Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michaiłka

Mam refluks

Polecane posty

Gość Michaiłka

niedawno mi go zdiagnozowali :( ech... przynajmniej juz wiem, dlaczego shrek jakby mnie spotkal, to by uciekal z piskiem :( od ponad roku jedzie mi z paszczy jak radzieckiemu robolowi ktory nie ma bladego pojecia, coz to za wynalazek, ta szczoteczka do zebow, i nie pomaga nic - ani mycie, ani szorowanie, ani gumy, ani plukanie plynami do ust, wciaz czuje zgage, pieczenie, palenie, odchodzi mi zarcie do przelyku... i ten smrodek. jak z kims rozmawiam, staram sie zaslaniac usta, bo nigdy nie mam pewnosci, czy faktycznie mi posmiarduje z ryjka, czy to juz jakas obsesja. jecze, ze nie mam faceta, a boje sie umawiac na randki, bo wiem, ze stalym punktem gry bedzie w pewnym momencie pocalunek, i oczyma duszy juz widze, jak facet odskakuje przerazony... najpierw myslalam, ze to problemy z zebami, potem, ze jakas grzybica jamy ustnej moze, ale stomatolog nie potwierdzil, zabki mam zdrowe na siodemke. i dopiero gastrolog powiedzial, ze mam refluks. ktos wie, ile czasu sie to leczy mniej wiecej?

Gość kalinajedrusik
Ooo, moja droga... nie mam refluksu, ale mój siostrzeniec owszem. Siostra leczy go już dobre dwa lata, więc nie wiem...

Gość effciak
JEDZENIE CI PODCHODZILO DO GARDLA A TY TAK OZNO SIE ZORIENTOWALAS ZE COS JEST NIE TAK?

Gość Michaiłka
no wiesz, nie zawsze mam czas, żeby się skupiać na sobie, nie jestem ani z gatunku hipochondryków, ani się z sobą zanadto nie pieszczę... jakoś nie skojarzyłam faktów (teraz sama się sobie dziwię, jakim cudem) , ale refluks nie jest jakiś silny. szczęście w nieszczęśćiu :( :/

Gość linda1984
No co ja Ci powiem na forum... Specjalistów od leczenia refluksu jest wielu, musisz się do nich zgłosić, zrobić wszelakie badania i leczyć, przejść na dietę. Jeśli masz lekką postać, wystarczy właśnie dieta i łagodzenie objawów plus kuracja lekami współgrającymi z dietą, np. Polprazolem. W ogóle inhibitory pompy protonowej są pomocne w leczeniu refluksu. Tu masz podstawowe inf. o diecie: http://www.medserwis.pl/?p=4097,32,10

Gość effciak
CO TO POMOC NA FORUM... ZROB TA GAZSTROSKOPIE JAK MOWI LINDA.

Gość Michaiłka
linda, ty tez miałaś refluks? ile go tym Polprazolem leczyłaś? kurczę, dzisiaj znów musiałam lecieć do łazienki, wszyscy chyba myślą, że jestem jakąs bulimiczką :/