Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WOlska wolaa

PROBLEM ZE STAŁYM APARATEM ORTODONTA ZAPOMNIAŁ O ÓSEMKACH KTORE SKRZYWIŁY

Polecane posty

Gość WOlska wolaa

MI ZĘBY UWAGA< MAM PROBLEM otoz nosilam aparat przez 2 lata bez wyrywania zadnych zebow. i co>? po roku zeby wrocily do dawnego ustawienia, bo ósemki zaczely rosnąć i je pokrzywily. nie wiem co robic, zeby nie są tak masakrycznie krzywe jak na początku, ale bardzo wypchniete na zewnątrz. moj plan jest taki; kiedy ósemki juz urosną i pokrzywia mi zęby do reszty wtedy wyrwe czwórki i na nowo zaloze aparat. nie mam tylko pewnosci czy ósemki dostatecznie zredukują miejsce czwrórek, przeciez nie chce miec przerw w usmiechu... dzięki za uwagę pozdro

Gość nie możesz sama
planować co wyrwiesz a co zostawisz :) trafiłaś widocznie na złego lekarza, skoro nie uwzględnił w leczeniu czegoś tak oczywistego jak ósemki. Ja na Twoim miejscu poszłabym na konsultacje do innego, lub pokazałabym co mi się porobiło z zębami u pierwszego orto. A może nie nosiłaś aparatu retencyjnego i dlatego się pokrzywiły?

Gość WOlska wolaa
nosiłam, nosiłam. powiedziałam oczywiscie ortodoncie co mi zrobil. powiedzial ze mam czekac i przyjsc za pol roku ze zdjeciem rentgenowskim. ale ja juz starcilam do niego zaufanie

Gość ja tez mam aparat
trzeba bylo od razu wywalic osemki. i tak sa bezuzyteczne jako zeby.

Gość ja tez mam aparat
jakbys czytala to bys wiedziala, ze wtedy osemek nie bylo. a jak zaczely rosnac to zamiast biec do orto czekala az sie porzywia:/

Gość WOlska wolaa
chcialam usunąć 8, ale chirurg powiedzial ze za gleboko siedzą

a ja bmy poszla do ortodonty z reklamacja.. sama niedawno zdjelam aparat i gdybymnie takie cos psotkalo to nie placilabym znowu tyle pieniedzy za aparat tylko poszlabym do niego.. bo nie uwzglednil tego ze 8 moga keidys wyrosnac..

Gość WOlska wolaa
po prostu odmówil wykonania zabiegu one teraz nie są widoczne! po prostu napierają na zęby i przez to sie pokrzywiły!

Gość ja tez mam aparat
a ortodonta co mowil?? powiedzialas mu ze zaczynaja CI rosnac osemki?

moja siostra, przy zakladaniu aparatu uslyszala, ze bedzie musiala w niedalekiej przyszlosci usunac wszystkie osemki (w tym 3 chirurgicznie, bo jeszcze sie nie wyrznely), bo pokrzywia jej juz wyprostowane zeby; wygladalo to tak, ze ok 1,5 - 2 lat nosila aparat a teraz zaczela wyrywac zeby, 2 juz poszly...

Gość WOlska wolaa
ortodonta pokiwal glową, że rzeczywiscie nie da sie usunąć 8 bo jeszcze mi uszkodzą szczeke. mam czekac az sie same wyrżną

Gość Wdowa modna po prezydencie
zmien orto

Gość gość
To trzeba wybrac sie do jakiegos odpowiedzialnego ortodonty, ja tez wiele razy zmienialam zanim udalam się do tego sotatecznego, okazal się nim www.ortodontawroclaw.com.pl

Gość gość
ja miałam wyrywane zęby bo były stłoczone i potrzebowały miejsca by się naprostować. I co ? I myślisz że to coś pomogło ? Jak tylko przestałam nosić aparat to nawet nie wiem kiedy na nowo zaczęły nachodzić na siebie

Gość gość
04:13 hahahaha ale reklama. Wstydu nie macie

Gość agnieszkaPaz
Współczuje Ci!Na całe szczęście ja nie miałam takiego problemu!Aparat założyła mi pani doktor Iwona Gnach-Olejniczak z Wroclawia!Leczenie trafało 15 miesięcy a po zdjęciu aparatu byłam w szoku-efekt był megaa i jest do dziś;))Jestem bardzo szcześliwa, że pani doktor udało się skorygować moją wadę zgryzu!