Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ovieczka

Jak się robi smażoną wątróbkę?

Polecane posty

Gość ovieczka

Chodzi o wieprzową. Bez żadnych wymysłów, smażoną z cebulką :-)wiem że trzeba obtoczyć w mące ale kiedy się przyprawia i czym? Mam ją pokroić na małe kawałki? Moja mama kiedyś robiła takie małe i były dobre :-) Ile mam ją smażyć?

Im mniejsze kawałki tym krócej smażysz i tym lepsza. Ja kroję na cienkie kawałki i jeszcze rozbijam lekko tłuczkiem, cebulę przygotowuję osobno, dobrze ją przyprawiam i dopiero po usmażeniu wątróbki mieszam, chwilkę podgrzewam i już więcej nie przyprawiam. Bardzo dobra jest wątróbka panierowana w bułce i smażona na głębokim tłuszczu. Też cienkie plastry, rozbite. Sól i pieprz tuż przed podaniem.

Gość ovieczka
Dziękuję Ci bardzo :-)

watróbke pokrój bardzo cienko , położ na rozgrzany tłuszcz i smaż w zalezności jaką lubicie czy krwista czy mocno wysmazona ,dopraw sola i pieprzem dopiero na talerzu inaczej watrobka stwardnieje , cebulke dusze osobno nie doprawiam cebuli tylko watróbke!! a moze spróbuj wątróbke drobiową bo wieprzowa ma teraz to do siebie ze twarda jak cholerci :) choc by nie wiem ile się ją piekło :) a moze ma ktos jakis ciekawy przepis z watróbką bo ja ja uwielbiam ale zawsze robie albo z cebulka albo w sosie :)

Gość po 15 min to podeszwa

Gość ovieczka
Dziękuję za rady. No cóż, już wczoraj kupiłam wieprzową i nie chcę żeby się zmarnowała to ją przygotuje :-)

Gość ey
to proste po prostu smazysz wątróbke i gotowe:)

Gość solisz po usmażeniu
bo stwardnieje i będzie gorzka

Gość ovieczka
dobrze że mnie uprzedziliście że po smażeniu się soli bo bym posoliła przed :-p Dziękuję jeszcze raz