Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka20

Pomożcie !! CO robić??

Polecane posty

Gość Paulka20

Pękła nam wczoraj gumka w nocy, pojechalismy na pogotowie dzis po tabletke do 72 h po , lekarz jednak stwierdził ,że się kochamy i jestemsy dorośli i dziecko nam w niczym nieprzeszkodzi i niechciał mi jej przepisać ( zapytał tylko po ile mamy lat i ile razem ejstesmy ) no i nieprzepisał, mimimo wszytko neichce miec jeszcze dziecka;/ Co robic?? Isc jutro gdzieś prywatnie?? Tylko ze minie już ok 30 h czy po upynięciu takiego czasu tabletka też zadziała tak jakbym chciała?? Doradźcie mi bo to moje dni płodne a raczej ich poczatek wczesniej brałam tabsy i niemaiłam takich problemów , ale musialam zrezygnowac i się stało..;/ a ten lekarz na pogotowiu mnie wkurzył;/

Gość Paulka20
Nikt nieodpowie??

No to idź gdzieś indziej po tą tabletkę. Chyba wiesz że możesz ją wziąśc do 72 godz po stosunku.

Gość AskaAaaa
no jezeli nie minie 72 h to powinno pomoc... idz do lekarza jutro mozliwie najszybciej

Gość Paulka20
No tak zrobie pojde, ale moze lepiej isc prywatnie ?? jak zaplace to predzej moze da.. No i kwestai tego czy po tych 30 godzniach jeszcze zadziała...??

Gość AskaAaaa
skoro jest do 72 h to chyba oczywiste ze tak! prywatnie najlepiej.

Ta tabletka nie daje 100% pewmności ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo ze zadziała więc się nie przejmuj. Aż wstyd się przyznac ale ja ją brałam już 5 razy i zawsze działała.

Gość Marcelinka79
prawda jest taka, że im szybciej tym lepiej. Ja pierwsza tabletkę wzięłam po 18 godzinach i jestem dzisiaj mamą 2 letniego synka. Chyba, że jestem tym 0,0001% u których nie działa ;)

Gość Marcelinka79
Lekarz powiedział mi, że to działa troche inaczej - tzn przy nomralnym stosunku w dni płodne masz 40% szansy, że zajdziesz w ciąże - jesli tak się stało, że "zaskoczyło" to i tak nie pomoże i tak, a jeśli akurat i tak by nic nie było to nie bedzie. Ta tableta niby uniemozliwia zagnieżdzenie się zarodka, ale jej skuteczność jest znacznie niższa od podawanej na opakowaniu ;)