Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ovieczka

Jak się robi smażoną wątróbkę?

Polecane posty

Gość ovieczka

Chodzi o wieprzową. Bez żadnych wymysłów, smażoną z cebulką :-)wiem że trzeba obtoczyć w mące ale kiedy się przyprawia i czym? Mam ją pokroić na małe kawałki? Moja mama kiedyś robiła takie małe i były dobre :-) Ile mam ją smażyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Im mniejsze kawałki tym krócej smażysz i tym lepsza. Ja kroję na cienkie kawałki i jeszcze rozbijam lekko tłuczkiem, cebulę przygotowuję osobno, dobrze ją przyprawiam i dopiero po usmażeniu wątróbki mieszam, chwilkę podgrzewam i już więcej nie przyprawiam. Bardzo dobra jest wątróbka panierowana w bułce i smażona na głębokim tłuszczu. Też cienkie plastry, rozbite. Sól i pieprz tuż przed podaniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ovieczka
Dziękuję Ci bardzo :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
watróbke pokrój bardzo cienko , położ na rozgrzany tłuszcz i smaż w zalezności jaką lubicie czy krwista czy mocno wysmazona ,dopraw sola i pieprzem dopiero na talerzu inaczej watrobka stwardnieje , cebulke dusze osobno nie doprawiam cebuli tylko watróbke!! a moze spróbuj wątróbke drobiową bo wieprzowa ma teraz to do siebie ze twarda jak cholerci :) choc by nie wiem ile się ją piekło :) a moze ma ktos jakis ciekawy przepis z watróbką bo ja ja uwielbiam ale zawsze robie albo z cebulka albo w sosie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po 15 min to podeszwa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ovieczka
Dziękuję za rady. No cóż, już wczoraj kupiłam wieprzową i nie chcę żeby się zmarnowała to ją przygotuje :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ey
to proste po prostu smazysz wątróbke i gotowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość solisz po usmażeniu
bo stwardnieje i będzie gorzka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ovieczka
dobrze że mnie uprzedziliście że po smażeniu się soli bo bym posoliła przed :-p Dziękuję jeszcze raz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×