Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spioszek

ile godzin snu potrzebuje człowiek???

Polecane posty

Gość spioszek

jak wyzej!!! Ja potrzebuje 12 h zeby byc wyspanym i niezmeczonym. Czy to normalne?? ile wy spicie?

Gość spioszek
halo ?

jeśli mam taką szanse to też śpie po 12 godzin i jestem wtedy najbardziej wyspana a człowiek powinien spać 7 godzin na dobe;)

Gość Marta S.
Ostatnio spie po 12 godzin dziennie, no ale jestem w ciazy, wiec moge zwalic wine na dziecko;)

ja zwalam wine na kryzys, nie moge ostatnio znalezc pracy. BUDZE sie o 13, wstaje o 14, ide spac ok 3/4 nad ranem. policz sam/a. i jestem zmeczona. choc zalezy, czasem wstaje wczesniej

ja jutro bedę spac do ................. 11:)

Gość doklaaaadnie
poprostu wydaje jej ie ze jest piekna :P

ja mialam nieraz.i dodam na tydzien, pozniej znow wywale i dodam i wywale....

Gość mikko
Ja śpie po 12 godzin dziennie i nie mogę sobie poradzić z wstawaniem wcześniej. Każdego wieczoru obiecuje sobie ze wstane wcześniej a nazajutrz budze się o 11-12. masakra zaczynam podejrzewać jakąś chorobę....

Gość cxvcx
Z reguly spie 8-9 godzin i po obudzeniu jestem nadal spiacy. Ale ostatnio, jednej nocy spalem tylko 5 godzin i w ciagu dnia bylem wyspany jak nigdy :D

Ja niestety też muszę spać min. 12 h. Powoduje to wiele konfliktów, ponieważ rodzina postrzega mnie jako leniucha i nie jest w stanie zrozumieć, że ilość snu, który potrzebuje mój organizm jest całkowicie ode mnie niezależna :( Bardzo źle mi z tym, że przesypiam połowę dnia. Nie pomagają mi żadne kawy, środki pobudzające, itp. Może macie jakiś sposób na zmniejszenie ilości wymaganych godzin snu?

Gość prime.stormm
Problem ze spaniem i dobrym samopoczuciem można bardzo łatwo rozwiązać dostosowując się do porad z książki "Źródło wiecznej młodości - Peter Kelder" ... http://chomikuj.pl/copka?fid=27866734

Gość garfield_arbuckle
Każdy jest inny i potrzebuje różnych ilości snu (zależy co robisz, czy masz dużo stresu, ile masz lat), ale średnia dla osób dorosłych to 7-8 godzin http://pastylka.pl/choroby/bezsennosc/artykuly/46,ile-snu-potrzebujemy Każdy powinien określić swoją ilość snu właściwą dla jego organizmu, chociaż jeśli śpimy po 12 godzin to też raczej nie jest dobrze i może to znaczyć, że dzieje się z naszym organizmem coś niedobrego

Gość gość
glowne przyczyny to stres, przemeczenie z biologicznych przyczyn najczesciej to wina nieprawidlowej budowy gornych drog oddechowych, glownie kzywa przegroda nosa , waskie przewody nosowe w wyniku nadmiernie rozrosnietych chrzastek. cierpi sie wtedy na tzw obturacyjny bezdech senny. Zajdzcie sobie w internecie obturacyjn b. s. kryteria i zobaczcie czy to nie to.