Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość franka firanka

nieplodnosc w Anglii

Polecane posty

Gość franka firanka

mieszkam w Anglii, od kilku miesiecy staramy sie z mezem o dziecko-nie wychodzi. w Polsce juz bym zbadala siebie i meza, a tutaj nie wiem jak sie za to zabrac. czy Ktos z Was robil badanie nasienia w Anglii? albo badania hormonow? gdzie to mozna wszystko zalatwic? mieszkam w malym miasteczku, tutaj zadnych klinik nie ma:(

musisz sie udac do GP i on da ci skierowanie do najblizszej poradni, mozesz takze poprosic o tlumacza jez polskiego, ktory bedzie z toba, wiem to bo pracuje jako taki wlasnie tlumacz, jest to usluga nieplatna

Gość franka firanka
tlumacza u GP na pewno nie bede potrzebowac, ale w specjalistycznej poradni to juz pewnie tak. a GP nie bedzie interesowalo jak dlugo sie staramy? ona bedzie wiedziec jak dlugo, bo leczylam sie u niej dosc dlugo, wiedziala ze sie staramy i na czas choroby musielismy odlozyc bo bralam przerozne tabletki. duzo z nia o tym gadalam. moze pamietac. w Polsce interesuja sie Toba po okolo roku nieudanych prob, a tutaj te pare miesiecy wystarcza?

nie wiem dokladnie jak to wyglada, w kazdym razie musisz uderzyc do GP najpierw -tu sie wszystko zaczyna od GP, trzymam kciuki!!!

Gość franka firanka
wielkie dzieki:) mialam nadzieje ze mozna to tez zalatwic podobnie jak w Polsce, zbadac nasienie, czy hormony i po prostu zaplacic za to. pojde do mojej GP i mam nadzieje ze mi wszystko wytlumaczy jak to tu sie odbywa. a tak na przyszlosc, to ja dzwonie po tlumacza, czy jak sie na wizyte umawiam to musze zaznaczyc , ze chce z tlumaczem?

Gość maja2000
zadzwon pod 0845 46 47 popros o rozmowe w jezyku polskim(english is not my first language can I get someone who can talk polish) czy jakos tak, podejdzie gosciu zapytasz sie go o wszystko w swoim wlasnym jezyku nawet o to czy najpierw masz isc do swojego gp czy gdzie

Gość franka firanka
wielkie dzieki, mozesz mi tylko napisac do kogo, do jakiej instytucji jest ten numer? wolalabym wiedziec do kogo dzwonie:)

Gość maja2000
nhs