Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam sposobu.

Domowe sposoby na katar, znacie?

Polecane posty

Gość szukam sposobu.

Już mnie męczy, mam zatkany noc :-o Krople nie pomagaja. Może coś z domowych sposobów?

Gość szukam sposobu.
dziękuję :-) Piłam mleko z czosnkiem właśnie :-o Przypomniałaś mi o inhalacjach, kiedyś na łyżeczce podpalałam krople miętowe i wąchałam dym, pomagało. Sprawdzę czy mam krople ;-)

Gość pat 12
ponoc smarowanie nosa na dole sokiem z cebuli- brzmi strasznie ja dzisiaj zaryzykowałem 1 raz starłem cebulkę na tarce wycisnąłem sok i jak już troche "odparowała" posmarowałem przy wejściu nosa , wciągnąłem i już czuje ulgę, wieczorem i jutro jeszcze to zastosuje i zobaczymy czy faktycznie takie super na zatokowe choroby

Gość Marien
Ja polecam jeszcze inhalację amolem w prawdzie pomaga na chwilę ale ja robię tak że na noc biorę kawałek waty i obwijam sobie wokół głowy szalem czy czymś innym byle nie mocno, żeby można było oddychać. Pozdrawiam i zdrowia życzę :P u nas w klasie już tylko siedem osób się nie wyłożyło przez chorobę, a ja coś czuję że mnie też bierze, bo gardło boli i nasmark też mnie łapie ;)

a mi pomogła ta piosenka na katar słuchawki i dałem muzyke na ful i katar mi przeszedł Exis of Earth - The Steps Of A Righteous Man.mp3

rob sobie inhalacje parowe olejkiem olbas bierz czosnek jezeli nie lubisz zwyklego mozesz brac taki w tabletkach pij herbate malinowa i lipe i bierz rutinoscorbin i powinno ci niedlugon przejsc

rob sobie inhalacje parowe olejkiem olbas bierz czosnek jezeli nie lubisz zwyklego mozesz brac taki w tabletkach pij herbate malinowa i lipe i bierz rutinoscorbin i powinno ci niedlugon przejsc

Gość jagoda54
A patrzyłeś na Baby Sanity? Dobry inhalator za całkiem w porządku pieniądze. Można stosować już od pierwszego miesiąca życia i u nas w domu to było bardzo blisko, bo syn zaczął inhalację jak miał mniej więcej roczek. Radzi sobie bardzo ładnie, nie jest to dla niego uciążliwy zabieg. Lek jest szybko produkowany, kompresor nie rzęzi przy całym procesie za głośno, także – komfortowo dla dziecka.

Gość irenatobiasz
Nie mam wielkich doświadczeń z inhalatorami, bo tak naprawdę ostatnio kupowaliśmy pierwszy taki sprzęt i nazywa się to Pro Sanity. Polska marka, gwarancja na 5 lat, możliwość pracy przy terapii gardła, ale też płuc i innych dróg oddechowych. Wygodnie się reguluje tutaj wielkość leku jaką się chce osiągnąć w zależności od tego co jest celem leczenia, czy płuca, czy krtań, czy oskrzela.

Gość iwo669
Jak mnie ktoś pyta o inhalator z rodziny to doradzam ten nasz Sanity Simple. Polska firma, zresztą dość znana, bo robią też wiele innego sprzętu medycznego do domowego użytku. Inhalator jest wygodne, mało waży, można go sobie dowolnie w pokoju ustawić (tutaj bardzo dużym plusem jest długi przewód zasilający). Korzystamy całą rodziną, nawet córka się dała namówić.