Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwa_bodbródki_mam

Podwójny PODBRÓDEK - likwidacja!

Polecane posty

Gość mila7777
Tworzenie się drugiego podbródka wcale nie ma związku z tyciem. Najczęściej jest to budowa ciała dziedziczona po którymś z rodziców. Wydaje mi się, że ćwiczenia niewiele pomogą. W każdym razie jeszcze nigdy nie spotkałam się z żadnym zestawem ćwiczeń na drugi podbródek, ale spotkałam się z zabiegami, które likwidują tłuszcz tylko w tym konkretnym miejscu. Te zabiegi nie są przeprowadzane inwazyjnie, na zasadzie odsysania tłuszczu, ale raczej na zasadzie jego likwidowania i odprowadzania z organizmu drogami limfatycznymi. Poczytaj sobie o Cavi Lipo, czyli terapii falami ultradźwiękowymi lub o karboksyterapii, czyli terapii dwutlenkiem węgla. Oba te zabiegi są dostępne na przykład tutaj: http://drbrumer.pl/

Gość paulina_de
Zawsze byłam szczupła, a moim jedynym kompleksem był właśnie podwójny podbródek. Po prostu nie mogłam patrzeć na siebie na zdjęciach… Miałam wrażenie, ze wszyscy gapią mi się na szyję… Próbowałam stosować jakieś kremy, masaże, ale nic nie pomagało. W końcu znajoma poleciła mi klinikę doktora Krajewskiego i on mi doradził zabieg aqualyxem i po kłopocie.

Gość gość
Na podwójny podbródek świetny jest zabieg VelaShapeIII! Moja mama wykonywała go w Derma Clinic dr Orlitz - możecie wejść na stronę www, by zobaczyć efekty - i była zachwycona. Można go stosować również do usuwania cellulitu (ja się wybieram) i ogólnego modelowania całego ciała. BARDZO polecam :D

Gość alutinka
Ja zdecydowałam się na karboksyterapię ( http://instytut-urody.com/karboksyterapia.html ), efekty świetne. Wystarczyło 12 zabiegów, by "druga broda" zniknęła. Skóra jest bardziej napięta, elastyczna, ujędrniona, nie zwisa. Zniknął też tłuszcz. Komóri tłuszczowe są wrażliwe na działanie dwutlenku węgla stosowanego w karboksyterapii, dlatego też ta metoda jest niezwykle skuteczna.

Skłaniała bym się ku lipolizie iniekcyjnej. Znajomy miał drugi podbródek jak można to tak nazwać... On po prostu miał podbródek jak indyk. Taki wiszący i obtłuszczony. Zawsze na to narzekał aż w końcu zdecydował się na lipolizę a właściwie namówiła go do tego jego dziewczyna. Efekt był naprawdę super. Zobaczyłam go około 3 tygodnie od zabiegu i nie wiedziałam co się stało bo nie miał żadnej blizny pooperacyjnej no i przede wszystkim czas bardzo krótki. Odpowiedział tylko, że pozbył się problemu :) że wyjściem z sytuacji była lipoliza iniekcyjna, do której od jakiegoś czasu namawiała go jego dziewczyna :) Po efektach zobaczonych u znajomego ja z kolei zdecydowałam się na lipolizę iniekcyjną wewnętrznej strony ud i lipolizę bioder :) Zgłosiłam się oczywiście do tej samej kliniki co on bo najlepsze jest to co sprawdzone :) http://cziu.pl/ Efekt wow :) Polecam wszystkim którzy mają problem z tłuszczykiem tam gdzie nie powinno go być :)

Fale radiowe (odbudowa włókien kolagenowych, ujędrnianie skóry) Ultradźwięki są to fale akustyczne o częstotliwości powyżej progu słyszalności ucha ludzkiego. Stosowane w kosmetyce powodują szereg reakcji, które pozytywnie wpływają na kondycję skóry. Fale ultradźwiękowe pozwalają też pokonać składnikom aktywnym warstwę ochronną naskórka, dzięki temu, potęgujemy efekty jakie możemy osiągnąć kosmetykami. Ultradźwięki to również głęboki mikromasaż skóry, który aktywizuje komórki odpowiedzialne za produkcję kolagenu i elastyny. Terapia ultradźwiękami jest nieinwazyjna, całkowicie bezpieczna i łagodna. Zwiększa skuteczność i podnosi jakość zabiegów. Fale radiowe są idealne do redukcji podwójnego podbródka ;) http://pure-clinic.pl/klinika-medycyny-estetycznej/zabiegi-na-twarz/fale-radiowe/

Gość gość
ja polecam konkretny zabieg w Aw-Derma tam naprawdę mi pomogli go usunąć

Gość gość
a w trojmiescie moze cos polecicie i najlepiej zeby to byl jeden zabieg bo nie moge do gdanska latac np co tydzien ogolnie nie jestem gruba , waze 54 kg ale niestety twarz nalana po matce a teraz jak skonczylam 40 to to wszystko powolutku zaczyna opadac :( :( a ogolnie nie mam brzydkiej twarzy

Gość gość
Spróbuj zabiegów w gabinecie kosmetologicznym. Tutaj możesz przeczytać o tym, co pomoże na podwójny podbródek: http://www.medi-tour.pl/1029,0,jak-zlikwidowac-podwojny-podbrodek.html

Gość gość
Jestem po 1 zabiegu lipolizy iniekcyjnej. Przechodzę także zabiegi karboksyterapii w karboklinice w szczecinie. Podbródek zdecydowanie zmniejszył się :) Aktualnie został mi jeszcze jeden zabieg do przejścia, ale na tym etapie jest super. Dlatego polecam.

Gość gość
Ja też mogę potwierdzić, że lipoliza iniekcyjna jest skuteczna w walce z podwójnym podbródkiem. Nigdy nie miałam dużej nadwagi, ale problem z podwójnym podbródkiem przysparzał mi wiele kompleksów. W Krakowie tego rodzaju zabiegi można wykonać tutaj http://medicor.krakow.pl/. Ja na efekty nie narzekam a poza tym ta firma ma też korzystne ceny.

Gość gość
W Estetic miałam usuwaną tkankę tłuszczową Body Jet . Wybrałam taki a nie inny sposób bo jest mniej inwazyjny niż zwykła liposukcja. Jestem bardzo zadowolona z samego przebiegu zabiegu jak i efektów i wreszcie mam delikatny podbródek.

Gość gość
najlepiej to jednak iść na zabieg który wyeliminuje problem, ja byłam na v max , który działa z tzw HIFU i to obkurcza skórę, fajnie napina - ja miałam ten sam problem choc nie jestem gruba, to po prostu taka miałam budowe, z mojej strony moge polecić Klinikę La Perla do tego zabiegu

Gość gość
Ja natomiast z racji tego, że niestety od lat walczę z podbródkiem od lat i bezskutecznie, to poszłam po rozum do głowy i skorzystałam z medycyny estetycznej. Zrobiłam liposukcję strzykawkową podbródka i nie żałuję. Generalnie zabieg nie jest taki nieprzyjemny, idzie wytrzymać, natomiast jego efekty sa już znacznie bardziej przyjemne :) Ceny według mnie przystępne. A wykonywałam go tutaj: http://www.bellazone.pl/. Bardzo dobre podejście do pacjenta. Mogę śmiało polecić to miejsce

Gość gość
Mój podwójny podbrodek juz nie istnieje dzięki zabiegom RF, a przy okazji zliftingowałam sobie policzki i poprawiłam owal. Zabiegi miałam wykonywane w Poznaniu w salonie www.beautypremium.pl

Gość Marcelaa1
Na drugi podbródek to chyba najlepsze są nieinwazyjne zabiegi usuwające miejscowy tłuszczyk. Swego czasu miałam modelowany własnie cały owal twarzy przy pomocy ThermiTight w klinice Vesuna - jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana, to na ich stronie możecie odnaleźć wiele użytecznych informacji.

Gość MagdalenaFizjo
Hej! Na drugi podbródek bardzo fajnie działają zabiegi CELL Face Lifting z wykorzystaniem fali radiowej, lasera i podciśnienia. Nie tylko obkurcza zwisający podbródek, ale również poprawia owal twarzy, gęstość, sprężystość. Likwiduje drobne zmarszczki, cera zyskuje świeżość i młodzieńczy blask. Wypróbuj "lifting bez skalpela" :)

Gość Karteczkowa
Na drugi podbródek to chyba najlepsze są nieinwazyjne zabiegi usuwające miejscowy tłuszczyk. Swego czasu miałam modelowany własnie cały owal twarzy przy pomocy ThermiTight w klinice Vesuna - jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana, to na ich stronie możecie odnaleźć wiele użytecznych informacji.

Na likwidację podwójnego podbródka oraz miejscową redukcję tkanki tłuszczowej polecam zabieg HIFU Ultraformer III. Juz po jednym zabiegu efekty są bardzo zadowalające, pierwsze różnice można zauwazy mniej więcej po miesiącu a efekt końcowy 3 miesiące od zabiegu.

Gość gość
Ja z drugim podbródkiem walczyłam od jakiś 10 lat. Nie pomagały żadne diety, ćwiczenia twarzy, kremy...próbowałam wielu sposobów, ale wszystko na nic. Koniec końców powiedziałam sobie stop, po co się meczysz kobieto i poszłam za namową przyjaciółki do kliniki medycyny estetycznej http://www.bellazone.pl/. Tam zaproponowano mi zabieg liposukcja strzykawkowa podbródka. Powiem tak, uważam, że to był strzał w dziesiątkę. Czuję się w końcu jak kobieta, a nie - indyk.

Gość rzodkieFka
Witam wszystkim. Mam 25 lat i juz mi sie pojawil podwojny podbrodek, niestety to geny :( Coz, takie zycie. Nie jest fair. Moja mama stwierdzila, ze juz nie chce nic z tym robic, bo juz za stara i nie chce byc piekniejsza :) Nie wzialam sobie jej slow do serca i postanowilam cos zrobic z naszymi koszmarnymi podbrodkami. Wyczytalam w necie, ze jest najlepsza metoda sa zabiegi w klinikach medycyny estetycznej. Znalazlam te najlepsza jakosciowo i cenowo. Wybor padl na dr Beate Dethloff. I to byla chyba najlepsza decyzja w moim zyciu ;)

Gość gość
najlepszym wyjściem jest zabiegi lipolizy iniekcyjnej, bo szybko dochodzi się do normalnego stanu, nie ma żadnych powikłań i jest to bardzo mało inwazyjny zabieg :) ja robiłam w gabinecie Dermedika w Krakowie i podwójny podbródek zniknął :D

Gość gość
Brzydki podbródek niejednokrotnie spędza sen z powiek kobietom. Wygląda to nieestetycznie i sama miałam ogromne kompleksy z tego powodu. A jak zobaczyłam się czasami na zdjęciach to byłam jeszcze bardziej przerażona! I wtedy trafiłam do Kliniki Zawodny! Właśnie tam są świetne zabiegi Ultraformera, które ratują sytuację!:) Polecam, ja czuję się znacznie lepiej!

Gość gość
Kobietki! Malujecie się? Jest konkurs nawww.facebook.pl/novacebydgoszcz <- wystarczy zrobić sobie makijaż, może być nawet tusz do rzęs, polubić fanpage strony i czekać na nagrody. Główna nagroda to paczka z GOLDEN ROSE, i nagrody pocieszenia :) ! Zapraszam do udziału! NOVA Centrum Edukacyjne w Bydgoszczy ul. Krasińskiego 2 tel. 790-400-178

Gość japiekna989

Do dzisiaj pamiętam jak spojrzałam w lustro, powiedziałam sobie, o nie! tak być nie moze, zrobie coś z tym drugim podbródkiem i co? ZROBIŁAM! Poszłam na "Thuzzle", zrobili co muszą ze w klinice Dethloff i gotowe! Teraz zupełnie inaczej się prezentuje, czuję się piękna wreszcie i taka dopieszczona! Dziękuje!!!

Gość planbe

ja za to, bardzo długo szukałam pomyslu jak sobue poradzic z tym "czymś", ten moj podbródek był tragiczny kurcze. Dopiero ludzie z kliniki Dethloff sobie z nim poradzili, ale nic to kurczę dziwnego, skoro mają takie tam sprzęt i zabieg Thuzzle, klasa światowa ta klinika. Wszystko jest czego potrzeba - sprzęt, wiedza. Thuzzle to mega dobry zabieg na podbródek, polecam go całym sercem!!!

Gość Riskis

ja jestem zadowolona z Restylane Lyft - mój lekarz mi polecił ten zabieg i efekt jest baaardzo zadowalający. mój lekarz bardzo dobrze mi doradził chociaż początkowo sie obawiałam efektów...ale niepotrzebnie