Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llegarati

Jakie jest prawdopodobieństwo ze doszło do zapłodnienia?

Polecane posty

Gość llegarati

Witam!!!! Mam bardzo nurtujące mnie pytanie. Ginekolog przepisał mi CYPREST ze względu na moje zaburzenia hormonalne objawiane bądź to na twarzy (wypryski) bądź to poprzez wykryta u mnie mastalgię. Poza tym miałam bardzo nieregularne miesiączki ( od 35 do 50 nawet dni). Pierwszą tabletkę wzięłam w innym dniu niż 1-wszy dzień cyklu. 31 grudnia skończyłam brać pierwszy blister i jestem teraz w trakcie 7-dniowej przerwy. W pierwszy dzień przerwy kochałam się ze swoim chłopakiem bez dodatkowych zabezpieczeń i chociaż on przed końcem zdążył wyjść to i tak mam pewne obawy bo robiliśmy to wielokrotnie i któryś raz mógł niezdążyć. Czekam na miesiączkę już 3 dzień i dalej nic. Po przeczytaniu forum trochę się uspokoiłam bo wiem już że nawet podczas 7-dniowej przerwy kobieta jest zabezpieczona a miesiączka może przyjść nawet pod koniec tego odstawienia, ale mimo to wciąż mam jakieś wątpliwości i przerażenie w oczach. Czy słusznie??

Gość jestez przewrażliwiona
po to są tabletki aby zabezpieczać, wziełas caly blister więc bylaś juz w trakcie przerwy zabezpieczona, a okres nie dostaje się zaraz po odstawieniu, ale dopiero na 3-4 dzień najczęściej, bywa, że póxniej też

Gość llegarati
Bardzo dziękuję, to nie jest przejaw mojego przewrażliwienia, tylko juz zostałam nastraszona że jeśli nie weźmie się tabletki w 1-dzien okresu tylko inny to całość 21 brania hormonów poszła na marne i nie jets się wówczas zabezpieczonym.

Gość f25
bo zasadniczo tak jest. całkowite i natychmiastowe zabezpieczenie uzyskuje się biorąc piguły od pierwszego dnia miesiączki. inne schematy nie gwarantują takiego działania. chociaz- jak wybrałaś cały blister to moze bedzie OK.

Gość llegarati
Kurcze, boję się i modlę o tą miesiączkę cały czas... :( brzuch mnie boli tak jak zawsze przed okresem ale już czarny scenariusz w głowie się zrodził :(

Gość jestez przewrażliwiona
bzdury gadają ci co cie nastraszyli. Jeśli się nie weźmie tabletek w pierwszym dniu okresu to nie jest się zabezpieczonym tylko 7 pierwszych dni, a Ty masz cale opakowanie za sobą!

Gość llegarati
Dziś rano zaczełam krwawić. Strasznie się ucieszyłam tylko niepokoi mnie fakt że jest to krwawienie dość skąpe. A może to po prostu efekt brania hormonów?

Gość efekt brania hormonów