Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgwgg

Pierwszy raz- jaka prezerwatywa na pewien rozmiar...

Polecane posty

Gość dgwgg

Moj facet ma 15 cm dlugosci i 14,3 cm obwodu. Myslmy o rozpoczeciu wspolzycia i nie wiemy, jakie prezerwatywy bylyby najlepsze na ten pierwszy raz. Chodzi o to, zeby byly wytrzymale, ale tez sie nie zsunely, wiec mozecie mi powiedziec, jaka srednice powinna miec prezerwatywa na ten rozmiar?(Na prezerwatywach zwykle jest podana srednica np 49, 52,54, 56 mm, ale nic mi to w tym przypadku nie mowi...) Myslelismy nad Durex Extra Safe i Durex Classic- jak myslicie, ktora bylaby lepsza w tym przypadku? A moze jeszcze cos innego? Moze mi doradzic ktos z doswiadczeniem...?

Moj luby nigdy nie patrzy na rozmiar... i zawsze prezerwatywa jest dobra..

Durex extra safe:-P wejdz na strone durex.pl tam sa wszystkie gumki tego producenta scharakteryzowane.

Gość jakajaarina
ale to będzie Wasze jedyne zabezpieczenie? jeśli tak to za mało. a co do "wytrzymałości"-niby opinii dużo,ze durex ogólnie jest wytrzymały..ale jest też wiele takich,że pękają. Jesli ktoś nieumiejętnie nałoży gumkę to nic dziwnego,że pęknie. Ja na pierwszy raz i długo po nim stosowałam durex extra safe +globulki,prezerwatywa nie pękła. Ale chyba nie masz zamiaru sugerowac się opiniami innych osób. W Twoim przypadku może byc tak że pęknie..zsunie się.. i często rozmiar nie ma tu znaczenia. ALe jeśli już to polecam durex.

Gość dgwgg
Nie no plus globulki, ale o nich nie wspomnialam, bo zdecydowalismy sie juz na konkretne. Wiadomo,ze jak sie zle zalozy to na 100% peknie,ale ja pytalam przy zalozeniu, ze postepuje sie zgodnie z instrukcja;) A ze podane srednice roznia sie milimetrami to nie wiem wlasnie, ktora nie bedzie ani za luzna ani za ciasna:P Ok dzieki- przynajmniej wiem, ze ktos w tej sytuacji sprawdzil Ekstra Safe i ze byla ok;) Tak wiem,ze na stronie durexa sa scharakteryzowane i troche tam poczytalismy, dlatego wzielismy tylko te dwie pod uwage, ale teraz pytam o opinie, bo wiadomo, ze strona Durexa to swoj produkt chwala;)

Gość dgwgg
Sorki, pomyliłam sie w pierwszym poście, mój facet ma 14 cm średnicy a nie obwodu!

Durex extra safe ani razu nam nie pekl, uzywalismy kilka razy. A teraz biore pigulki:-) Jest lepiej:-p

Gość dgwgg
Widze,ze na forum siedze ja- niedoswiadczona aczkolwiek racjonalnie myslaca i odpowiedzialna, wiec zadaje moze i zabawne pytania i dzieci lub dorosli o mentalnosci dziecka, ktorzy nie maja co robic, wiec sie podszywaja;) I tak tak wlasnie pomylilam sie:P A tam zamiast 15 powinno byc 150 cm:P Ach ten pospiech;)

Gość dgwgg
wierze,ze z tabletkami milej, ale ja nie moge ich narazie brac, wiec odpadaja:)

Gość kotekedf34
Sorki, pomyliłam sie w pierwszym poście, mój facet ma 14 cm średnicy a nie obwodu! No to ładnego ma drąga xD