Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szante

Pomoc - FRENCZ zobaczcie fotki...

Polecane posty

Gość szante

hej, dziewczyny mam pytanko nie jestem specem zapuszczam pazurki od niedawna (cale zycie obgryzalam) i najbardziej podoba mi sie frencz...mam pytanko do Was czy jak malujecie bialy pasek to jest on rowny z wasza biala czescia paznokcia?czy np robicie taki malutki pasek? w moich juz jest taka dlugosc ze jak chcce pomalowac rowno ze swoja biała kreska to pozniej to wyglada jak bym miala pol rozowego paznokcia i pol bialego - zaraz tak pewnie bedzie a mi sie to nie podoba...z drugiej str gdy maluje mijesza i wystaje ta biala moja naturalna czesc paznokcia to widac ja pod lakierem i nie wyglada to ladnie...nie wiem czy zrozumialyscie o co mi chodzi;)wklaejam pare fotek swoich paznokci - pamietajcie ze dopiero zaczynam:) http://www.voila.pl/213/g1cgl/?1 http://www.voila.pl/215/u9qqo/?1 http://www.voila.pl/217/zuz3r/?1

Gość calkiem niezle ci wyszlo

ale wypiluj sobie fajnie paznokcie zeby wszystkie mialy tn sam ksztalt

Gość szante
hehe dzieki ale wlasnie nie wiem jak trzeba malowac;/czy pokrywac naturalna biala czesc czy robic male paseczki...pozatym musze nauczyc sie dbac o skorki;/

Gość szante
a co do pilowania - nie umiem ;/ i jak tylko sie zabieram to zaraz sobie tak zrobie ze mis ie rozdwaja i mam metalowy pilnik;/ chce sie wybrac na maniciure zeby mi wyrownala babeczka ale hajsu narazie brak

moim skromnym zdaniem moglabys troche ciensze te paski robic ;)

Gość szante
;) no wlasnie o to mi chodzi:) a ty tez tak robisz? nie przeszkadza ci to ze widac twoj bialy pod spodem i jak masz frencza to masz tak jakby 3 kolory?bialy lakier twoj bialy z rozowym i rozowy

Gość moim zdaniem paski powinno
sie robić właśnie na całej tej wystajacej częsci. Dlatego uważam że french wyglada ładnie tylko na niezbyt długich paznokciach. Paski kiedy ta biala część paznokcia wystaje spod paska mnie sie nie podoba

Gość gosda23
bo jakbys miala je wypilowane to odrazu inaczej by sie prezentowaly (lepiej) :) ale jak na pierwszy raz to jest ok

Gość tak paznokcie nie tak dlugie
i delikatnie ze skorkami az mnie bolalo jak je zobaczylam:P

Gość szante
dzieki dziewczyny za porady! wiec zbieram na manicure i lece na pilowanie..mi sie podobaja tak na prosto spilowane-nie tak zaokraglone jak u mnie..

wiesz chodzi mi o to ze lepiej by wygladaly ciensze ale na wypilowanych paznokciach i niezadlugich to wtedy by niebylo widac twojego naturalnego bialego paznokcia

Gość szante
a co do skorek masakra-mam jakies stare mamy cązki i "obcinam" a raczej wyrywam jak cos sterczy...eh nie wiem jak sie powinno dbac o pazury..

Gość taka jedna przygotowująca się
Jak na początki jest dobrze :D jeszzce kilka razy i będziesz machać kreski idealnie ;) ja robię tak że maluję calą wystającą część paznokcia, inaczej to glupio wygląda. I też uważam że frencz wygląda lepiej na krótszych paznokaci, na dlugich to już jakoś tak tandtnie i neinaturalnie

Gość sa takie specjalne plyny
ktore zmiekczaja naskorek

Gość szante
ja zakupilam odzywke keratynowa firmy Gal to takie kapsulki..ale one raczej nie usuwaja skórek:) wogole mam takie pytanie ..nie wiem moze wiecie od czego... zmyje np lakier zmywaczem avonu bez acetonu myje lapki mydelkiem i zaraz zabierm sie do malowania nowym lakierem inglota i jak pomaluje cala plytke pznokcia wyskakuja mi takie kropeczki na plytce...plytka jest chropowata od czego to moze byc? zle zmyty lakier? czy jakis inny powod? wiem ze moje pytania moga sie dla was wydawac glupie i odpowdz oczywsita ale jak wspominalam nie robie tego od zawsze i duuuuzo nie wiem :) napiszcie prosze jak zmywaci i nakladacie nowy lakier..co robicie wtedy z pazurkami