Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dermadencja

Cera sucha naczynkowa-jak dbać???

Polecane posty

Gość dermadencja

Dziewczyny, napiszcie jak dbacie o swoją cerę naczynkową. Jakich używacie kremów, peelingów, maseczek, toników??? Ręce mi już opadają, bo nic nie mogę dobrać do swojej cery:( Używałam kremu z Bielendy kasztanowego, ale od jakiegoś czasu nie mogę go nigdzie dostać:(

Gość iuiuuaaaaa
a cera jak jest naczynkowa to zawsze jest sucha? a czy tłusta cera tez moze byc naczynkowa?

Gość dermadencja
podobno może być:(

Gość a ja ka to jest naczynkowa
cera? jak taka cera wygląda?

Moja codzienna, domowa peilegnacja to maska do cery naczynkowej na bazie preparatów Dermalogica, krem aktywny do skóry z problemami naczynkowymi Sensibio AR z Bioderma, zielony korektor przeciw zaczerwienieniom Loreal Studio Secrets Profesional, lekkie pudry mineralne, żeby nie zapychać porów. W makijażu staram sie unikać różu bo zle wygląda na mojej twarzy, zamiast tego delikatny bronzer. No i to co nawjażniejsze : unikanie kontaktu ze zbyt ciepłą wodą.

Gość malaJania
Podstawą dbania o skórę suchą jest właściwa pielęgnacja, priorytetem jest nawilżanie skóry oraz organizmu. Znawcy tematu podkreślają konieczność dbania o "nawilżanie" od środka czyli uzupełnianie płynów w postaci czystej wody. Należy wypijać około 1,5 litra wody codziennie... http://nuclearts.pl/pielegnacja/cera-sucha-jak-dbac-o-sucha-cere/

Gość erzecznik-decubal
Nie tyle pielęgnacja co po prostu nawliżanie suchej skóry, dlatego polecam dermokosmetyki Decubal stworozne z myślą o suchej skórze całego ciała. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania :) Pozdrawiam, Iwona Drobicz eRzecznik Decubal