Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowa kredka 20l

problemy z cyklem

Polecane posty

Gość kolorowa kredka 20l

witam was dziewczyny! zwracam się do was z pewnym problemem, liczę na jakieś pomocne wypowiedzi :) w sierpniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i do grudnia moje cykle są rozregulowane. wiem, że tak jest po odstawieniu, ale nie wiecie kiedy to się wszystko unormuje? lekarz kazał mi cierpliwie czekać. i druga sprawa. jak już wiecie cykle mam nieregularne, więc nie ma co wyliczac, kiedy powinnam dostać okres, ale... no właśnie. dziś mamy4 stycznia, poprzedni mój cykl wynosił 34dni, i sądziłam, że nastepny będzie w okolicach 30-35dnia, jednak mija mi dziś 39 dzień i ani śladu okresu jak i jego objawów. czy może być to wpływ, że pod koniec grudnia zaczęłam brać antybiotyk? (sprawy dermatologiczne) czy antybiotyki wogóle wpływają na cykl miesiączkowy? jeśli chodzi o współżycie, to owszem było. używaliśmy zawsze prezerwatywy. z jedną był mały problem, bo podczas stosunku poczułam ogromną falę ciepła w środku i na kondomie była biała wydzielina itp. i myślałam, że może pękła, ale nalaliśmy do niej wody i była szczelna, więc chyba nie powinnam się zamartwiać? dziewczyny powiedzcie mi co ja mam zrobić z tym cyklem?! od samych początków był mało regularny. tabletki anty mi sporo pomogły, ale teraz? to jest koszmarne, że nie umiem oszacowac, kiedy @ nadejdzie :(

no lekarz ma racje.musi minac troszke zeby sie to unormowalo. antybiotyki moga miec wplyw na okres.stres,zmiana pogody,klimatu duzo czynnikow moze go zmienic. a co do gumki to mysle ze nie ma co sie martwic.:)

Gość kolorowa kredka 20l
na dodatek od 2 dni siedze przeziębiona, więc liczę się z tą 'obsuwą' w terminie...ech. i bonusowe pytania :) (podejrzewam, że najlepiej je zadac swoim lekarzom, ale to dopiero 12 stycznia ;)) czy można łykać bez obaw leki zawierające tetracyklinę z tabletkami anty? wiem, że tabletki mogą wtedy nie działać jak należy, ale interesują mnie inne skutki tego połączenia. i ile wy drogie kobitki czekałyście na regularne cykle po odstawieniu tabletek? pozdrawiam :)

Spokojnie. Ale ja - po swoich różnych kłopotach - radziłabym Ci iść do DOBREGO gina-endokrynologa za jakieś 2 cykle i z nim pogadać, posprawdzać hormony, zwłaszcza, jeśli myślisz o dziecku - niekoniecznie zaraz.