Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hellllppppp

Czy prosiłyście partnera o badania na HIV i inne choroby?

Polecane posty

Gość hellllppppp

Tak jak w temacie... czy pytałyście, prosiłyście kiedyś waszego parnera żeby zrobił sobie badania na HIV i inne choroby zanim zaczniecie współżyć??? Pytam bo.... mam jakieś dziwne obawy. Mój parner miał przedemną inne. W większości były to stałe parnerki, choć wiem, że z sexem długo nie czekali.... Jedna z jego parnerek to była jak sam ją określił "kobieta wyzwolona" - ja bym ją raczej określiła łatwą i taką co chętnie daje... Jak przyznał, ich związek oparty był głównie na sexie... Kocham mojego chłopaka i ufam mu ale nie ufam - bo nie znam- jego byłym... zaczeliśmy już (!!!!! niestety już może być "po ptakach") współżyć a teraz naszły mnie dziwne obawy czy oby któraś z nich nie zostawiła mu jakiejś pamiątki... co radzicie? jak Wy reagowałyście w podobnych sytuacjach???

Tak, poprosiłam, żeby zrobił test na HIV. Przy rozmowie przedstawilam mu swój test zrobiony kilka dni wczesniej. Test zrobił następnego dnia.

Gość hellllppppp
na jakim etapie znajomości byliście??? jak zareagował parner?

Spotykaliśmy sie około 6 miesiecy. Współżylismy - stosowałam tabletki + on dodatkowo prezerwatywę. Chcieliśmy zrezygnować z prezerwatywy.

Reakcja partnera - wzorcowa. zapewnił mnie, że jest zdrowy, ale osiadczył, że nie widzi problemu i zrobi test. :)

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmm
ja bym poprosila, zeby zrobił takie badania, przeciez niewiadomo z kim wczesniej sypiał, do niektorych partnerek moze sie nie przyznac

Gość blackcat
ja nie musiałam bo nie miał przedemną innych partnerek seksualnych ale jakby miał to bym poprosiła :)

Gość hellllppppp
też kiedyś wychodziłam z podobnego założenia ale wyszło inaczej :O

Ja byłam z moim obecnym partnerem razem.Zrobiliśmy badania na HIV I WR.Nie było żadnych problemów.Cóż- normalna sprawa w dzisiejszych czasach.

Gość taka i taka
dobrze robisz ,zaufanie zaufaniem a takie badania należy wykonac .Partner jeżeli cos czuje do Ciebie sam powinien wyjść z takiego załóżenia a jeśli nie to mu to zaproponuj.Pracuję w laboratorium i uwierz mi wyniki dodatnie wcale nie są rzadkoscia :( niestety.

taka i taka -zgadzam się w stu procentach.zrobienie badań nie oznacza braku zaufania do partnera a jedynie odpowiedzialność i fakt,że myśli się i troszczy o tą drugą osobę.

nie muszę z reguły, albo spotykałam sie z honorowymi krwiodawcami, czyli badania na bieżąco, albo mundurowymi - takoż samo, a że sama też regularnie oddaję krew, to sama takowe badania posiadam