Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BLAGAM POMOZCIE

Młoda mama. POMOCY!

Polecane posty

Gość BLAGAM POMOZCIE

Witajcie! Mam 20latek i już po slubie. Z męzem zaczelismy myslec o dzidzi. :) JEdnak od 2 lat biore tabletki (półroczna przerwa w tym, ktora zakonczyla się torbielem, wiec zmuszona bylam znow je brac). Załozylam juz jeden taki wątek ale jedna osoba tylko odp:( A bardzo mi zalezy na tym. Czy jesli w tym miesiacu zrezygnuje z tabsikow to mam szanse zajsc w tym miesiącu juz w ciaze? Pozdrawiam bardzo i dziekuje za odp. Naczytalam sie otych tabletkach i teraz sie boje ze moze mi to rpzeszkodzi. Biorę Harmonet. Pozdrawiam. Paula!

Gość alexdublin
Z tego co wiem to po odstawienie tabletek trzeba odczekac z rok z zajsciem w ciaze. Najlepiej pogadaj z lekarzem. Tym bardziej ze masz torbiela wiec lekarz powienien Ci doradzic.

Gość blasksloncawschodzacego
niestety raczej nie. za długi okres brania tabletek.słysząłm nawet,że jak sie tak długo bierze,tonawet po rezygnacji z tabsóch przez pewnie czas trudno zajsc w ciaze

Gość BLAGAM POMOZCIE
Jedna laska odpowiedziala miz e brala 7lat odłozyła i urodziła dwójke zdrowych dzieci. Ale kazda ma chyba inny organizm tak sądze. Kurcze martwie sie strasznie:( TORBIELKA JUZ NIE MAM. Pozbyłam sie go juz dawno:) Wchłonął sie hehe :) Ale myslicie ze zadnej nadziei nie ma? To są pigułki z najmniejsza możliwą dawką hormonów. Buziaki

Gość Ale pierniczycie
Szansa oczywiście, że jest, ale możesz mieć problemy z uregulowaniem cyklu. Ja po odstawieniu tabletek musiałam mieć miesiączkę wywoływaną farmakologicznie. Poza tym w piewrszych 3 miesiącach po odstawieniu tabletek jest większa szansa na ciążę mnogą.

Gość BLAGAM POMOZCIE
Tez słyszałam o mnogiej ciązy ale to nic:) Więcej serduszek do kochania (ale bez przesady trojaczki mi sie nie marzą hihi):) Bardzo pragne tego dziecka. Pamietam ze jak ja odstawiłam to mi sie okres nie spoznial. Dopiero w 2 miesiacu zaczeły hormony wariowac.

Gość powinnas odczekac
3 miesiace.

Gość BLAGAM POMOZCIE
dlaczgeo mam czekac? Czekałam juz rok:( I odchodze od zmysłow czekając jeszcze!

JA właśnie niedawno tj w listopadzie odstawiłam tabletki i byłam u ginekologa na cytologi i mu powiedziałam ,że we wrześniu będę starać się o dziecko i czy musze zrobić jakieś badania, a on do mnie żebym już teraz zaczęła brać folik bo przez pierwsze 3 miesiace jest bardzo duze prawdopodobieństwo zajścia w ciąże bo jajniki tak jakby sie budza i robią nadprodukcje jajeczek więc i ciąża mnoga wchodziw grę. I powiedzial mi jeszcze że nawet prezerwatywa może dobrze nie zabezpieczyć. Także zapewne szybko zajdziesz u ciąże:) Życzę owocnych starań:))

Gość abcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zgadzam sie z moja przedmowczynia. ja odstawilam tabsy i od razu zaszlam w ciaze mimo gumki... wiec nie martw sie na zapas

Gość POWINNAS ODCZEKAC
3 MIESIACE OD ODSTAWIENIA PIGULEK TLUMOKU :P Naucz sie czytac ze zrozumieniem :O

Gość BLAGAM POMOZCIE
Nie tłumoku:/ Zrozumialam co napisalas. Dziekuje drogie panie za zrozumienie i bardzo sie ciesze napelnilyscie mnie optymizmem to dzialamy dziekuje i od razu napisze jak sie dowiem ze bede mama! Dziekuje bardzxo całuje!

Gość hmm2
a po co ci ten dzieciak w ogole?? masz 20c lat tak jak ja i wspolczuje dzieciaka w tym wieku nie chce ci sie szlec uzywac wolnosci?? tylko od razu do garow i pieluch?? dziwna jestes

Gość BLAGAM POMOZCIE
Ja juz sie w zyciu nabawiłam i sama jestes dziwna jak cie bawi latanie i chlanie po baletach hah :) Ja moge używac zycia ze swoim mężczyzna i dzieckiem a nie sama zachowywac sie jak latawica na imprezach. TO jest dla ciebie uzywanie z zycia? To chyba mamy dwa odrębne pomysly na zycie

hmm2- ja tam dziewczyne rozumiem:) Ja mam 20 lat we wrzesniu biore slub i od razu zaczynamy starania. Co do uzywani a wolnosci to jakoś mi się nie chce i co to znaczy szaleć? Lizać się z każdym na dyskotece? Czy wyrywać facetów ? Czy co? Bo ja tam myśle ,że i z mężem można poszaleć i to już legalnie a nie ,że potem będą mówić o Tobie pierwsza lepsza, a co do garow i pieluch, to wcale nie jest strasze obiad sam się gotuje, a pieluch się już nie pierze, bo malo kto teraz używa tetrowych ,a pampersy sie wywala:) No i poza tym w wieku 20 lat bedzie sie mialo dziecko, potem 30 i dziecko odchowane i wtedy czlowiek jeszcze mlody a na wakacje i wszedzie może sobie pojechać ,a te co pisza tak jak ty dopiero beda sie jak Ty to napisalam w gary i pieluchy bawic:)

Gość hmm2
tez mam mezczyzne i nie jestem latawica po prostu umiem korzystac z wolnosci i zycia proste a nie od razu gary i pieluchy masz 20 lat dziewczyno!! nie rozumiem jak w tym wieku mozna chciec dziecka skonczylas szkole w ogole?/ masz co zapewnic temu dziecku pewnie bedziecie chodzic po pomoc do rodziny bo znam takie przypadki wspolczuc tylko

widzisz i tu mamy przyklad calkiem innego myślenia u dziewczyn w tym samym wieku, jeżeli ma męża jest mężatką i świadomie decyduje się na macierzyństwo to raczej jest pewne ,że ma środki do utrzymania dziecka.

Gość BLAGAM POMOZCIE
Dzieki Emti!:)) No wlasnie ja nie wiem co te dziewczyny etraz mają w głowach. Obudzą sie dopiero po 30stce a wtedy bedzie o dzidzie coraz cięzej. Teraz najpiekniejszy czas na zakladanie rodziny a ja jestem najszczesliwsza na swiecie ze swoim mężem i z mysla ze staramy sie o malenstwo. Dziekuje wszystkim za wsparcie:) Nie wiem skąd w niektórych tyle zawiści i nietolerancji? Z reszta to nic złego :) Niektórzy nie dorosną do załozenia rodizny nawet po 40stce a niektórzy dorastają w okrągłes 20stuni:) Buziaki!

Gość BLAGAM POMOZCIE
No wlasnie hmm poza tym to bezczelne z Twojej strony, ze wytykasz mi srodki do zycia uwierz ze nie zrobilabym sobie dzidziusia nie mając niczego zastanów się! To chyba logiczne!

nie ma za co:) a tak poza tym to zapraszam na ten topik:) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3902630&start=2190 ja tu sie udzielam i tam jest duzo fajnych dziewczyn bedących w naszym wieku i starających sie o dziecko:) Tam się dzielimy swoimi obawami, niektore sie staraja pare ctklow i dalej nic to podtrzymujemy sie na duchu , a niektore tak jak ja sa w poczekalni hehe I gadamy tam tez o różnych rzeczach. Także na polepszenie humoru jestesmy dobre:) Zapraszam i napewno dziewczyny przyjma cie z otwrtymi ramionami:))