Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta_2706_15

Świeżo przekłuty język

Polecane posty

Gość Marta_2706_15

Witam Serdecznie wszystkich czytelników tego forum : ) . A więc mam takie pytanie. Wczoraj przebiłam sobie język. Dziś język już jest spuchnięty. Chciałabym się dowiedzieć jak pielęgnować takie świeżo przekłute miejsce. Język to bardzo przydatna rzecz i troszę stresujące jest to, że ogranicza lekko mowę i jedzenie. Czy możecie mi polecić jakiś niespecjalnie drogi płyn dezynfekujący, którym mogłabym płukać jamę ustną ? Coś naprawdę niedrogiego ale skutecznego. Są jakieś ziołowe mieszanki w aptekach prawda? Ja aktualnie płuczę szałwią, ale wolałabym sobie kupić w aptece jakiś preparacik, który wpomoże gojenie :) Dziękuję z góry za odpowiedzi ;)

Gość ghamra
Hej. Ja przekłułam sobie język w poniedziałek. Płuczę SALVIASEPTen( ok. 3.50zł w aptece) i dla zmniejszenia opuchlizny kostki lodu z rumianku jem :). Myję zęby pastą dla dzieci. Życzę szybkiego wygojenia :).Pozdrawiam.

Gość chimeriannn
a ja bardzo chetnie sie dowiem w jakim celu przekłuwa sie jezyk.. :-p

Gość Marta_2706_15
Taki osobisty design ; )) Po to się przekłuwa język ;P

Gość booooooo
bedzie spuchniety dosyc dlugo. Nie radze jesc i pic cieplego i twardego. Nie pic alkoholu i nie bawic sie kolczykiem. Wtedy zagoi sie najszybciej tak to bedzie sie paprac i bolec.

Gość luzik18
kolczyka mam juz jakies 7 lat i może Wam się to wyda dziwne ale ja piłam dość sporo napojów (wody) gazowanych bo dwutlenek węgla ma działanie odkażające :) poza tym starałam się nie zwrac uwagi na ból i jadłam normalnie, a język zagoił mi się po kilku dniach :) pozdrawiam :)

Gość no to ładnie...
osobisty design? Jaki osobisty, jak taki kolczyk sporo ludzi. Według mnie to głupota. Chcecie szybko stracić zęby chyba, bo nawet nie wiecie kiedy,a szkliwo 'wam się osłabia i zęby przy okazji są bardziej podatne na infekcje.

Gość no to ładnie...
znaczy się na próchnicę

Gość Inezja
Wydaje mi sie że każdy ma swój osobisty styl który niewszystkim musi sie podbać:) Myślę również że jak ktoś już się decyduje na taki sposob wyrazania siebie lub swojej subkultury wie jakie może być zagrożenie z tym zwiazane:) Mogłabym tu wypisywać rzeczy typu : Ze od kolczyka osuwaja sie dziasla, krusza zeby , mozna stracic smak itd. Ale po co skoro wiem(nawet sama po sobie) ze jak ktos chce to zrobic to i tak to zrobi ;) Ja sie nasłuchałam i naogladałam prze roznych rzeczy o kolczykach ale i tak i tak postawie na swoim i go zrobie;) Wiec nie piszcie takich głupot;] Pozdrawiam ;)

Gość iugtvpi
to czy zęby się zniszczą wg mnie zależy od miejsca kolczyka. ja też mam i wcale się o zęby nie obija .. ;/