Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinderbueno

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość kinderbueno

dziewczyny! mam takie troche głupie pytanie... no ale nie mam kogo zapytac. Chciałabym wybrać się sama do ginekologa i nie chce zeby dowiedział się o tym ktokolwiek z rodziny. Zawsze jednak takie rzeczy jak rejestracja załatwia moja mama. Ona tez ma wsysztkie moje dokumenty. Wiec chciałam zapytac co jest do takiej wizyty potrzebne?? jakaś książeczka zdrowia czy cos w tym stylu?? i jak w ogole to zrobić?? (zarejestrowac sie do lekarza). dodam, że mam 17 lat. z gory dzieki, pozdrawiam.

Gość Bo to
Przy rejestracji musisz mieć kartę chiposką

ja tez poszlam w wieku 17lat sama,bez mamy. mialam tylko ksiazeczke zdrowia+ksiazeczke ubezpieczeniową (trzymam ją razem z książeczką). Idz do jakiejs publicznej poradnii ginekologicznej,tam ci wytłumacza co potzreba(albo zadzwon jak sie wstydzisz)

Gość jakajaarina
autorko- a chcesz iśc państwowo? tam potrzebna jest książeczka i dokument o ubezpieczeniu, natomiast do prywatnego ginekologa idziesz bez niczego, tylko z kasą. Z własnego doświadczenia i opinii innych wiem,że lepiej wydac tą np. 100 i miec wszystkie kompleksowe badania- USG dopochwowe,cytologia.. skierowanie na morfologie,poziom hormonów..itd.- bo idziesz tam po pigułki antykoncepcyjne? jeśli nie to i tak warto miec zrobione porządnie badania.