przed kolanko , seksi i z satyny, żeby ładnie do ciała pzylegała. Mnie osobiście nie podobają się długaśne, strojne suknie, ale każdy ma swoje zdanie i upodobania :)

Gość addapterr
ja kupiłam dzisiaj kieckę po ponad 2-miesięcznych poszukiwaniach... srebrna bombka do kolan, bardzo skromna z kokardką, dziewczęca i choć nie była tania (270zł) to warto było! nie sądziłam, że dobrze będę wyglądać w bombce, a mówiąc niezbyt skromnie - wyglądam świetnie! do tego czarne kryjące matowe rajty, buty czarne peep toe i fajna torebka z cekinkami, kopertówka oczywiście. Co za ulga, że ją już mam... A odnośnie tematu - ja np. nie czułabym się dobrze w długiej sukni więc pod uwagę brałam tylko takie przed lub do kolan. pozdrawiam

Gość oj kiedy to było
Moją studniówkę miałam jakieś... 9 lat temu? I wystąpiłam w mini sukience ;) Oczywiście czarnej, do tego przezroczyste bolerko i buty na obcasie. Niektóre dziewczyny też miały krótkie sukienki więc skoro taaak daawnooo teeemuuu ludzie się tak ubierali to czemu teraz nie? Poza tym w długich spódnicach lubię chodzić na codzień a mini rezerwuję na inne okazje.

Gość izunia90
osobiście postawiłam na długą czarną z rozciąciem odsłaniającą nogę ... pomyślałąm, że będzie wilk syty i owca cała, aczkolwiek obawiam się, że będę zbyt oryginalna ^^