Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kala1606

Co zrobić żeby pod żelem nie było widać tipsa

Polecane posty

Gość Kala1606

Hej, mam takie pytanko, ponieważ niedawno kupiłam sobie na allegro zestaw do robienie tipsów z żelem i już go testowałam i mam taki problem , ponieważ pod żelami widać tipsa, poradźcie mi jak go zamaskować, czy co muszę zrobić żeby go nie było widać. Może ja coś robię źle czy to wina tipsów czy żeli?

Gość p.a.b.v.c.e
a jak przyklejałaś tipsa na cały paznokieć? bo tipsa przykleja się od połowy paznokcia, no może nie całkiem od połowy, trochę wyżej i jak już przykleisz to tą wystającą część tipsa musisz spiłować dokładnie tak żeby stykała się równo z paznokciem

Gość Kala1606
Tipsa przykleiłam trochę wyżej niż na połowie i piłowałam ten próg, ale i tak pod żelem widać mi tego tipsa!

Gość Widocznie za słabo spiłowałaś
trzeba zrobić to dokładnie, mi nigdy nie było widać tipsa spod żelu

Gość Kala1606
Ok, dzięki za pomoc na następny raz będę dłużej piłować!

Gość Widocznie za słabo spiłowałaś
tylko rób to delikatnie żeby nie spiłować swojego paznokcia :-)

Popieram wcześniejszą wypowiedz.Trzeba dokładnie wypiłować granice między tipsem a naturalnym paznokciem i powinno być dobrze.A jeśli dalej będzie widać to można nałożyć jakiś mleczny żel:) Powodzenia:)

Gość agunia 86
ja tez tak mialam spilowalam ale jak zalam zelem to przeswitywal mi tipstak jakby moj paznokc zaczynał sie od polowy

Gość kaska8989
no ja tez robie akryle i mam mleczne tipsy z zestawu i widac, choc piluje cienko, po prostu te tipsy sie tak jakby to powiedziec "rysuja" i sie robia biale prawie;( czy przy tipsach clear nie trzeba pilowac? bo tak slyszalam?:/

Gość kaska8989
no ja tez robie akryle i mam mleczne tipsy z zestawu i widac, choc piluje cienko, po prostu te tipsy sie tak jakby to powiedziec "rysuja" i sie robia biale prawie;( czy przy tipsach clear nie trzeba pilowac? bo tak slyszalam?:/

Gość Kala1606
Mi się robi jak agusi86!

Gość Kala1606
Sorki aguni86

Gość agunia 86
tylko nikt nie moze nam pomoc

Gość Kala1606
No właśnie! agunia86 a ty sobie kupiłaś ten zestaw na allegro, ja mam inny ale żele mam takie same i jak uważasz dobrze się nimi robi?

Gość agunia 86
nie mam jak narazie rozeznania bo sa to moje pierwsze zele takze nie wiem jakie sa inne ale ogólnie jest ok. nie jest to tak jak u kosmetyczki ale pazurki robie tylko sobie wiec nie musi byc jakiejs rewelacji. tylko nie wiem jak jest z tymi płynami w moim zestawie nie wiem ktory jest do czego i po co jest ich az 3

Gość princeska88
primer jest po to by akryl/zel sie lepiej trzymal, naklada sie go tyulko delikatnie na NATURALNY(!!!) paznokiec cleaner do przemywania masyz elowej a trzeci do mycia pedzelkow chyba

Gość agunia 86
princeska dzieki tylko ze wszystkie sa jednakowej wielkosci i nie wiem jaki do czego zołty niebieski i czerwoby

Gość KatiKati
Witam Chętnie pomogę początkującym osobom jeśli mają pytania dotyczące przedłużania paznokci metodą żelową i akrylową (na tipsie i szablonie) oraz na tematy pokrewne (np. zdobienie, problemy). Mój numer GG: 16162069 Często jestem na niewidocznym